Bölgesel Amatör Ligi’nde ilk hafta maçları tamamladı…

MUCUR KÖTÜ BAŞLADI…

TFF Bölgesel Amatör Ligi’nde 1’inci hafta maçları oynanan 7 karşılaşmayla sona erdi.
Temsilcimiz Mucurgücüspor’un farklı yenilgiyle kapattığı 1’inci hafta sonunda Sincan Belediyespor, Ankara TKİ, Hacılar Erciyesspor ve Yozgatspor haftayı 3’er puanla kayıpsız atlattı.
Bölgesel Amatör Ligi 6’ncı grupta 1’inci hafta Cumartesi ve Pazar günü oynanan birbirinden zorlu 7 karşılaşmayla sona erdi. Ligin 1’inci haftasında oynanan 7 maçta fileler 23 kez ağlarla buluştu. Bu 7 karşılaşmadan 4 ev sahibi takım, 1 deplasman takımı galip gelirken, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Tarihinde ilk defa Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Mucurgücüspor, 2022-2023 Futbol sezonunu Nevşehir’de açtı. Kırmızı-yeşilli ekibimiz deplasmanda karşılaştığı Suvermez Kapadokyaspor karşısında etkisiz oyununu kalesinde gördüğü 5 golle 5-1’lik farklı skorla mağlup olarak sezona puansız başladı.
İlk haftayı farklı galibiyetle kapatan Suvermez Kapadokyaspor, haftayı 2’nci sırada, temsilcimiz Mucurgücüspor ise 13’üncü sırada tamamladı.
Sezonun açılış maçında Aksaray ekibi Eskil Belediyespor ile Başkent temsilcisi Sincan Belediyespor karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-0’lık skorla galip ayrılan Sincan Belediyespor ilk haftayı kayıpsız geçip aldığı bu galibiyetin ardından 1’inci haftayı 3’üncü sırada tamamladı. Eskil Belediyespor ise haftayı 12’nci sırada tamamladı.
Ligin ilk haftasında 2 Başkent temsilcisi Ankara TKİ ile Başkent Şafakspor karşı karşıya geldi. Mücadelenin başından sonuna kadar üstün oyununu 7-0 gibi farklı bir skorla taçlandıran Ankara TKİ bu sonucun ardından ilk haftayı lider tamamlarken, Başkent Şafakspor ise haftayı son sırada tamamladı.
Hacılar Erciyesspor kendi sahasında konuk ettiği Osmancık Belediyespor’u 2-1’lik skorla kazanıp haftayı 4’üncü sırada tamamladı. Çorum temsilcisi Osmancık Belediyespor ise ilk haftayı almış olduğu bu yenilgi sonrası 10’uncu sırada tamamladı.
Yozgat derbisinde gülen taraf Yozgatspor oldu. Bölgesel Amatör Ligi’nde Yozgat’ı temsil eden Yozgatspor ile Yozgat Belediyesi Bozokspor karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli ve kıran kırana sahne olan maçı Yozgatspor tek golle kazanarak ilk haftayı 5’inci sırada tamamladı. Yozgat Belediyesi Bozokspor ise bu sonucun ardından ilk haftayı 11’inci sırada tamamladı.
Haftanın son karşılaşmasında ise Niğde Belediyespor ile Kırıkkale Yahşihanspor karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda kazanan çıkmadı ve her iki ekip sahadan 1-1’lik skorla ayrıldı.
Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadeleye Pazar günü oynanacak olan 7 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Mucurgücüspor, Ligin 2’nci haftasında Pazar günü kendi sahasında Talasgücü Belediyespor ile karşılaşacak. 
Haftanın diğer maçlarında ise Yahşihanspor-Sincan BLD.Spor, Başkent Şafakspor-S.Kapadokyaspor, Ankara TKi-Eskil BLD.Spor, Osmancık BLD.Spor-Niğde BLD.Spor, Develi Gücüspor-Yozgatspor, Yozgat BLD. Bozokspor-H.Erciyespor karşı karşıya gelecek.
(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)