Kırşehir Belediyespor’dan Turgutlu’da yaşananlara tepki…

“LİGİN İKİNCİ YARISINDA ANADOLU’NUN
MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Hafta sonunda Turgutluspor’a uzatma saniyelerinde kalesinde gördüğü golle haftayı 1-0 yenik puansız kapatan Kırşehir Belediyespor Kulübü, yenilgiden çok Turgutlu’da yaşadıklarına üzüldüklerini bildirdi.
Tek tesellilerinin kendilerine görülen reva ve tavrı ve ligin ikinci devresinde gerçek Anadolu misafirperverliği ile Turgutluspor yönetimine ve takımına tanıştırabilecek olabilmeleri olduğuna dikkat çeken Kırşehir Belediyespor Kulübü, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Yeşil- beyazlı ekibimiz maç öncesi ve maç sonunda yaşadıkları olayları ve sıkıntıları Kırşehir halkıyla paylaştı.
İşte Kırşehir Belediyespor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklama:
“Ligin ilk haftasını geride bırakırken her anlamda bizi ve camiamızı derinden yaralayan ve üzen olaylar yaşadığımızı belirtmek isteriz. Öncelikli ligin ilk müsabakaları öncesinde 5’i sporcularımızın, 37ü teknik heyetimizin ve ikisi yardımcı personelimizin olmak üzere toplam 10 tane Covid PCR test sonucunun pozitif olduğunu öğrendik, buna rağmen takım olma duygusunu yitirmede müsabakaya hazırlanıp deplasman müsabakası için yola çıktık. Deplasman oteline vardığımızda sağlık ekibimizin belirtilerinden şüphelendiği bir sporcumuza ve yakın temaslı bir başka sporcumuzun da test sonuçlarının pozitif olduğunu öğrendik ve filyasyona başlanabilinmesi adına kafileden ayırdık.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR İÇİN ÖNCE SAĞLIK
“TFFD’nin talimatlarına göre müsabakadan 3 gün önce uygulanan test sonucunun negatif olması yeterliyken, önce insan sağlığı diyerek ve rakip takım oyuncularını da riske atmamak adına hali hazırda elinde negatif sonucu bulunan sporcularımıza test yaptırmamızın bu güzel oyunu sadece puan ya da puanlardan ibaret gören camiaların anlayabileceği bir durum olmadığının farkındayız. Lakin etik değerlere sahip her kulübün bunu yapması gerektiğini sonu kadar savunacağız. İki sporcumuzda müsabakadan bir gün önce pozitif çıkmasının akabinde belirtileri yoğun olan bir sporcumuzu daha bahsettiğimiz değerlere sadık kalmak adına kendi rızamızla müsabaka kadrosundan çıkardık ve hemen izole edilmesini sağladık.
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR TAKIMI 17 KİŞİYLE GİTTİ, 14 KİŞİYLE MAÇA ÇIKTI
“17 sporcudan oluşan deplasman kafilemiz müsabaka sabahına gelindiğinde 14 kişiye düşmüştü. Su durum mevcut kadroda yer alan sporcularımızda derin bir üzüntünün yanı sıra haklı olarak büyük de bir tedirginlik meydana getirdi. Ama buna rağmen son ana kadar müsabakaya kendimizi hazırlamaya çalıştık. 3 tane yardımcı antrenörümüzün de bu görev tek başına teknik direktörümüz Gürses Kılıç’ın üzerindeydi. Kendisi elinden gelenin fazlasını yaparak takımımızın her anlamda sahaya hazır vaziyette çıkmasını sağladı. Müsabaka öncesinde de rakip ve TFF yetkililerine bizim sahaya çıkmaya hazır olduğumuzu fakat rakip takım sporcularını riske atmaktan korktuğumuzu belirtti.
TURGUTLUSPOR ORTAK BAŞVURUYU REDDETTİ!
2Takımımızın durumunu gerek kamuoyundan, gerekse müsabaka öncesi gerçekleşen eşgüdüm toplantısından bilen rakibimiz buna rağmen mevcut durumumuzu bir fırsat olarak görmüş olacak ki TFF’ye durum ile alakalı ortak başvuru yapma teklifimizi reddetti. Tüm olumsuzluklarda rağmen müsabakanın oynanacağı stada gelen takımımız müsabaka öncesinde soyunma odamızın yan tarafınki kazan dairesinden sızan duman sebebi ile boğulma tehlikesi atlattı.
TURGUTLU’DA AĞZI ALINMAYACAK KÜFÜR VE HAKARETLER YAŞANDI
Ayrıca müsabakanın başlamasıyla birlikte başta rakip kulüp başkanı olmak üzere bir takım protokol üyeleri ve rakip takım çalışanları, canıyla cebelleşen oyuncularımıza ve teknik heyetimize ağza alınmayacak hakaretlerle saldırdı, müsabaka boyunca devam eden bu çirkinliğe kulüp başkanımız Mustafa Bulut’un ve yöneticilerimizin müdahale etmesi sonucu protokol tribününde arbede yaşandı. Rakip takım teknik direktörü ise aynı çirkinliği saha içinde sürdürmeye devam etti. Teknik direktörümüze ve oyuncularımıza hakaretler savurdu. Tüm bunlar yaşanırken emniyet güçleri ve müsabaka hakemlerinin olaylara müdahale etmek yerine seyirci kalmasına ise anlam verebilmiş değiliz.
“LİGİN İKİNCİ YARISINDA ANADOLU’NUN MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”
“Müsabaka boyunca aslanlar gibi mücadele eden sporcularımız 5 dakika uzatılan müsabakanın 90+7. Dakikasında var olmayan bir korner sonucu gelen golle sahadan mağlup ayrılmaya hazırlanıyorduk ki anlam veremediğimiz bir şekilde sahada şaşalı bir kutlama başladı. Bu sezon belki de her kulübün yaşayabileceği olayları ilk haftada yaşayan, sağlığından olan buna rağmen rakibin sağlık durumunu, kazanma arzusunun önüne koyabilen bir spor kulübü olarak elinde negatif sonucu olan sporcularımızı, Kimsenin vebaline girmemek adına yeniden teste tabi tutan bir spor kulübü olarak her şey bir yana, bir Anadolu kentine misafir olarak gelen bir spor kulübü hak ettiğimiz muameleyi gördüğümüze inanmıyoruz. Ama tek tesellimiz bizlere reva görülen bu tavrı ve bu tavrı bizlere reva görenleri, ligin ikinci devresinde gerçek Anadolu misafirperverliği ile tanıştırabilecek olabilmemizdir.” (HABER: SALİH GÜNER)