Kırşehir Belediyespor, TFF Misli.com 2020-2021 futbol sezonunun ilk maçında deplasmanda karşılaştığı ve Koronavirüs’ten dolayı eksik olarak çıktığı Turgutluspor karşısında iyi mücadele ettiği maçın uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 1-0’lık skorla mağlup ayrılarak sezona puansız başladı.

LİGE ŞANSSIZ VE KÖTÜ BAŞLADIK: 0-1

STAD: 7 Eylül Stadyumu (Manisa-Turgutlu)
HAKEMLER: Ahmet Turan Timuroğlu**, Adnan Akbulut**, Ahmet Bingöl** (Elazığ böl.)
DÖRDÜNCÜ HAKEM: Abdurrahman Hayman* (Diyarbakır)
GÖZLEMCİ: Halil İbrahim Süslü
TEMSİLCİ: Tuğbay İnan
TURGUTLUSPOR: Fatih Demirlek**, Süleyman Özdamar**, Sinan Büyüksakarya**, Mete Sevinç**, Talha Yazgan**, Mert Özyıldırım**, Samet Günhan** (Dk.77 Mutlu Doğan*, Mithat Yaşar**, Rıdvan Özdemir**, Koray Kılınç**, Muhammed Haşim Çoban** (Dk.87 Muhammed Beşir*)
YEDEKLER: Can Sevinç, Emre Keskin, Emre Nasuh, Kenan Gürmen
TEKNİK DİREKTÖR: İbrahim Cezayir
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: Ahmet Sabri Fener**, Erbay Eker**, Nuri Melih Mursal**, Onur Karakabak**, Volkan Altınsoy**, Bilal Gülden**, Gökay İravul**, Furkan Polat** (Dk.87 Mehmet Fatih Bayat*), Batuhan Suer**, Ahmet Karadayı** (Dk.90 Hakan Erçelik?), Üstün Bilgi**
YEDEKLER: Tarık Aslan
TEKNİK DİREKTÖR: Gürses Kılıç
SARI KARTLAR: Dk.74 Samet Gülhan, Dk.81 Mithat Yaşar, Dk.86 Talha Yazgan (Turgutluspor), Dk.25 Furkan Polat, Dk.32 Bilal Gülden, Dk.63 Nuri Melih Mursal, Dk.90 Onur (Kırşehir Belediyespor)
KIRMIZI KARTLAR: Maçta Kırmızı Kart çıkmadı
GOL: Dk.90+5 Mithat Yaşar (Turgutluspor)
(HABER: SALİH GÜNER)

SEZONA yeni ve güçlü bir kadro kurarak lige giriş yapmak isteyen Kırşehir Belediyespor, TFF Misli.com 2020-2021 futbol sezonunun ilk maçında deplasmanda karşılaştığı ve Koronavirüs’ten dolayı eksik olarak çıktığı Turgutluspor karşısında iyi mücadele ettiği maçın uzatma dakikalarının son saniyelerinde kornerden gelen topla yediği golle sahadan 1-0’lık skorla mağlup ayrılarak sezona puansız başladı.
Hafta içi yapılan Koronavirüs testi sonucu çok sayıda futbolcusunda koronavirüs tespit edilen Kırşehir Belediyespor bu hafta oynanan Turgutluspor deplasmanına 8 eksik futbolcu ile gitti. Buna rağmen maçta etkili bir oyun sergileyen yeşil beyazlılar rakibinin 90+5'te bulduğu gole engel olamayarak lige yenilgiyle başladı.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR…
Turgutlu 7 Eylül Stadyumunda oynanan maça ev sahibi ekip Turgutluspor’un vuruş ile başladı.
DAKİKA 9: Maçtaki ilk tehlikeli atağı Turgutluspor yarattı. Bu dakikada Samet’in pasıyla topla buluşan Koray, rakibiyle iki mücadele sonrasında rakibine faul yaparken maçın hakemi devam kararı verdi. Devam kararının ardından Koray’ın yerden ortasında Muhammed Haşim Çoban’ı geçen top taca çıktı.
DAKİKA 11: Kırşehir Belediyespor net bir pozisyonu harcadı. Savunmadan atılan uzun topa hareketlenen Üstün Bilgi, kaleci Fatih Demirlek ile karşı karşıya kaldı. Üstün’ün yerden şutunu kaleci Fatih ayaklarıyla çıkarırken dönen topu uçan kafayla tamamlamak istedi. Meşin yuvarlak kaleye yönelmeden kaleci Fatih auta çıkmadan topa sahip oldu.
DAKİKA 32: Turgutluspor’dan Koray Kılınç’ın ara pasına hareketlenen Muhammed Haşim Çoban’dan önce kaleci Ahmet Sabri Fener araya girerek tehlikenin büyümesini önledi ve meşin yuvarlağa sahip oldu. Mücadelenin ilk devresi karşılıklı ataklar şeklinde golsüz eşitlikle sona erdi.
Karşılaşmanın 2’nci yarısına temsilcimiz Kırşehir Belediyespor başladı.
ŞEREF TRİBÜNÜ KARIŞTI
Maçın başında dostluk rüzgarlarının estiği şeref tribününde maçın ikinci yarısında işin seyri değişti. Turgutluspor yöneticileri ve Başkanı Kırşehir Belediyespor’lu futbolculara ve teknik ekibe peş peşe küfürler edince Kırşehir Belediyespor Başkanı Mustafa Bulut da daha fazla dayanamayıp tepki gösterdi. Bulut'un gösterdiği tepki sonrasında şeref tribünü bir anda karıştı. O anları maçta takımını yalnız bırakmayan Amigo Halil Kurt görüntüledi.
DAKİKA 56: Kırşehir Belediyespor ikinci yarıya oldukça etkili başladı. Savunmadan kazanılan topla hareketlenen Furkan atak yapan Üstün’ü gördü. Üstün’de bir anda topla buluşarak kaleci Fatih ile karşı karşıya kaldı. Üstün, ceza sahasına girmeden vuruşunda kaleci Fatih Demirlek yumruklarıyla uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve Turgutlu savunması araya girerek bu atağın golle sonuçlanmasını önleyerek meşin yuvarlağı taca yolladı.
DAKİKA 50: Kırşehir Belediyespor’un ani gelişen atağında, sağ tarafta kaleciyle karşı karşıya kalan Furkan’ın sert şutunu Kaleci Fatih güçlükle çıkardı.
DAKİKA 63: Turgutluspor yönetimi ile Kırşehir Belediyespor yönetimi arasında Protokolde çıkan tatsız olayların ardından Kırşehir Belediyespor yönetimi protokol tribününü terk ederek kalan dakikaları taraftar tribününden izledi.
DAKİKA 74: Kırşehir Belediyespor bu dakikalarda Turgutluspor kalesinde daha çok görülmeye başladı. Savunmanın uzun pasıyla bir anda ofsayt diye duran Turgutlu savunmasının arasından iyi sıyrılan Erbay Eker sıfıra kadar inip yerden ortasını son anda savunma araya girerek kornere yolladı.
DAKİKA 90+5: Karşılaşmanın duraklama dakikalarında ev sahibi ekip Turgutluspor köşe vuruşu kazandı. Köşe vuruşundan gelen topa arka direkte kafayla Mithat meşin yuvarlağı ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 1-0
Mücadelenin kalan bölümünde başka pozisyon olmadı ve Kırşehir Belediyespor, sezonun ilk maçında Turgutluspor’a tek golle mağlup oldu.



1.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Turgutluspor-Kırşehir Belediyespor: 1-0
Bayburt İl Özel İdarespor-Elazığspor: (ERT)
Tarsus İdmanyurduspor-Vanspor: 1-1
Kastamonuspor-Karacabey Belediyespor: (ERT)
1922 Konyaspor-Sakaryaspor: 0-1
Serik Belediyespor-Pendikspor: 2-0
Kardemir Karabükspor-Başkent Akademi FK: 0-3
Etimesgut Belediyespor-Bodrumspor: 1-0
Kırklarelispor-Sivas Belediyespor: 1-1
Eyüpspor-Pazarspor: 4-1

2. HAFTANIN MAÇLARI (26 Eylül Cumartesi)

Kırşehir Belediyespor-Etimesgut Belediyespor
Vanspor-Kırklarelispor
Pazarspor-Tarsus İdmanyurdu
Sivas Belediyespor-Bayburt İl Özel İdarespor
Elazığspor-Serik Belediyespor
Mamak-FK-Turgutluspor
Sakaryaspor-Eyüpspor
Bodrumspor-Kastamonuspor
Karacabey Belediyespor-1922 Konyaspor
Pendikspor-Kardemir Karabükspor