Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar:
“Lige galibiyetle başlamak bizim için çok önemli” 

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar, Kadın Hentbol takımının lige galibiyetle başlamasının önemli olduğunu açıkladı.
Genç bir takım kurduklarını ve Kırşehir’i en iyi şekilde temsil etmek için canla başla mücadele edeceklerini belirten Başkan Osman Uçar, iyi bir sezon geçirmek istediklerini söyledi.
18-25 yaş aralığında 14 tane sporcuları bulunduğuna dikkat çeken Başkan Osman Uçar, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Biz 2020 yılında Kırşehir Belediyesi kadın hentbol takımını kurduk. Kurduktan sonra uzun bir süre 2'nci lig, 1'inci ligde mücadele derken şimdi 1'inci ligde mücadele ediyoruz. Asıl kuruluş amacımız Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda kadınımızı her alanda olduğu gibi sporda da başarı gücünü göstermektir. Kadın hentbol takımımız şuan 1'inci ligde mücadele ediyor ve 18-25 yaş aralığında 14 tane sporcumuz bulunmaktadır. En temel amacımız Kırşehir’imizde bulunan kızlarımızı hentbol konusunda eğiterek onlara bir hedef göstermektir. 12-13 yaş çocuklarımızı alacağız eğitip ve onlara diyeceğiz ki siz Kırşehir Belediyespor Kulübünde oynayacaksınız onları bu şekilde hazırlayacağız. Lig'e galibiyetle başladık kadın hentbol takımımız geçen hafta evimizde İstanbul Göktürkspor kulübüyle karşılaştı ve 33-26 kazanarak güzel bir karşılaşmayı geride bıraktık. Sezona galibiyetle başlamak bizleri mutlu etti. Sporcularımız sevindiler ve 1'inci hafta sonucuna baktığımızda kadın hentbol takımımızda 2 tane oyuncumuz 1'nci takım karmasına seçildi ve haftanın takımı olarak gösterildik. Haftanın antrenörü de yine bizim takımdan seçildi. Cumartesi gününde Antalya Maltepespor ile karşılaşacağız. Deplasmanda olacağız. Biz bu takımı kurarken en büyük desteği Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'ndan aldık ve her zaman yanımızda oldu. Kırşehir'de bilindiği üzere 2 tane takımımız var. Futbol takımı ve hentbol takımı, gelecekte biz Kadın Hentbol takımımızı futbol takımının elde ettiği başarılar gibi sonuçlar elde etmesi için çalışacağız. Biz başarılara doğru yürürken en büyük desteği Kırşehir halkından bekliyoruz. Bizi destekleyen Kırşehir halkına da şimdiden teşekkür ederim. Maltepe ilk maçını galibiyetle kapattı ama öncelikle şuna değinmek istiyorum ben dün antrenmanları takip ettim ve sporcularla konuştum burada mağlubiyette olur galibiyette olur ama biz burada mutlu olmak istiyoruz. Kırşehir Belediyesi olarak kızlarımıza bir hedef göstermek ve onlara hentbol ekibini güçlendirmek hentbol bilincini güçlendirmek istiyoruz. Bundan yıllar önce Kastamonu kadın hentbol takımı kuruldu ve şimdi bu takım Avrupa boy gösteriyor biz neden yapmayalım? Biz neden ülkemizi temsil etmeyelim Avrupa da? Amacımız takımı Kırşehirliler bizim aldığımız galibiyetlerimizde sevinsinler mağlubiyette de üzülsünler. Kırşehir olarak biz hep bir aileyiz ve tüm aile bireylerinden de destek bekliyoruz.” (HABER: SALİH GÜNER)