2.Lig’de mücadele edem temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’un yer aldığı 2.Lig Müsabakaları statü ve şartları Türkiye Futbol Federasyonu resmi sayfasından yayınlandı.
Türkiye Futbol Federasyonu, Kırşehir Belediyespor'un mücadele edeceği 2. Lig Kırmızı grupta 2020-2021 sezonu Lig Statüsünü ve Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat Yayınlandı.
TFF 2. Lig, bir önceki sezonun sonunda TFF 3. Lig’den yükselen 6 takım ve TFF 2. Ligde kalan 33 takımın katılımı ile toplam 39 takımdan oluşuyor.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor başta olmak üzere Kırmızı Gruptaki diğer takımları 1922 Konyaspor, Bayburt Özel İdarespor, Başkent Akademi Kulübü, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Elazığspor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, Karacabey Belediyespor AŞ, Kardemir Karabükspor, Kırklarelispor, Kırşehir Belediyespor, Pazarspor, Pendikspor, Sakaryaspor, Serik Belediyespor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu, Turgutluspor ve Vanspor Futbol Kulübü oluşturdu.
TFF 2. Lig Kırmızı grupta çift devreli lig müsabakaları sonunda grupta 1. olan takımlar doğrudan TFF 1. Lige yükselir. Çift devreli lig müsabakaları sonunda 20 takımlı olan TFF 2. Lig Kırmızı Grupta, ligi 18, 19 ve 20. sırada bitiren takımlar TFF 3. Lige düşecek.
Çift devreli lig müsabakaları sonunda TFF 2. Ligin her iki grubunda 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılırlar. Play-Off Müsabakaları Grup İçi Eşleşmeler ve Final Müsabakası olmak üzere iki kademeden oluşur.
A-GRUP İÇİ EŞLEŞMELER
a) Her iki grupta, kendi gruplarında 2 ve 5. sıraları alan takımlar “Birinci Eşleşme”yi, 3. ve 4. sıraları alan takımlar “İkinci Eşleşme”yi oluştururlar. Eşleşmeler çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların 4. ve 5. sıraları alan takımların sahasında olması suretiyle oynanır.
b) Her iki grupta “Birinci Eşleşme” ile “İkinci Eşleşme”de tur atlayan takımlar “Üçüncü Eşleşme”yi teşkil ederler. “Üçüncü Eşleşme” çift maç eleme usulüyle ve ilk müsabakaların “İkinci Eşleşme”nin galibi olan takımların sahasında olması suretiyle oynanır. “Üçüncü Eşleşme”lerin sonunda tur atlayan takımlar, Spor Toto 1. Lig’e yükselecek 3. takımın belirleneceği Final Müsabakasını oynamaya hak kazanırlar.
c) Play Off Müsabakalarında, galibiyet veya beraberlik sayılarının eşit olması halinde, daha fazla gol atan takım, atılan gollerin eşit olması halinde rakip takımın sahasında daha fazla gol atan takım tur atlar. Bu durumda da tur atlayan takım belirlenemiyorsa, yani iki takımın da toplamda ve rakip takım sahasında attığı gol sayısı eşit ise, ikinci müsabakada on beşer dakikalık iki uzatma devresi oynanır. Uzatma devrelerinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Uzatma süresi içerisinde eğer takımlar eşit sayıda gol atarlarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım, yani misafir takım tur atlar ve penaltı atışları yapılmaz.
B-FİNAL MÜSABAKASI
Final Müsabakası TFF tarafından tespit edilecek tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır. Final müsabakasının normal süresi berabere sonuçlanırsa müsabaka on beşer dakikalık iki devre halinde uzatılır. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirlenir. Kazanan takım Spor Toto 1. Lig’e yükselen 3. takım olur. (Haber: SALİH GÜNER)