Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de yeni sezon maç takvimini açıkladı

LİG 1 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

KIRŞEHİR Belediyespor’un mücadele edeceği 2. Lig’de 2019-20 sezonu statüsü açıklandı. Statüde değişiklik yok. Kırmızı ve beyaz grup şampiyonlarının direkt 1. Lige çıkacağı ligde, 3’üncü takım için yine Play-Off sistemi uygulanacak.
Cuma günü genel kurulunun yapılarak başkanlığa Osman Uçar’ın getirildiği Kırşehir Belediyespor’da transfer çalışmaları devam ederken, yeşil-beyazlı ekip dün saat 17.00’de Güneykent Tesisleri’nde top başı yaptı.
TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Ligi Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Kırşehir Belediyespor’un olağanüstü genel kurulu Cuma günü kulüp tesislerinde basına ve taraftara açık yapıldı ve başkanlık görevine Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uçar getirildi.
Güneykent Tesisleri’nde saat 14.00’de yapılan olağanüstü genel kurulda kulüp başkanlığına Osman Uçar getirilirken yönetim kurulunda ise Mustafa Yılmaz, Eşref Aşık, Hakan Kaya, Mustafa Bulut, Fatih Tokmak, Kenan Şengök ve Ramazan Yılmaz’ın görev aldı.
Olağanüstü kongre kararı alan ve Osman Uçar’ın başkan olduğu Kırşehir Belediyespor’da bir yandan transfer çalışmaları tam gaz devam ediyor. Öte yandan yeşil-beyazlılar maddi kaynak arayışları da devam ediyor.
Başkan Osman Uçar, “Biz bütün sıkıntılara göğüs gererek, Kırşehir’e layık bir takım kurmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız. Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşları da bu süreçte bizimle olacaklar. İnşallah en kısa sürede takımımızı kurup, lig hazırlıklarına başlayacağız. Hedefimiz play-off oynamak, play-off oynayacak kadroyu güçlendirmek” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Kırmızı Grupta güçlü takımlarla şampiyonluk mücadelesi verecek olan Kırşehir Belediyespor geçen hafta kadrosuna kattığı Murat Şimşek, Nazilli Belediyespor’dan Onur Karakabak, Sancaktepespor’dan Erbay Eken ve İsmail Düzgün’ün ardından Konyaspor’dan Anıl Mercan, Kırklarelispor’dan ise İlker Sayan’ı kadrosuna katmıştı.
Son olarak İnegölspor’dan Serhat Mermer, Karacabeyspor’dan ise Emrah Dağ’ı, Amedspor’dan ise Volkan Geyik’in renklerine bağlayan Kırşehir Belediyespor’da başkan olacak Osman Uçar, “Bizler her zaman zirveye oynayan ve zirveden uzaklaşmayan bir takım kurmayı hedefliyor. Bu doğrultuda da transfer çalışmalarımız tam gaz devam ediyor. Yeşil-beyazlı taraftarlarımızdan sadece sabır istiyoruz. Onlara en iyi kadroyu kurmak için gece gündüz çalışıyoruz. Aldığımız ve bundan sonra alacağımız her oyuncu bu ligi iyi bilen kişilerdir. Grup kuraları belli oldu. Kırmızı grupta güçlü takımlarla mücadele edeceğiz. Daha önceki sözlerimde belirttiğim gibi bizim hedefimiz her zaman zirveye oynayan ve Play-Off yarışından kopmayan bir takım oluşturmak. Grup kuralarının ardından Kırmızı gruptaki takımlar zayıf, beyazda ki güçlü diye bir şey yok. Biz amacımız doğrultusunda transferlerimiz yapıp hedefimizi gerçekleştirmek ve transferler son sürat devam edecek. Biz bütün imkânlarımızı zorlayarak, bütçemiz imkânları çerçevesinde kaliteli ve güçlü bir takım kurmak için çaba harcıyoruz. Herkesin malumu maddi sıkıntılarımız var. Ama bunları herkesin vereceği katkı ile çözümleyeceğimizi düşünüyoruz. Transfer çalışmalarımız sürecek. Pek çok futbolcu ile görüşmelerimiz var. Onların teklifleri, bizim verdiğimiz teklifimiz var. Ortak bir noktada buluşup, anlaşacağımızı düşünüyoruz. Tüm hedefimiz Kırşehir’e layık, güçlü ve kaliteli bir takım kurmak” diye konuştu.
Şampiyon olan geçen yılki kadrodan hiçbir futbolcunun kalmadığı, yapılan sözleşme gereğince hepsinin kulüple ilişiğini keserek hiçbir gelir getirmeden başka kulüplerle anlaşmasıyla zor günler yaşayan Kırşehir Belediyespor, sil baştan yeni bir kadro kurmak zorunda kaldı.
Yeşil-beyazlılara para kazandıracak başarılı futbolcuların başka kulüplerle anlaşmalarının geçmiş yönetimlerin büyük hatası olduğunu belirten Kırşehir Belediyespor taraftarları, Başkan Osman Uçar ve ekibinin bu nedenle transferde maddi sıkıntı yaşadığını ifade ettiler.
Bu arada 1 Eylül’de başlayacak 2019-2020 sezonu 24 Aralık’ta devreye girip, 25 Nisan 2020 tarihinde sona erecek. Lig maratonu 245 gün sürecek. Normal sezonun ardından Play-Off heyecanı başlayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de yeni sezon statüsü ve maç takvimini açıkladı. Kırmızı ve Beyaz olmak üzere 18’erli iki gruptan oluşan 2. Lig’de, sezon sonunda 3 takım 1. Lig’e yükselecek, 6 takım 3. Lig’e düşecek.
4 Mayıs’tan bu yana tatilde olan 2. Lig’de 2019-2020 sezonu 1 Eylül 2019 tarihinde başlayacak. 17 hafta sürecek ilk yarı 19-20 Aralık tarihlerinde oynanacak maçlarla sona erecek. İlk yarıda Ekim ayına denk gelen 7’nci hafta maçı hafta arası oynanacak.
1 aylık devre arası tatilinin ardından ikinci yarı 23-24 Ocak 2020 tarihinde start alacak. İkinci yarı futbol heyecanı 25 Nisan’daki son düdüğe kadar sürecek. İkinci yarıda 24’üncü hafta maçları hafta arasında oynanacak. Mart ayına denk gelen bu maçların ardından kalan 10 maçta normal lig fikstürü uygulanacak.
Sezon takviminde hafta arasına iki maç koyan Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası maçlarına göre fikstürde değişikliğe giderek, lig ve kupa maçlarının çakışmaması için hafta arasına ekstra lig maçı koyabilecek.
2 TAKIM DİREKT YÜKSELECEK,
3’ÜNCÜ TAKIM PLAY-OFF’LA BELLİ OLACAK
Gruplarda 34 hafta sürecek maraton sonunda Kırmızı ve Beyaz grup birincileri direkt TFF 1. Lig’e yükselecek. 1. Lig’e yükselecek 3’üncü takım, Play-Off’la belli olacak.
Gruplarda, 2, 3, 4 ve 5’inci sıradaki 4 takım, kendi arasında 2-5 ve 3-4 şeklinde eşleşecek. Maçlar çift maç eleme usulüne göre oynanacak.
PLAY-OFF FİNALİ
Final müsabakası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek tarafsız bir sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak. Maçta, normal süre berabere sonuçlandığı takdirde 15’er dakikalık iki devre halinde uzatma süresine geçilecek. Uzatma devrelerinde eşitlik bozulmazsa, kazanan takım penaltı atışlarıyla belirlenecek.
Normal sezon sonrasında oynanacak play-off maçlarına ilişkin tarihler daha sonra ilan edilecek.
SON 3 TAKIM KÜME DÜŞECEK
Bu arada 2. Lig’den her zaman ki gibi yine 6 takım düşecek. Sezon sonunda gruplarını 16, 17 ve 18’inci sırada bitiren son 3 takım, 2020-2021 sezonunda yoluna 3. Lig’de devam edecek.
Geçtiğimiz yıl 3.Lig’den şampiyon olarak 2.Lige yükselen Kırşehir Belediyespor’un grup kuraları Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda çekilmesinin ardından Kırmızı grupta güçlü takımlarla mücadele edecek.
Ligde 17 takım arasında zorlu şampiyonluk yarışına girecek olan Kırşehir Belediyespor’u uzun bir maraton bekliyor. Yeşil-beyazlılarımız 17 takım arasında 15 farklı bölgede deplasmana çıkacak. Kırşehir temsilcisi bu 17 deplasman maçında toplam 17 bin 532 kilometre yol kat edecek.
İşte Kırşehir Belediyespor’un gideceği yollar: Van 1030 km, Uşak 520 km, İstanbul /Tuzla 601 km, Sivas 327 km, Sakarya 491 km, Niğde 128 km, Kastamonu 322 km, Karabük 334 km, Kahramanmaraş 397 km, İstanbul / Eyüp 634 km, Ankara / Etimesgut - 209 km, Tekirdağ/Ergene 779 km, Muğla /Bodrum 853 km, Elazığ 571 km, Bayburt 675 km, Balıkesir /Bandırma 655 km, Ankara 190 km.
3 TAKIM 1. LİGE YÜKSELECEK
2.Lig, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi beyaz ve kırmızı grup olarak 2’ye ayrıldı. 18’er takımdan oluşan gruplarda yeni sezon futbol heyecanı 1 Eylül’de başlayacak. 34 hafta sürecek lig maratonunun ardından gruplarını şampiyon tamamlayan takımlar direkt 1. Lige yükselecek.
2. Lige yükselecek 3’üncü takım Play-Off’la belli olacak. Play-Off’ta, yine geçen sezon ki sistemin aynısı uygulanacak. Gruplarını 2, 3, 4 ve 5’inci sırada tamamlayan takımlar 2-5, 3-4 şeklinde eşleşecek. Eleme maçlarının ardından grup birincileri, TFF tarafından belirlenen tarafsız sahada final oynayacak. Tek maç eleme sistemine göre oynanacak finali kazanan takım 1. Lige yükselecek.
9 YENİ TAKIM VAR
2.Ligde yeni sezonda 27’si mevcut, 9’u yeni 36 takım mücadele edecek. Takımlardan Karabükspor, Elazığspor ve Afjet Afyonspor 1. Ligden düşerken, Hekimoğlu Trabzonspor, Kırşehir Belediyespor, Bayburt İl Özel İdarespor, Ergene Velimeşespor, Van BŞB ve Yeni Çorumspor 3. Ligden yükseldi.
Zonguldak Kömürspor AŞ, Kastamonuspor 1966, Samsunspor, Sakaryaspor, Sarıyer, Sancaktepe Belediyespor, Bodrum Belediyesi Bodrumspor, Amed Sportif, Eyüpspor, İnegölspor, Utaş Uşakspor, Gümüşhanespor, Niğde Anadolu Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Hacettepespor, Manisa BŞB, Tuzlaspor, Şanlıurfaspor, Etimesgut Belediyespor, Pendikspor, Kırklarelispor, Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurdu, Başkent Akademi Kulübü (BAK), Bandırmaspor, Kahramanmaraşspor ve Konya Anadolu Selçukspor ise geçen sezon olduğu gibi yine 2. Lig temsilcileri olarak yola devam edecek. (HABER: SALİH GÜNER)