Yeşil-Beyazlılar Pazar günü, seyircisiz maçta Elaziz Belediyespor’la karşı karşıya gelecek

LİDER ZOR DEPLASMANDA

TÜRKİYE Futbol Federasyonu 3.Lig 2.Grupta topladığı 36 puanla lider durumda bulunarak en yakın rakibine 3 puan fark atan Kırşehir Belediyespor, ligin 21’inci hafta maçında şampiyonluk yolunda kritik virajlardan olan Elaziz Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar mutlak 3 puan parolasıyla çıkacağı Elaziz Belediyespor maçı Pazar günü saat 13.00’te Elazığ Gençlik Merkezi Sentetik Sahası’nda karşılaşacak.
Ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan, ikinci yarısına ise fırtına gibi bir giriş yaparak başlayan Kırşehir Belediyespor ilk maçında Yeni Orduspor’u 1-0’lık skorla geçerken, deplasmanda oynadığı maçta ise Adıyamanspor’u 3-1’le geçen yeşil-beyazlı temsilcimiz ikinci yarının üçüncü maçında ise geçtiğimiz haftada Play-Off yarışı içinde yer alan Sultanbeyli Belediyespor’u 2-1’le geçerek 3’te 3 yaptı.
Lider Kırşehir Belediyespor, seri galibiyetine ve şampiyonluk yarışına devam etmek adına önemli virajlarından birinde ise Elaziz Belediyespor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip hem ilk yarıda 1-1 berabere kalıp 2 puan kaptırdığı rakibini yenip hemde 4’te 4 hedefliyor. Sezonun ilk yarısında Ahi Stadı’nda oynanan maçta Sinan Uzun’un golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Kırşehir Belediyespor, oldukça etkisiz bir oyun sergilediği maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak zirve yarışında çok önemli bir 2 puan bırakmıştı.
İÇ SAHADA ELAZİZ BELEDİYESPOR
Ligde kümede kalma mücadelesi içinde yer alan Elaziz Belediyespor, iç sahada 10 karşılaşmada 4 kez galip gelebildi.
Sezonun ilk yarısının ilk evinde konuk ettiği maçta Kemerspor’a 2-0 yenilen Elaziz Belediyespor, ikinci maçında Esenler Erokspor’la 1-1, üçüncü maçında Altındağ Belediyespor ile 2-2 berabere kalırken, ilk galibiyetini ise 2-0’lık skorla Osmaniyespor karşısında elde etti.
Osmaniye galibiyeti sonrasında konuk ettiği Pazarspor’u da 2-0’la geçen Doğu Anadolu ekibi, Çatalcaspor ile 0-0, Adıyamanspor’a ise 1-0’lık skorla mağlup oldu.
Ardından Düzcespor’la 1-1, Van Büyükşehir Belediyespor’u ise 1-0’lık skorla geçti.
Elaziz Belediyespor daha sonra Alibeyköyspor’u 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı.
Genel olarak bakıldığında bu sezon 10 kez iç saha maçına çıkan Elaziz Belediyespor bu 10 maçın 4’ünü kazanırken, 4 kez sahadan 1 puanla ayrılırken, 2 maçta ise mağlubiyet aldı. 10 maçta attığı 12 gole karşılık kalesinde ise 9 gol gördü.
ELAZİZ MAÇI SEYİRCİSİZ OYNANACAK
Öte yandan 10 Şubat Pazar günü saat 13.00'de Gençlik Merkezi Sahası'nda oynanacak olan Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor müsabakası, TRT Kürdi ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Müsabaka güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynanacak. Bu karar nedeniyle Kırşehir’den Elazığ’a taraftarın gitmesi beklenmiyor.
Kırşehir Belediyespor, Pazar günü deplasmanda Elaziz Belediyespor’la karşı karşıya gelirken, grupta haftanın maç programı şöyle:
Çatalcaspor-Ofspor, Karşıyaka SK. Alibeyköyspor, Adıyamanspor-Kızılcabölükspor, Van Büyükşehir Belediyespor-Esenler Erokspor, Yeni Orduspor-Osmaniyespor, Bergama Belediyespor-Pazarspor, Düzcespor-Kemerspor, Sultanbeyli Belediyespor-Altındağ Belediyespor. (HABER: SALİH GÜNER)

ELAZİZ’DE MORALLER BOZUK
Geçen hafta deplasmanda karşılaştığı Esenler Erokspor’a 7-0 mağlup olarak tarihinin en farklı yenilgisini alan Elaziz Belediyespor, Pazar günü lider Kırşehir Belediyespor maçı öncesi bozulan morallerini düzeltmeye çalışıyor.
Kırşehir Belediyespor’u evinde ağırlayacak Elaziz Belediyespor’da, bu önemli müsabakanın hazırlıkları devam ediyor. Erokspor maçını unutan ve güçlü rakibi Kırşehir Belediyespor’u mağlup ederek yeni bir başlangıç yapmak isteyen Elaziz Belediyespor’da hazırlıklar devam ediyor.
Teknik Direktör Alaattin Tutaş ve yardımcılarının kontrolünde yapılan antrenmana tüm futbolcuların katıldığı bildirildi.
Öte yandan 10 Şubat Pazar günü saat 13.00’de Gençlik Merkezi Sahası’nda oynanacak olan Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor müsabakası, TRT Kürdi ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Müsabaka güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynanacak. (HABER: SALİH GÜNER)

KIRŞEHİR- ELAZİZ MAÇI NAKLEN
TRT KURDİ'DEN YAYINLANACAK

Geçtiğimiz hafta sonu Pazar günü deplasmanda Adıyamanspor-Kırşehir Belediyespor müsabakasını canlı olarak yayınlayan TRT KURDİ, bu hafta sonu pazar günü deplasmanda oynanacak Elaziz Belediyespor-Kırşehir Belediyespor maçını da saat 13.00'ten itibaren yine canlı olarak yayınlayacak.
Kırşehirspor sevdalıları Pazar günü deplasmanda Elaziz Belediyespor ile karşılaşacak olan Kırşehirspor'un hazırlıklarına şimdiden başladılar. Çift dilli yayınlar nedeniyle canlı yayınlanan spor müsabakaları hem Doğu ve Güneydoğu’da, hem de Türkiye’nin ve dünyanın her tarafında izlenebiliyor.
Maç yayınları için ev sahibi kulüplerin izin vermesi şartı var. TRT KURDİ, elindeki imkanları sonuna kadar kullanarak 150’den fazla maçın özetini yayınlayarak bir başka hizmeti gerçekleştirdi.
Canlı maç yayınları, geniş halk kitlelerine ulaşarak hem bölgede hem Türkiye’nin diğer bölgelerinde ilgi görürken, yapılan yayınlardan memnun kalan sporseverler ve spor kulüpleri açıklamalar yaparak memnuniyetlerini dile getiriyor.
2018-2019 sezonu ilk yarısında 18 maç hem Kürtçe hem Türkçe olmak üzere çift dilli anlatımla canlı yayınlandı. Türkiye’de spor müsabakalarını çift dille yayınlayan ilk kanal olan TRT KURDİ, dünyada da yine Kürtçe ve Zazaca spor müsabakalarını ve spor programlarını yayınlayan ilk televizyon kanalı özelliğine sahip. (HABER: SALİH GÜNER)