Haftayı Adıyamanspor’u kendi saha ve seyircisi önünde Adıyaman 1954’ü farklı yenerek 3. Lig, 2. Grup’ta liderlik koltuğuna oturan Kırşehir Belediyespor, bugün Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu müsabakasında Nevşehir Belediyespor’la karşılaşacak.
Ziraat Türkiye Kupası’nda rakiplerinin Nevşehir Belediyespor olmasını değerlendiren Kırşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Veli Şahin, dostça bir maç olmasını ve kazananın bir üst tura yükselmesini diledi.
Bugün Ahi Stadı’nda saat 15.00’te başlayacak maç öncesi bir açıklama yapan yeşil-beyazlı ekibimizin Başkanı Veli Şahin, “Bu sezon bizim gibi Bölgesel Amatör Lig’teki grubunda şampiyon olan ve final maçında Ankara’da karşılaştığımız ve 1-0 yenerek 3. Lig’e yükseldiğimiz Nevşehir Belediyespor güçlü bir kadroya sahip. Biz de güçlüyüz. Güzel oynayan ve hak edenin kazanarak tur atlamasını diliyorum. Komşu takımla oynayacağımız maçta taraftarlarımızın centilmence desteğini bekliyoruz” dedi.
Teknik Direktör Selahattin Dinçel de Ziraat Türkiye Kupası’nda Nevşehir Belediyespor’u yenerek 3. Tur’a yükselmek için hazırlıklarını yürüttüklerini ve bu maç ta taraftar desteği beklediklerini ifade etti.
Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu ilk maçında Kırşehir Belediyespor-Nevşehir Belediyepor maçı Çarşamba günü saat 15.00’te Ahi Stadı’nda oynanacak.
2. Tur kura çekimi sonunda bugün ve bugün oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçlarının programı şöyle:
Batman Petrolspor-Yüksekova Belediyespor, Siirt İl Özel İdaresi-Cizrespor, Iğdıresspor-Bitlis Özgülderespor, Van Büyükşehir Belediyespor-Sarıkamış, Gençlerbirliğispor, Artvin Hopaspor-Anagold 24 Erzincanspor, Pazarspor-Bayburt İl Özel İdare, Hekimoğlu Trabzon-Yomraspor, Ofspor-1461 Trabzon, Karbel Karaköprü Belediyespor-Dersim 62 Spor, Diyarbekirspor-Elaziz Belediyespor, Kilis Belediyespor-Osmaniyespor, Erzin Belediyespor-Adıyaman 1954, Payasspor-Kozan Belediyespor, Karaman Belediyespor-68 Aksaray Belediyespor, Kırşehir Belediyespor-Nevşehir Belediyespor, Sinopspor-Yeni Orduspor, Erbaaspor-Fatsa Belediyespor,Yeni Amasyaspor-Çorum Belediyespor, Kemerspor 2003-Muğlaspor, Serik Belediyespor-Kale Belediyespor, Bucak Belediye Oğuzhanspor-Kızılcabölükspor, Altındağ Belediyespor-Kütahyaspor, Ankara Adliyespor-Bozüyük Vitraspor, Körfezspor-Düzcespor, Kocaelispor-Gölcükspor, Bartınspor-Çayırovaspor, Karadeniz Ereğli Belediyespor-Gebzespor, Nazilli Belediyespor-Karşıyaka, Tire 1922-Turgutluspor, Bergama Belediyespor-Bucaspor, Halide Edip Adıvarspor-Çengelköy Futbol Yatırımları, Maltepespor-Sultanbeyli Belediyespor, Büyükçekmece Tepecikspor-Gaziosmanpaşaspor, Bağcılarspor-HKİ Çatalcaspor, Şile Yıldızspor-Karacabey Belediyespor, Esenler Erokspor-Ergene Velimeşespor, Silivrispor-Alibeyköyspor. (HABER: SALİH GÜNER)

Kapadaki rakibimiz
Nevşehir 2’de 2 yaptı

KIRŞEHİR Belediyespor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Ziraat Türkiye Kupası 2’nci ön eleme turunda karşılaşacağı TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Nevşehir Belediyespor, Gazi Stadyumunda konuk ettiği Büyükçekmece Tepecikspor’u 4-2 mağlup etti.
TFF 3. Lig 1. Grup mücadelesinde Nevşehir Belediyespor ile Büyükçekmece Tepecikspor karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikalarında Nevşehir Belediyespor kendi yarı sahasında çıkmakta zorlanırken maçın ilerleyen dakikalarında ise Nevşehir Belediyespor oyunun kontrolünü eline aldı. Nevşehir Belediyespor’a galibiyeti getiren golleri 29 ve 63. dakikalarda Tunç Murat Behram, 43. dakikada Doğancan Aynacı ve 83. dakikada Metehan Andaç Özlü kaydederken, Büyükçekmece Tepecikspor’un gollerini ise 45 ve 63. dakikalarda Aykut Sevim kaydetti.
Nevşehir Belediyespor bu galibiyetin ardından ligde puanına 6’ya yükseltirken 2. sırada yer aldı.
CÜNEYT TİRYAKİ: "İKİ DE İKİ YAPTIĞIMIZ İÇİN SON DERECE MUTLUYUZ"
Maç sonrasında açıklamada bulunan Nevşehir Belediyespor Teknik Direktörü Cüneyt Tiryaki ligde iki de iki yaptıkları için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Tiryaki, “Öncelikle bu almış olduğumuz galibiyet Nevşehir Belediyespor camiasına hayırlı olsun. Biliyorsunuz çok uzun bir aradan sonra Nevşehir’de profesyonel bir müsabaka oynandı. Bugün kazanmak bizim için çok önemliydi. Hem uzun zamandır beklenen beklentilere cevap vermek için hem de geçen sene yaşamış olduğumuz şampiyonluğu pekiştirmek için gerçekten çok önemliydi. Oyuncularımız sahada mücadeleyi kazanmak için doğru işler yaptılar. İyi futbol oynadık. Zaman zaman savunmada bazı eksikliklerimiz oldu ama bütün oyuncularımızı tebrik ediyorum. İki maçta iki galibiyet aldık. Allah izin verirse 5. hafta itibarıyla çok daha tempolu futbol oynayacağız. Ben oyuncularımızı tebrik ediyorum” dedi.
Nevşehir Belediyespor-Büyükçekmece Tepecikspor karşılaşmasını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, MHP İl Başkanı İlhan Kaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar ve çok sayıda sporsever takip etti. (HABER: SALİH GÜNER)