Kırşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Battal Çelik:

“KUPADA FENERBAHÇE'NİN ÇIKMASINI İSTEMİŞTİK”

Kırşehir Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Basın Sözcüsü Battal Çelik Ziraat Türkiye Kupası Kura çekimi sonucu Gençlerbirliği takımı ile ilgili değerlendirmelerde  bulundu.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta zirve mücadelesi veren Kırşehir Belediyespor, kupada 3. Lig ekiplerinden Yozgatspor’u 2-1 yenerek bir üst tura çıktı. Cuma günü yapılan Ziraat Türkiye Kupası kura çekiminde Kırşehir Belediyespor’un rakibi Süper Lig ekibi Gençlerbirliğispor oldu. 
Kura çekimini değerlendiren Basın Sözcüsü Battal Çelik, yaptığı açıklamada gönüllerinde Ziraat Türkiye Kupası 4.tur elemesinde rakiplerinin Fenerbahçe olması olduğunu, ancak rakiplerinin yine bir Süper Lig ekibi Gençlerbirliği olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Battal Çelik, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Oldukça zorlu bir lig fikstürü arasında Ziraat Türkiye kupası 3’üncü turunda komşu şehrin ekibi Yozgatspor ile karşılaştık. Daha önceki maçlarda çok fazla forma şansı bulamayan birçok genç oyuncumuz bu maçın 11’inde forma şansı buldu. Fakat mücadelenin son dakikasında kalemizde gördüğümüz golle devreyi 1-0 yenik kapattık. Bu golle birlikte karşılaşmanın 2’nci yarısına 1-0 geride başladık. Maçın 2’nci yarısında ilk yarıya oranla daha baskılı ve topla daha fazla oynamaya başladık. Mücadelenin ilerleyen zaman aralığında hocamız oyuna 5 oyuncuyu dahil etti ve maçın duraklama dakikalarında Mehmet Alaeddinoğlu’nun ceza sahası dışından attığı golle kazanabileceğimiz maçı uzatmalara götürdük. Bana göre bu tür maçlarda uzun lig maratonu sırasında fazla forma şansı bulamayan genç oyuncularımızın oynaması doğru olandı. Uzatmalara giden maçı Ali Kuçik’in attığı gol ile oldukça zorlu geçen maçı 2-1 kazanarak bir üst tura yükseldik. Tabi 4. Turdaki rakibimizin Süper lig ekiplerinden Fenerbahçe olmasını istedik. Büyük ihtimal Süper Lig takımlarından birinin çıkacağını tahmin etmiştik, öyle ise en iyisi olsun diye temenni etmiştik. Ama Fenerbahçe olmadı. Yıllardır  Süper Lig’te  mücadele eden Başkent’in köklü ekibi Gençlerbirliği ile eşleştik. Elbette ki çok zor bir karşılaşma olacak. Ancak kupadaki maçlarda sonuç hiç bir zaman  oynanmadan belli olmaz. Geçtiğimiz yıllarda çok sürpriz sonuçlar  yaşandığını çok defa gördük. Genç ve dinamik bir takımız ve her geçen gün daha da iyi oluyoruz. Bu yüzden mücadele edip elimizden gelenin fazlasını yapıp kupada bir üst tura çıkmayı çok arzuluyoruz. Neden olmasın tur atlar isek belki Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi bir takım ile eşleşmek karşılaşabiliriz. Bu tarihimizde belki bir ilk olur. Neden olmasın? Ama öncelikle bu turu geçmemiz gerekir. İnşallah önce ligde oynayacağımız maçları sonra da kupa da oynayacağımız Gençlerbirliği maçını kazanıp bir üst tura çıkarız.”
Kupada tur atlayıp, 4. Turdaki rakiplerinin Gençlerbirliği olmasının Çarşamba günü deplasmanda oynayacakları Pazarspor öncesi oyuncularımıza gerçekten büyük moral olduğunu da belirten Battal Çelik, “Takımımızı bu galibiyetten dolayı kutluyorum. İnşallah ligde olduğu gibi Ziraat Türkiye kupasında istediğimiz sonuçları alır, gidebileceğimiz yere kadar ilerleriz. Bizim önceliğimiz tabi ki Lig. Ziraat Türkiye kupasında iyi neticeler almak. İnşallah her iki kulvarda da istediğimiz sonuçları alarak yanımızda olamayan taraftarlarımıza armağan ederiz. Bu galibiyete tabi ki seviniyoruz ama mücadelede sakatlanan Şerif kardeşime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İnşallah en kısa zamanda takıma yeniden katılır. Artık ligde üst sıralardaki yerimizi korumak için özellikle evimizde oynayacağımız tüm maçları kazanmamız gerekiyor. Elbette galibiyetler, mağlubiyetler ve beraberlikler de yaşayacağız. Ancak bu süreçte galibiyet sayımız ne kadar fazla olur ise üst sıralardaki yerimiz o derece kıymetli olacaktır. Takımımız her geçen gün daha iyi oluyor. Uyum süreci yaşayan oyuncularımız var onlarında tam anlamıyla takıma adapte olmasının ardından bu takım çok daha iyi oyun oynayıp galibiyetler kazanacak ve üst sıralardaki yerini sağlamlaştıracaktır. İnşallah yarın deplasmanda oynayacağımız Pazarspor’dan da üç puanla dönerek üst sıralardaki yerimi daha da sağlamlaştırırız” dedi.  (HABER: SALİH GÜNER)