2015 Yılı İl Spor Merkezleri (Yaz Spor Okulları) tüm branşlarla devam ederken, kort tenisinde çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamada, İl Spor Merkezleri’nin sağlıklı bir ortamda ve alanında uzman antrenörler eşliğinde yapılan çalışmalar ile tüm hızıyla devam ettiği ve çocukların fiziksel, zihinsel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlandığı kaydedildi.
Kort Tenisi branşındaki çalışmaların Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün uzman antrenörü eşliğinde devam ettiği bildirildi. Antrenör Tuğba Altan nezaretinde haftanın 5 günü devam eden çalışmalar, öğlen ve öğleden sonra saat 11.00 ve 19.00 arasında Terme Tenis Kortu’nda devam ediyor. Gençlerin keyifli ve eğlenceli vakit geçirdikleri İl Spor Merkezleri’nin çalışmalarının yaz ayı boyunca ücretsiz olarak devam edeceği ifade edildi.
Kırşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaz Spor Okulları, tatillerini spor yaparak geçirmek isteyen çocuklarla dolup taşıyor. 25 farklı spor branşından biri olan Kort Tenisi için Ercan Traş Spor Tesislerine gelen çocuklar, profesyonel hocaların nezaretinde tenis sporunun tüm inceliklerini öğreniyor.
Kırşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve her yıl binlerce öğrenciye, farklı spor branşları ile tanışıp spor yapma imkanı sunan kurslar, aynı zamanda onların bedensel ve zihinsel gelişimine de katkı sağlıyor.
Yaz tatilini spor yaparak değerlendirmek isteyen çocukların tercih ettiği branşlardan biri olan kort tenisi, bu yıl en fazla ilgi gören branşlar arasında yer alıyor. Açılışı, tesislere ismini veren Ercan Traş’ında katıldığı törenle yapılan ve Kırşehir’in en modern kapalı ve açık tenis kortu olan Ercan Traş Spor Tesisleri, tenis sporu ile tanışmak isteyen çocukların akınına uğruyor.
Ercan Traş Spor Tesislerinde görev yapan antrenör Tuğba Altan, okulların kapanması ile birlikte hafta içi 5 gün, sabah 9:00’dan akşam 17:00’ye kadar temel ve pratik eğitimlerin sürdüğünü söyledi.

tuğba altdan copy
Bir kapalı, biri açık toplam 2 kortun bulunduğu tesislerden, çocuklar kadar yetişkinlerinde eğitim aldığını söyleyen Altan, “Kırşehir’de tenise olan ilgi her geçen gün artıyor. Yaz Spor Okulları kapsamında açmış olduğumuz kort tenisi derslerimizin tüm saatleri neredeyse dolu. Fiziki yapı, tenisi bilip bilmemeleri ve yaş gibi belli gruplara ayırdığımız çocuklarımız, ortalama 1.5 saat ders alıyor. Verimli olması adına 8’er kişi ile sınırlı tuttuğumuz grupların ilk periyot eğitimleri 1 ay sürecek ve sertifika vereceğiz. Devam etmek isteyen olursa, yaz döneminin ardından kış dönemi eğitimlerine de devam edebilecekler” dedi.
Yaz Spor Okulları kapsamında çocuğunu tenis sporuna yazdıran Aslı Altan, “Ben, çocuklar için spor ve sanatın vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Bir spor dalıyla muhakkak uğraşmalılar. Kızım, Kırşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlemiş olduğu yaz okulları faaliyetleri çerçevesinde ilk kez kort tenisi ile tanıştı. Daha önce başka bir sporla uğraşmıyordu. Kırşehir’in spor okullarını takip ederek bu spora yönlendirdik. Hem kızım, hem ben oldukça heyecanlıyız. Bizlere böyle imkan sağladığı için, Başta Belediye Başkanımız sayın Yaşar Bahçeci olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Şaban Güneş’e çok teşekkür diyorum” dedi.
(Haber-Fotoğraflar: Salih HANÇER)