GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KOD ADI 2023 Projesi kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezinde bilişim eğitimleri devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KOD ADI 2023 Projesi kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezinde bilişim eğitimleri devam ediyor. Türkiye'yi bilişim, eğitim ve savunma sanayi alanında ileriye taşıyacak donanım ve yazılım eğitimleri ile tüketen değil üreten bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla başlatılan Kod Adı 2023 Projesi kapsamında 12-15 yaş aralığındaki gençlere algoritma, web, mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimler veriliyor. Aynı zamanda Kırşehir Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre Kod Adı 23 projesi kapsamında bayramda önce bir yazılı sınav yapılacağı bildirildi.
Eğitmen eğitimlerinde algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimleri veriliyor. Ayrıca milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine seminer programları gerçekleştiriliyor.
Gençlik liderleri tarafından gerçekleştirilecek ilk grup eğitimlerin tamamlanmasının ardından tüm Türkiye’de seçilen en başarılı 100 gence bilişim uzmanları tarafından yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecektir. 3 hafta sürecek kamp programı ardından başarılı gençlere sertifika verilecektir. Ayrıca TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılarak bu gençler tavsiye edilecektir.
Kod Adı 2023 projesi ilk etapta Kırşehir ve 81 ildeki Gençlik Merkezinde başlatıldı. Zaman içerisinde yaygınlaştırılarak tüm Gençlik Merkezlerinde uygulanması planlandı. Her eğitim döneminde yaklaşık 2.000 gence eğitim verilmesi hedeflenen projede yılda ortalama 20.000 gencin eğitim alması öngörülmektedir. (HABER: SALİH GÜNER)