Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2020-2021 sezonu için uygulanan Kulüp Lisans Süreci tamamlandı. Verilen sürede eksikliklerini tamamlamayan 6 kulübe 3 puan silme cezası uygulandı. Kulüplerden 1’imde de, Kırşehir Belediyespor’un mücadele ettiği Kırmızı grupta yer alıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2020-2021 sezonu kulüp lisans süreci sona erdi. Lisans Kurulu, TFF 1. Lig'den 2, Misli.com 2. Lig'den ise 4 kulübe puan silme cezası verdi. Kurul, verilen süreler içerisinde eksikliklerini tamamlayamayan TFF 1. Lig ekipleri Ankaraspor ve Eskişehirspor ile Misli.com 2. Lig'den Elazığ, Gümüşhane, Kardemir Karabük ve Şanlıurfa'nın üçer puanını indirdi. Bu takımlardan Gümüşhanespor ile Şanlıurfaspor, Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grupta yer alıyor. Karar üzerine Gümüşhanespor’un puanı 2’ye, Şanlıurfaspor’un ise -2’ye düştü.
İlk 5 haftada 1 galibiyet, 2 beraberliği bulunan Gümüşhanespor, 5 puanla 11’inci sırada yer alıyordu. Puan silme cezası üzerine 16’ncılığa geriledi. 1 puanla son sırada yer alan Şanlıurfaspor eksi puana geriledi.
Öte yandan, dün sona eren 2020-2021 sezonu Kulüp Lisans Süreci sonunda, en üst 3 ligde yer alan kulüplerden 13'ü UEFA, 53'ü Ulusal Lisans aldı. Ayrıca Kadınlar 1'inci Ligi'nde yer alan ALG Spor da UEFA Lisansı aldı. Ulusal lisans alan kulüpler arasında Kırşehir Belediyespor’da var.
Kırşehir Belediyespor’un TFF’ye yapmış olduğu başvurusu Sportif, Altyapı, Personel, Hukuki ve Mali Kriterlere göre incelendi. İncelemeler neticesinde kulüp, ulusal lisans almaya hak kazandı. Kömürspor’la birlikte  Süper Lig'den; Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Hes Kablo Kayserispor, Kasımpaşa A.Ş., MKE Ankaragücü ve Yukatel Denizlispor, TFF 1'inci Lig'den; Akhisaspor, Altay, Balıkesirspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Menemen Spor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Tuzlaspor A.Ş., Misli.com 2'nci Lig'den; Afjet Afyonspor, Amed Sportif Faaliyetler, Bayburt Özel İdare Spor, Bodrumspor A.Ş., Çorum FK, Ergene Velimeşe Spor, Etimesgut Belediyespor, Eyüpspor, GMG Kastamonuspor, İnegölspor, Kahramanmaraşspor A.Ş., Kırşehir Belediyespor, Pendikspor, Sakaryaspor A.Ş., Sivas Belediye Spor, Tarsus İdman Yurdu ve Uşak Spor A.Ş. kulüplerine de Ulusal Lisans verildi. (HABER: SALİH GÜNER)