Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig’de 2022-2023 sezonu maç takvimini belirledi.

Yeni sezonda Kırmızı Grupta mücadele edecek Kırşehirspor, lige 27 Ağustos Cumartesi günü Başkent’te saat 17.00’de Ankara Demirspor maçıyla başlayacak.

Kırşehirspor, ligin ilk yarısında 12 maçını Pazar günü, 5 maçını da Cumartesi günü, 2 maçını da Çarşamba günü oynayacak.

Cumartesi günkü maçlarda ise Ankara Demirspor, Uşakspor, Fethiyespor, Zonguldak Kömürspor ve Etimesgüt Belediyespor’la karşı karşıya gelecek.

Toplam 12 kez Pazar maçı oynayacak olan Kırşehirspor bu Pazar maçlarında Kocaelispor, Kırklarelispor, Sarıyerspor, Bucaspor, Pazarspor, 1461 Trabzon, Adıyamanspor, Vanspor, İskenderunspor, Diyarbekirspor, Karacabey Belediyespor ve Kastamonuspor’la karşılaşacak.

Kırşehirspor bu 19 maçlık periyotta Çarşamba günü deplasmanda Serik Belediyespor ile Balıkesirspor ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kımızı Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehirspor’un ilk yarıda oynayacağı maçların ayları belli oldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz 19 haftalık zorlu periyotta en fazla maçını Ekim ayında yapacak. Kırşehir temsilcisi Ekim ayında 6 karşılaşma birden oynayacak.

TFF tarafından maçların günü ve saatleri belli olmasının ardından Kırşehirspor’un da hangi ayda kaç maç yapacağı belli oldu.

27 Ağustos’ta başlayacak olan TFF 2’nci Lig’de Kırşehirspor Ağustos ayında sadece Ankara Demirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Eylül ayının ilk maçında evinde Kocaelispor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlı ekibimiz Eylül ayında Kırklarelispor (İ), Serik Belediyespor (D), Sarıyer (İ) ve Bucaspor ile (D) karşılaşacak. Eylül ayında yeşil-beyazlı ekibimiz 5 maç oynayacak.

Ekim ayı Kırşehirspor’un ilk yarıda en fazla maça çıkacağı ay olarak kayıtlara geçecek.

Yeşil-beyazlı ekibimiz Ekim ayında Uşakspor (İ), Balıkesirspor (D), Pazarspor (İ), Fethiyespor (D), Hekimoğlu Trabzon (İ) ve Adıyamanspor (D) karşılaşacak. Kırşehir Belediyespor Ekim ayında 6 karşılaşma oynayacak.

Kasım ayında ise Kırşehirspor 4 karşılaşmaya çıkacak. Kırşehir ekibi Zonguldakspor (İ), Vanspor (D), İskenderunspor (İ) ve Diyarbekirspor (İ) karşılaşacak.

İlk yarının son ayında yani Aralık’ta ise Kırşehirspor Karacabey (İ), Etimesgut Belediyespor (D) ve Kastamonuspor (İ) ile karşılaşırken Aralık ayında 3 karşılaşma oynayacak.

3 TAKIM SPOR TOTO 1. LİGE ÇIKACAK

39 takımın katılımıyla oynanacak 2. Ligde, terfi ve tenzil sisteminde bir değişiklik yaşanmadı. Sezon sonu itibariyle 3 takım Spor Toto 1. Lige yükseleceği gibi 4’erden 8 takım TFF 3. Lige düşecek. Terfi sistemi doğrultusunda 38 hafta sürecek lig maratonunun ardından Kırmızı ve Beyaz grup şampiyonları direkt olarak Spor Toto 1. Lige çıkacak. 3’üncü takım ise, Play-Off grubunda belli olacak.

PLAY-OFF 8 TAKIMDAN OLUŞACAK

Ligin hemen ardından ara verilmeden başlayacak Play-Off grubunda 8 takım mücadele edecek. Büyük final öncesi her grup kendi arasında birincisini belirleyecek.

Maçlar sonunda gruplarda 2, 3, 4 ve 5’inci sırayı alan takımlar, play-off çeyrek finalinde 2-5 ve 3-4 şeklinde eşleşerek çift maç eleme usulüne göre karşı karşıya gelecek. Karşılıklı maçlar neticesinde avantaj elde eden takımlar yarı finale yükselecek. Yarı final müsabakaları da çift maç üzerinden oynanacak. Böylelikle Kırmızı ve Beyaz grubun play-off birincileri belli olacak.

En son noktada grup birincisi iki takım, tek maç üzerinden oynanacak final maçının ardından Spor Toto 1. Lige yükselen 3’üncü takım unvanı kazanacak.

8 TAKIM KÜME DÜŞECEK

19’arlı Beyaz ve 20’şerli Kırmızı grupta sezon sonunda son 4 sırada yer alan takımlar TFF 3. Lige düşecek. 2. Ligden geçen sezon 7 takım küme düşmüştü.

Yeni sezonda 8 takımın küme düşmesiyle birlikte 2022-2023 sezonunda 2. Lig, TFF 3. Ligden 6 takımın yükselmesi ve Spor Toto 1. Ligden 4 takımım düşmesi üzerine 38 takımla oynanacak.

KIRMIZI GRUP (20): Kırşehir Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, 1461 Trabzon FK, Adıyaman Futbol Kulübü, Ankara Demirspor, Balıkesirspor, Bucaspor 1928, Diyarbekirspor, Etimesgut Belediyespor, Fethiyespor, Kastamonuspor, İskenderunspor AŞ, Karacabey Belediyespor, Kocaelispor, Pazarspor, Sarıyer, Serik Belediyespor, Vanspor FK, Uşakspor AŞ, Kırklarelispor.

KIRŞEHİR FK'NIN İLK YARI FİKSTÜRÜ

1.HAFTA: (27 Ağustos Cumartesi) Ankara Demirspor-Kırşehir FK

2.HAFTA: (4 Eylül Pazar) Kırşehir FK-Kocaelispor

3.HAFTA: (10 Eylül Cumartesi) Kırşehir FK-Kırklarelispor

4.HAFTA: (14 Eylül Çarşamba) Serik Belediyespor-Kırşehir FK

5.HAFTA: (18 Eylül Pazar) Kırşehir FK-Sarıyer

6.HAFTA: (25 Eylül Pazar) Bucaspor 1928-Kırşehir FK

7.HAFTA: (1 Ekim Cumartesi) Kırşehir FK-Uşakspor A.Ş.

8.HAFTA: (5 Ekim Çarşamba) Balıkesirspor-Kırşehir FK

9.HAFTA: (9 Ekim Pazar) Kırşehir FK-Pazarspor

10.HAFTA: (15 Ekim Cumartesi) Fethiyespor-Kırşehir FK

11.HAFTA: (23 Ekim Pazar) Kırşehir FK-1461 Trabzon FK

12.HAFTA: (30 Ekim Pazar) Adıyaman FK-Kırşehir FK

13.HAFTA: (5 Ekim Cumartesi) Kırşehir FK-Zonguldakspor

14.HAFTA: (13 Ekim Pazar) Van Spor FK-Kırşehir FK

15.HAFTA: (20 Kasım Pazar) Kırşehir FK-İskenderunspor A.Ş

16.HAFTA: (27 Kasım Pazar) Diyarbekir Spor A.Ş-Kırşehir FK

17.HAFTA: (3 Aralık Cumartesi) Kırşehir FK-Karacabey Belediye Spor A.Ş

18.HAFTA: (10 Aralık Cumartesi) Etimesgut Belediyespor-Kırşehir FK

19.HAFTA: (18 Aralık Pazar) Kırşehir FK-Kastamonuspor

(HABER MERKEZİ)