Trabzon ve Türk futbolunun değerlerinden biri oylan ve Kırşehirspor’da takım kaptanlığı ve antrenörlüğü yapan Celal Genç vefat etti  
Kırşehirspor başta olmak üzere pek çok takımda forma giyen, antrenörlük ve teknik direktörlük yapan üç çocuk babası Celal Genç, 80 yaşındaydı.
Futbolun “Evliya Çelebisi” olarak bilinen Celal Genç’in cenazesi dün Trabzon 
İskenderpaşa Camiinde saat 14.00’te kılınan namazın ardından toprağa verildi.
Bugüne kadar 30 ayrı futbol takımı çalıştıran Trabzonlu teknik direktör Celal Genç, 7 Amatör, 26 Profesyonel olmak üzere, toplam 33 takım çalıştırarak bir rekor kırdıktan sonra iki yıl önce mesleğine son noktayı koymuştu. 
Amatör takım olarak; Trabzonspor’un PAF takımı, Trabzon Gençlerbirliği, Trabzon Çağlayanspor, Trabzon İdmanyurdu, Trabzon Yolspor ve Yomraspor’un başında eşofmanlarını giyen Celal Genç, düdüğü boynuna astı. BAL Liginde de, Bayburt’un Konursu takımını çalıştırdı. İdmanlarını yaptırıp, taktik verip, hazırlayıp sahaya sürdüğü profesyonel takımlar ise şunlar oldu; Nevşehirspor, Erzincanspor, Kırşehirspor, Sebat Gençlik, Siirtspor, Elazığspor, Tokat Erbağspor, Hopaspor, Bingölspor, Kastamonuspor, Yüksekovaspor, Mardinspor, Kızıltepe, Ağrıspor, Karsspor, Merzifonspor, Konya Ereğli, Tokatspor, Gümüşhanespor, Iğdırspor, Tunceli, Gaziantep Nizip, Gaziantep Kilis, Şırnak Cizre, Maraş Elbistan ve Diyarbakır Telekom gibi pek çok takımda antrenörlük yaptı. 
Celal Genç, aynı zamanda 3 profesyonel futbolcu kardeşten biri ve üçü de aynı dönem forma giymişti. Bir kaç yıl önce iki yıl önce rahmetli olan en küçük kardeşi Ahmet Ziya, Trabzonspor'un bordo mavili renklerle ilk yılı olan 1967-68 sezonunda 2. Ligde formasını terletmişti. 
Üç çocuk babası Celal hocanın evlatlarının üçü de evli. Hepsinden 3 erkek, 5 kız, toplam 8 tane torunu var. Eşi Necla hanım 70 yaşında. 
Yıllarca Kırşehir’den kopmayan ve iki yıl önce Kırşehir Belediyespor’un düzenlediği bir etkinlik için şehrimize gelen Celal Genç’in tam bir Kırşehir sevdalısı olduğunu da biliyoruz.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak bu ülkede en fazla futbol takımı çalıştıran Celal Genç hocaya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Türk futboluna başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)