Kırşehir’de 1969 yılında Kılıçözü, Esnafspor ve Yağmurlugücüspor kulüplerinin birleşmesiyle kurulan Kırşehirspor nice başarılı sezonlar geçirerek, Kırşehirlilerin gönlünde haklı bir yer edinmiş yeşil-beyazlı bir kulübümüzdür. 
1969-1993 arasında Kırşehir'i 2. ve 3. Lig'de başarıyla temsil etmiş, 1992-1993 sezonunda amatör kümeye düşmüş Kırşehirspor, kuruluşundan beri birçok defa maddi zorunluklar yüzünden kapanmış, ancak çeşitli isimlerle yine profesyonel liglerde yerini almışı. 
Bundan dolayı bazı sezonlarda Yeni Kırşehirspor ismiyle mücadele eden yeşil-beyazlı takımımız daha önceden Kırşehir Köy Hizmetlerispor adıyla kurulan kulübün adını 2011 yılında Yeşil Kırşehirspor olarak değiştirmesi ile önce 2011-2012 sezonu sonunda Kırşehir 1. Amatör Ligi'nde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek için Kırşehirspor'la play-out maçı oynamaya hak kazandı. Kırşehirspor'a maçı kaybeden kulüp, 2013-2014 sezonunda Kırşehir 1. Amatör Lig'de şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. 
2017-2018 sezonu başında kulübün adı Kırşehir Belediyespor olarak değiştirildi. 2017-18 Bölgesel Amatör Lig'de 6. grubu 57 puan ile şampiyon tamamlayan Kırşehir Belediyespor play-off oynamaya hak kazandı. Play-off birinci turunda Nevşehirspor GK'yi uzatmada 1-0 yenen takım tarihinde ilk kez profesyonel lige yükseldi. 
2018-19 3. Lig 2. grupta yer alan Kırşehir Belediyespor, Selahaddin Dinçel yönetiminde çıktığı 34 maçta 18 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 63 puan toplayarak grubunu şampiyon tamamlayan Kırşehir Belediyespor tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükseldi.  
2. Lig’teki ilk sezonu 47 puanla 6. Sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, geçen yıl da Gürses Kılıç’la başladığı sezonu Ercüment Coşkundere ile üçüncü sırada bitirerek 1. Lig’e yükselme maçlarına katıldı. İlk turda Kırklarelispor’u eleyen yeşil-beyazlılar yarı finalde Sakaryaspor’a yenilerek elendi.
Evet, Kırşehirspor’u ve bugün ilimizi başarıyla temsil eden Kırşehir Belediyespor’un kısaca tarihini dile getirdikten sonra geçtiğimiz günlerde vefat eden Kırşehirspor’un 1970 yılında kalesini korumaya başlayan ve uzun yıllar da bu görevini başarıyla yürüttüğü için Kırşehirlilerin gönlünü kazanan kaleci Çetin Aslan’ın bulunduğu bir fotoğrafı sizlerle paylaşıyorum. 
Yukarıda anılarda kalan Kırşehirspor’un bu tarihi fotoğrafı 1973-1974 sezonuna ait.
Fotoğraftakiler: Ayaktakiler soldan sağa: Saim, Büyük Yaşar, İbrahim, Mehmet, Çetin. 
Oturanlar soldan sağa: Sinan, Selami, Mehmet, Refik, Yılmaz, Arcan.
Bu kadrodaki futbolcularımız daha sonra Türkiye’nin en büyük takımlarında forma giydiler. Sinan önce Boluspor’a, ardından Beşiktaş’a, kaleci çetin de Malatyaspor’a transfer oldular. 
Kırşehirspor’un kurulduğu 1969’dan sonra uzun yıllar başarıyla kalesini koruyan ve yaşında kaybettiğimiz Çetin Aslan başta olmak üzere bugün aramızda bulunmayan tüm Kırşehirspor futbolcularına, başkanlarına, yöneticilerine, antrenörlerine ve hizmet ve katkı vermiş herkese Allah’tan rahmet, halen yaşayan herkese de sağlık ve esenlikler diliyorum.   (Haber: Salih GÜNER)