Türkiye 3. Lig, 1985-1986 sezonunda 12 grupta oynanıyordu. Temsilcimiz Kırşehirspor 5. Grup’ta mücadele ediyordu.

1969 yılında kurulan ve tarihinde nice unutulmaz başkan ve yöneticileri ve nice unutulmaz efsane futbolcuları bulunan Kırşehirsporumuz ne yazık ki kalıcı bir tesisi bulunmadığı ve sürekli gelir kaynağı bulunmadığı için hep asansör takım olmuş, kaç defa silinip gittiği için, yerine kaç defa başka isimlerle 2. ve 3. Lig’lerde mücadele etmiştir.

Bir dönem Kırşehirspor, ardından Petlas Kırşehirspor, Yeni Kırşehirspor, Yeşil Kırşehirspor ve şimdi de Kırşehir Belediyespor adıyla TFF 2. Lig’te ilimizi gururla ve başarıyla temsil ediyor.

Kırşehirspor 1985-86 sezonunda mücadele ettiği 3. Lig, 5. Grup’ta şampiyon olmuştu. İlk yarıyı lider 5 puan önde bitiren Sitespor'un puan olarak gerisinde tamamlayan yeşil-beyazlı ekibimizin yöneticileri Sitespor’un Teknik Direktörü Suphi Varel’i takımın başına getirmiş ve ikinci yarıya fırtına gibi bir başlangıç yapmış ve oynadığı son 11 maçta 11 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

O sezon 13 takımın bulunduğu 3. Lig. 5. Grup’ta Kırşehirspor’un rakipleri şu takımlardı: Sitespor, Hacettepe Yeni Camuzoğluspor, Niğdespor, Ankara Demirspor, Yeni Sincanspor, Aksarayspor, Çubukspor, Ereğlispor, Karamanspor, Polatlıspor, Nevşehirspor ve Borspor.

İşte 3. Lig’te 1985-1986 sezonunda şampiyon olarak 2. Lig’e yükselen Kırşehirspor’un kadrosunda kimler yoktu ki…

Alaattin,  Adnan,  Kadir, Kenan, Uğur, Birol, Kaptan Metin, Menduh, Rüstem, Mehmet Bulut, Ali.

Yukarıdaki kadro ise şampiyon olarak yükseldiğimiz 2. Lig’teki ilk kadromuz. Yani 1986-1987 sezonu kadrosu.

Ayaktakiler: soldan sağa Kadir, Uğur (vefat etti) Yusuf, kaleci Mehmet Kulaksızoğlu, Mustafa Yalçın ve Serol.

Oturanlar ise Adnan, Mehmet Bulut, Ergün, Ali Uçar, Ahmet.

Kırşehirspor 1986-1987 sezonunda 2. Lig, B Grubunda kimlerle mücadele etmedi ki?

İşte bu takımlar:

Karşıyaka, İzmirspor, PTT, Yeni Salihlispor, Petrolofisi, Adanaspor, Göztepe, Orduspor, Altınordu, Aydınspor, Mersin İdmanyurdu, Muğlaspor, İnegölspor, Yeni Afyonspor, Sökespor, Düzce Kervanspor ve Bandırmaspor.

Yeşil-beyazlı ekibimiz 18 takımlı bu grupta oynadığı 34 maçtan 6 galibiyet, 13 beraber ve 15 yenilgi alarak sezonu 25 puanla 16’ncı sırada tamamladı ve Sökespor, Düzce Kervan Doğsan ve Bandırmaspor ile birlikte yeniden 3. Lig’e düşmüştü. Karşıyaka ise şampiyon olarak 1. Lig’e, yani bugünkü Süper Lig’e yükselmişti.

1988-1989 sezonunda da 3. Lig’den mahalli lige düşen Kırşehirspor 1990-1991 sezonunda dönemin Milletvekili Kazım Çağlayan’ın girişim ve çabalarıyla Futbol Federasyonu tarafından tekrar 3. lige alındı, ancak yeniden küme düştü.

1999-2000 sezonunda Kırşehir Petlasspor olarak tekrar 3. Lige yükseldi. İki sezon Petlasspor olarak 3. Lig’de mücadele eden Kırşehirspor isim değişikliğine giderek Yeni Kırşehirspor olarak 3. Lig’de mücadelesini sürdürdü.

Yeni Kırşehirspor'un yönetimine Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Kodaz başkanlığında bir ekip getirildi. Bu ekibin oluşturduğu takım 2001/2002 futbol sezonunda 3. Lig, 3. grubunda mücadele etti.

Sezona 2. lige çıkma parolası ile başlayan takım, ligi ora sıralarda tamamlayabildi. Yeşil-beyazlılar daha sonra 2002/2003 sezonunda Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grubunda mücadele etti. Yeni Kırşehirspor bu grupta güçlü birçok rakibini saf dışı bırakarak sezonu şampiyon tamamladı ve 2. Lig B. Kategorisine yükseldi.

2003/2004 futbol sezonunda 2. Lig B. Kategorisi B Grubunda mücadele eden Kırşehirspor, sezonun büyük bir bölümünde şampiyonluğun en güçlü adayı olarak kendini gösterdi. Buna karşın sezonun sonlarına doğru takımın en önemli destekçisi konumundaki belediye yönetiminin yerel seçimlerin ardından değişmesiyle birlikte resmi olmasa da Kırşehirspor yönetimi de değişti. Bu değişiklik takımın başarısını engelledi ve Kırşehirspor ligi zirve yarışının uzağında tamamladı.

2004/2005 futbol sezonuna yine şampiyonluk parolasıyla giren Kırşehirspor yönetimi Belediye Meclisi Üyesi Berat Bıçakçı başkanlığında oluşturuldu. Şampiyonluğa oynayan bir kadro kuruldu, ancak amacına ulaşamayarak ligi üst sıralarda tamamladı.

2006/2007, 2007/2008 ve 2008/2009 futbol sezonlarında da hep son anda küme düşmekten kurtulan yeşil-beyazlıların başına bu kez yurt dışından başkan bulundu. İbrahim Kaya takımın başına geçti ve çoğu yurt dışından olan bir takım kurdu. Ama başarılı olamadı, yerel yöneticiler de desteğini çekti.

Yeni Kırşehirspor önce 2. Lig’den sonra da 2009/2010 sezonunda maalesef 3. Lige düşmekten kurtulamadı. Yeni Kırşehirspor borçları nedeniyle kapanırken, trilyonlarca borcu kaldı. O yıllarda il yöneticilerinin zorlamasıyla yeşil-beyazlı ekipte yönetici olarak görev alanlar hala bugün icralık durumda.

Ardından Kırşehir Amatör Lig’de şampiyon olan Köyhizmetlerispor’un adı bu kez Yeşil Kırşehirspor olarak değiştirildi ve Bölgesel Amatör Lig’de Kırşehir’i temsil etmeye başladı. Ardından 2013 sezonunda Yeşil Kırşehirspor’un adı Kırşehir Belediyespor oldu.20 Temmuz’da yapılan genel kurulda ise ismi Kırşehir FK oldu.

7 yıl sonra 2018 yılında Bölgesel Amatör Lig’te şampiyon olarak 3. Lig’e yükseldi. Ardından bu kez 3. Lig’te şampiyon olarak 2. Lig’e çıktı. Üç sezondur 2. Lig’te mücadele eden ve geçen sezon lig 49 puanla 8’nci sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun ve ekibi, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da desteği ile mücadelesine devam ediyor.

* SALİH GÜNER