Ben henüz 5 yaşında iken, yani 1969 yılında kurulan Kırşehirspor yıllarca 3. Lig ve 2. Lig’te başarıyla ilimizi temsil etti. Ben de çocukluğumdan bu yana Kırşehirspor’un hemen hemen Kırşehir’deki bütün maçlarını, hatta pek çok deplasmana giderek oradaki maçlarını izlemiş birisi olarak bugünlere pek çok badireler atlatarak geldi. Ancak bugün Kırşehirspor’la 2. Lig’te mücadele eden pek çok takımın Süper Lig’te olduğunu da hatırlatmak isterim. Bu başarısızlığımızın ana nedeni Kırşehirspor’da yönetici olarak görev yapanların kötü yönetimleri sonucu olduğunu da hatırlatmak isterim.

1969 yılında kurulan ve o yıllarda doğru dürüst sahası olmayan, ancak yıllarca 2. Lig ve 3. Lig’de mücadele eden bir Kırşehirspor vardı. Kırşehirspor’u sevenler yıllarca fedakârca yöneticilik yaptı. Kırşehir’in kendi evlatları bu takımda yıllarca top koşturdu, karşılıksız ve severek forma giydi.

İşte yukarıdaki fotoğraf 1977-78 sezonunda 3. Lig’te mücadele eden efsane Kırşehirspor kadrosu…

Bu fotoğrafı o sezon başarıyla forma giyen futbolcularımızdan soldan sağa Kemal, Abdurrahman Cem (uzun yıllar yeşil-beyazlı formayı giyerek Kırşehirspor’a hizmet etti. 1982 yılında futbol hayatına son noktayı koyduktan sonra B klasmanında hakemlik ve antrenörlük yaptı. Kırşehir’de Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği ile Masterler Derneği’ni kurdu. Yaş haddinden çok sevdiği öğretmenlik mesleğinden emekliye ayrıldıktan sonra gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de köşe yazıları yazmaya başladı. Halen Kırşehir Belediyespor altyapısında görev yaparak yeşil-beyazlı ekibimize katkı sunuyor) Küçük Yaşar, Büyük Yaşar Babuz (Uzun yıllarda yeşil-beyazlı ekibimizde futbol oynadı, kaptanlık ve antrenörlük yaptı. 21 Aralık 1995 tarihinde vefat etti), Ahmet, Musa. Oturanlar ise Taşkın, Ali, Yusuf, Edip, Muzaffer Atabey (Uzun yıllarda Kırşehirspor’ formasıyla top oynadı. Kaptanlık ve antrenörlük yaptı. Profesyonel futbol hayatını noktaladıktan sonra hakem ve gözlemcilik yaptı. Halen Kırşehir’de yaşıyor)

Yukarıda anılarda kalan bu fotoğrafı Kırşehirspor’da o yıllarda yöneticilik yapan ve bugün aramızda olmayan Metin Barlas’ın oğlu Ceyhun Barlas gazetemiz yazarlarından, eski Kırşehirspor futbolcularından Osman İlhan’a göndermiş, o da bana vererek bu fotoğrafı sizlere aktardım.

1969’da kurulan ve 1984’e kadar Kırşehirspor adıyla Türkiye liglerinde mücadele eden takımımız, daha sonra Yeni Kırşehirspor adıyla liglere katıldı. Bu takımımız da silinince 1999'da Türkiye 3. Ligi’ne çıkan PETLAS Kırşehirspor ve 2001'de Yeni Kırşehirspor olarak lige devam etti. Bu takımımız da uzun süre yaşamadı, kötü yönetimler sonucu silinip gitti.

2013 yılında Yeşil Kırşehirspor’un adı daha sonra Kırşehir Belediyespor oldu ve bugün başarıyla 2. Lig’te Kırşehir’i temsil ediyor. Bugün TFF 2. Lig, Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ilk yarıyı 22 puanla 11. Sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor’a ligin ikinci yarısında başarılar diliyoruz. hatta TFF 1. Lig’e yükselme yolunda emin adımlarla ilerliyor.

TFF 2. Lig’te ilimizi başarıyla temsil eden Kırşehir Belediyesporumuzun her zaman yanında olan Sayın Valimiz İbrahim Akın’a, Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na, Kulüp Başkanımız Mustafa Bulut ve yönetimine, teknik heyetimize, futbolcu kardeşlerimize, maddi ve manevi destek veren bütün hemşehrimize, doktor Gündüz Yücesan’dan malzemecisine, aşçısından temizlikçisine, onikinci adam tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. *SALİH GÜNER