Aylardır belirsizliğin hakim olduğu Yeşil Kırşehirspor’un bu durumuna il yöneticileri el attı ve Levent Akçakoca’nın başkanlığındaki yönetim kurulunun olağanüstü kongreye giderek, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin’in Kırşehirspor’un başkanı olması kararlaştırıldı.

Kırşehirspor’daki son gelişmeleri ile ilgili dün Vali Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya ile Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ak parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ile İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin Ağalar Konağı’nda bir araya gelerek basın mensuplarına bir açıklama yaptılar.

İlk olarak Vali Necati Şentürk bir konuşma yaptı. Kırşehir’i yıllarca 2. Ve 3. Liglerde başarıyla temsil eden Kırşehirspor’u ayağa kaldırarak yeniden o eski günlere getirmek için bir araya gelerek bir dizi karar aldıklarını belirten Vali Şentürk şunları söyledi:

“Kırşehirspor’u layık olduğu seviyeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Belki biraz gecikmiş olmakla birlikte, ama ciddi kararlar aldık ve bunları açıklayacağız. Kırşehirspor’un yönetimi değişiyor. Bilindiği gibi Levent Akçakoca, Başkan idi. Ama artık bu değişiyor. Kulübün yönetimini büyük ölçüde Belediyemiz üstlenmiş durumda. Sadece Belediye değil, Belediye ile eş olarak biz de Belediye ne kadar bir katkıda bulunursa inşallah o kadar bir katkıyı da İl Özel İdaresi olarak, Valilik olarak vereceğiz. Rakamı açıklamıyorum, ama transfer yapabileceğimiz bir rakamı bu hafta, belki yarın itibarıyla Kırşehirspor’a aktaracağız Valilik olarak. Belediye Başkanımız da üzerlerine düşeni, gerekeni yapacaktır. Biz bu paralarla bu sene çok iyi transferler yapabileceğiz. Taşıma suyuyla değirmen dönmez, sadece transferlerle bir kulübü uzun süre 1. Lig’de, 2. Lig’de, 3. Lig’de oynatamazsınız. Eğer altyapınız yoksa ve diyelim ki orta, kısa ya da uzun vadeli bir spora, futbola, kulübe yönelik projeniz yoksa saman alevi gibi çıkarsınız ondan sonra da birdenbire düşersiniz. Yani Kırşehir’de Kırşehirspor’un altyapısını oluşturmamız lazım. Bu memleketin çocuklarının bu altyapıda görev almaları lazım. Transfersiz olmaz tabi, bütün kulüpler bunu yapıyor. Ama yüzde 80 topçumuz kendi evlatlarımız olursa onlar daha canla başla oyuna çıkıyorlar. Çünkü çok gördüğüm için söylüyorum. Parayla ölçülüyorsa mesele, içinde bir ahlak yoksa ideal yoksa o spor kulübünün uzun süre başarılı olması mümkün değil. Zihniyeti sadece para olmayan, bu memleketin evlatlarından müteşekkil bir altyapıdan kadro yetiştirmek zorundayız. Bunu da sürekli kılmak zorundayız. Altyapıyı geliştirmek öncelikli hedefimiz olacaktır. Belediyemizin de bu yolda çalışmaları da zaten var. Fakat bugünü kurtarmamız gerekiyor. Bunu da inşallah kendi aramızda aldığımız kararlarla yapacağız. Belediyemizin zaten katkısı var kulübe. Spor kulübüne ait olan tesis de bu sene sonunda inşallah faaliyete geçecek. Her şey Kırşehir, her şey Kırşehirspor için diyorum. Her şey Kırşehirspor’a feda olsun. Ama futbolcularımız da yedikleri ekmeğin hakkını versinler. Taraftarlar da müsterih olsunlar, gerekenler yapılıyor.”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise göreve geldiği günden bu yana Kırşehirspor’un yiyecek, içecek, deplasman masrafları ve barınma sorununa büyük destek verdiklerini belirterek, kalıcı bir Kırşehirspor için bu sezon da her türlü katkıyı sunacaklarını söyledi.

Bir yıldır Kırşehirspor Kulübü Başkanlığını yürüten Levent Akçakoca’ya teşekkür de eden Başkan Bahçeci, kulübün en kısa sürede olağanüstü kongreye giderek Belediye Başkan yardımcısı Veli Şahin’in başkanlığında yeni yönetimin belirleneceğini, bu süre içinde transfer çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Bahçeci şöyle devam etti:

“Kırşehirspor hepimiz için son derece önemli. Belediye olarak iaşeleri, ulaşımlarını, tesis ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Kırşehirspor yönetimi ile ilgili bir karar aldık ve istedik ki Kırşehirliler tarafından yönetilsin. Levent Akçakoca Başkanımız, sağolsun bizim ricamızla geldi kulübün başına. Bir yıl başkanlık yaptı, teşekkür ediyoruz. Ama yaptığımız istişarelerle yeni bir yapılanma gündeme geldi. Belediye’nin bu konuda inisiyatif alması noktasında görüş birliğine varıldı. Sadece Belediyemiz değil, Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız hep birlikte taşın altına elimizi koyduk. Başkan adayı olarak da Belediye Başkan Yardımcımız Veli Şahin’in olması uygun görüldü. İnşallah olağan kurul süreci yaşanacak. Bu arada da vakit daraldı transfer süreçleri devam ediyor. Bu süreci de hızlı bir şekilde Levent Başkanımızla konuşarak atlatacağız. Uzun vadeli bir başarı önemli. Tesis yapılıyor, Özel İdaremiz halı saha yapıyor. Çay bahçemiz var ve birtakım işletmeler ilave ederek katkı olmasını sağlayacağız. Ama nakit ihtiyacımızı da Özel İdaremiz, Belediyemiz, Milletvekillerimiz ile hep birlikte işadamları ve Kırşehirlilerden katkı alabilirsek, ama hep yukarıya liderliği hedefleyen bir anlayış gerekiyor. Sağlam bir şekilde uzun süreli bir programla inşallah yolumuza devam ederiz. Arzumuz hem hoca, hem idareci, hem futbolcu Kırşehirlilerden mümkün olduğu kadar olsun. Sonuçta biz amatör kulübüz ve Kırşehirlilerin içinde olması son derece önemli. Basın mensuplarımızdan da destek istiyoruz bu noktada. Birbirimizi motive edici, destek olucu şekilde hareket etmemiz lazım. Takım Kırşehir’in takımı. Hem mali açıdan, hem idari açıdan şeffaflık, paylaşımcı, kucaklayıcı bir anlayışla inşallah güzel bir netice alırız. Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin manevi destekleri her zaman var, birlikte olacağız. Birlikte karar verebiliyoruz, istişare edebiliyoruz. Kırşehirspor’umuza bu manada bir düzenlemeyle ilk defa böyle bir şey gerçekleştirdik. İnşallah hep birlikte takımımızı, sporumuzu, Kırşehir’de sporumuzu geliştirmek adına adımlar atacağız. Bu bir başlangıç oldu. Hayırlı olsun diyoruz.”

Ardından Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikâil Arslan birer konuşma yaptılar.

Bu konuyla ilgili haberimizin detaylarını gelecek sayımızda vereceğiz. (HABER-FOTOĞRAF: SALİH GÜNER)