Yeşil-beyazlı ekibimiz yeni sezon hazırlıklarına yoğunlaştı…

 

KIRŞEHİRSPOR’DA

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

TÜRKİYE Futbol Federasyonu 2. Lig, Beyaz grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Kırşehirspor’da 2023-2024 Futbol sezonun ilk etap hazırlıkları Güneykent Tesisinde devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenmanla hazırlıklarını sürdürüyor.

U17 LİGİ BUGÜN BAŞLIYOR U17 LİGİ BUGÜN BAŞLIYOR

2.Lig’de 5. sezonunu geçirecek olan Kırşehirspor, hazırlıklarını yoğunlaştırdı. 20 Temmuz’da başlayan yeşil-beyazlı ekibimiz 30 Temmuz’a kadar çalışmalarını kendi tesisinde sürdürecek.

Kırşehirspor, sabah kondisyon akşam ise topla birlikte taktik çalışma gerçekleştirdi.

Dün akşam gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleri ile başlarken daha sonra 15’er dakikalık 2 grup halinde tempolu ve temposuz olmak üzere koşular ile devam etti.

30 dakikalık koşuların ardından topla birlikte çalışmalar gerçekleştiren Kırşehirspor, daha sonra dar alanda kısa pas ve taktik çalışmasının ardından antrenmanı noktaladı.

Öte yandan Kırşehirspor Teknik Direktörü Ahmet Duman dar alanda taktik çalışmasında oyunu sık sık durdurdu ve ne yapmaları gerektiğini gösterdi.

İki gruba ayırdığı takıma yarı sahada maç yaptıran tecrübeli teknik adam, bizzat kendi yönettiği çalışma sırasında hırslı futbol anlayışını oyuncularına yansıttı. Çalışmada futbolculardan daha çok efor sarf eden yeşil‐beyazlı hoca, öğrencilerini sürekli uyardı, top rakipteyken baskının artırılmasını istedi.

Dediklerini yapmayan futbolcuları bağırarak motive eden Kırşehirspor Teknik Direktörü Ahmet Duman, “Duran futbolcu istemiyorum. Herkes birde basacak. Rakibe nefes aldırmak yok. Hızlı ve baskılı futbol istiyorum” ifadeleriyle sesini duyurdu.

Ahmet Duman, dün hırslı yapısını idmana yansıttı, oyuncularından da böyle olmalarını istedi. Yeşil-beyazlı hoca, idmanda duran futbolcu görmek istediğini sert dille ifade etti. Kırşehirsporlu futbolcuların antrenmandaki hırsı ve isteği dikkati çekti.

Çalışmada, Ahmet Duman sık sık uyarılarda bulunduğu ve iyi işler yapıldığında da tebrik ettiği futbolcuların sergilediği performans, yeşil-beyazlı hocayı memnun etti.

Ayrıca Ahmet Duman ile birlikte futbolcular arasındaki forma rekabeti kendini yeniden gösterdi. Yedek ve as futbolcuların kadroda yer almak istemelerini idmandaki mücadeleleriyle göstermeleri farklı ayrıntı olarak dikkatlerden kaçmadı.

Kırşehirspor Teknik Direktörü Ahmet Duman, bir süredir devam ettiği tempo ve dayanıklılık çalışmalarına ara verdi, bu kez taktik programa ağırlık verdi. Son antrenmanda da öğrencilerine oyun felsefesini aşılamaya çalışan tecrübeli hocanın önceki planı topa sahip olmak, rakibe topu bırakmamak. Bunun üzerine önce baskı, top kapıldığında yaratılması gereken boşluklar ve oyunu bir kanatan diğer kanada yayma hızı gibi çok çeşitli unsurlar dünkü antrenmanın ana gündem maddeleriydi.

Güneykent’te yapılan çift kale antrenmanı sık sık yarıda kesen Ahmet Duman, takımına uyarılarda bulundu.

İsteklerini oyuncularına tek tek anlatan ve “Topu kesinlikle rakibe vermeyin” diyen tecrübeli hoca, “Önceki antrenmanlarınızdaki temponuz çok kötüydü. Bu kez daha hareketli olmanızı topu ayağınızda tutmamanızı ve sürekli olarak yardımlaşmanızı istiyorum” diyerek kafasındaki oyun planını aktarmaya çalışıyor.

(HABER-FOTOĞRAFLAR: SALİH HANÇER)