BÖLGESEL Amatör Lig’de sezon hazırlıklarına 1 Ağustos Salı günü başlayan Kırşehir Belediyespor, kadrosunu iç ve dış transferde kattığı isimlerle güçlendirmeye devam ediyor
2017-2018 Sezonuna iddialı bir şekilde Güneykent Tesisleri’nde yaptığı sabah ve akşam idmanı ile devam eden yeşil-beyazlıların kampında transferlerin dışında denenmeye gelen futbolcularda yer alıyor.
Teknik Direktör Gökhan Kaynak yönetiminde, Güneykent Tesisleri’nde lig hazırlıklarını sürdüren yeşil-beyazlılarda tempo arttırıldı. Yeşil-beyazlı yöneticiler, futbolcu arayışlarını sürdürüyor. Sabah ve öğleden sonra gerçekleştirdiği idmanlarla güç depolamaya çalışan Kırşehir Belediyespor’un genç teknik sorumlusu Gökhan Kaynak, birinci kamp döneminin 10 gün süreceğini ve daha sonra hazırlık maçlarına başlayacaklarını açıkladı. Birinci etap kamplarının 1 hafta süreceğini belirten Yeşil-beyazlı teknik adam, “1 Ağustos Salı günü Güneykent Tesisleri’nde yeni sezonu açtık. Kampımıza iç transferde anlaştığımız 4 futbolcu ve dış transferde anlaştığımız 9 futbolcu olmak üzere denenmeye gelen isimle birlikte 24 kişilik bir kadro ile hazırlanıyoruz. Denenmeye gelen arkadaşlarımızla bu sayı zaman zaman değişmektedir. Dış transferde şuan halen görüştüğümüz bazı isimleri şartlar olgunlaşırsa kadromuza katacağız. Birinci etap kampımız on gün sürecek olup, bu sürede kuvvet ve kondisyon çalışıyoruz. Daha sonra ise Nevşehir Kampı ve hazırlık maçları programımız netleşecek. Hazırlık maçlarında maç temposu ile taktik anlayışımız gelişecek. Şuanda kendi tesislerimizde güzel bir kamp geçiriyoruz. Kamp sonunda maçlara hazır ve iddialı bir ekiple sezona gireceğiz” dedi. Kırşehir Belediyespor, Teknik Direktör Gökhan Kaynak ile yardımcıları Ali Uçar ve Mertcan Cınbılaz yönetiminde çalışmalarını dün de sabah ve akşam idmanı ile devam etti.
Yeni sezon hazırlıklarına Güneykent’teki kendi tesislerinden devam eden Kırşehir Belediyespor’a Zara Belediyespor’un kadrosunda geçen sezon yer alan ve sezon başında prensip anlaşmasına varılan Mustafa Akkuş, Muhammed Yörük ve Salih Bölükbaşı’nın ayrılmasının ardından teknik ekip yeni transfer arayışlarına girdi.
ÜÇ FUTBOLCU KIRŞEHİR’DEN AYRILDI
Bu arada Kırşehir Belediyespor’un Sportif Direktörü Salih Eken, takımı bütçe imkanları ile güçlendirmeye çalıştıklarını belirterek, futbolcu arayışlarını sürdürdüklerini ifade etti.
Futbolcu piyasasında rakamların çok yüksek olmasından dert yanan Salih Eken “Bilmediğimiz, tanımadığımız bir futbolcu ağzı 150-200 bin liradan açıyor. Bu da kulübümüze büyük külfet getirecek. Biz hem bütçemize uygun, hem de bizlere katkı sağlayacak futbolcuları kadromuza katmak istiyoruz. Bunun için de Teknik Direktörümüz Gökhan Kaynak’la birlikte ince eleyip sık dokuyoruz. Zaraspor formasını giyen bu üç futbolcunun takımımızdan ayrılmasına anlam veremedim. Tabi bu onların kararıdır, saygı duyuyorum. Ama biz önümüze bakıp, kadromuzu güçlendireceğiz” dedi.
Zara Belediyespor’un kadrosunda geçen sezon yer alan prensip anlaştıkları Mustafa Akkuş, Muhammed Yörük ve Salih Bölükbaşı kendi istekleriyle Kırşehir’den ayrıldıklarını belirten Salih Eken, bu futbolcuların kararına saygı duyduklarını, onların yerine en az 5-6 futbolcu daha transfer etmek istediklerini ifade etti.
Kampta 18 futbolcuyla lig hazırlıklarını sürdürdüklerini ve bu kadroyu 24’e tamamlayarak transferi kapatacaklarını belirten Salih Eken “Sanırım büyük bir aksilik olmazsa çalışmalarımızı bu hafta da Güneykent’te tamamlayıp, transfer edeceğim 5-6 futbolcu ile birlikte Nevşehir kampına geçeceğiz. Ardından Bu ay sonunda Ziraat Türkiye Kupası maçı oynayacağız. Bu maça kadar çok iyi bir çalışma dönemi geçirmek istiyoruz. Hedefimiz lige en eksiksiz bir şekilde girmektir” diye konuştu.
Kırşehir Belediyespor’un Futbol Şube Sorumlusu Doçent Kâzım Kaya ise yeni oluşturulan Kırşehir Belediyespor’un bu sezon Bölgesel Amatör Lig’te Kırşehir’i en iyi şekilde temsil edeceğini ve başarılı olacağına inandığını söyledi.
Halen Güneykent’te lig hazırlıklarını sürdüren Kırşehir Belediyespor’un önümüzdeki günlerde Nevşehir Avanos kampına katılarak güç depolayacağını belirten Kâzım Kaya, teknik heyetin isteği doğrultusunda transfer çalışmalarının da sürdüğünü ifade etti.
Kâzım Kaya, plânlı ve programlı olarak çalışmaları sürdürerek lige fırtına gibi başlamak istediklerini belirterek “Kırşehir Belediyespor olarak sil baştan yeni bir takım kuruldu ve tabi ki uyum süreci olacak elbet bunun için bir süre gerekiyor. Avanos ve Kırşehir kamplarında uyumlu bir takımın ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu takım taraftarın özverili desteğiyle şampiyon olur dişe düşünüyorum. Bu takım hepimizin takımız. Ona sahip çıkmak, onu iyi günde, kötü günde desteklemek hepimizin görevi. Elbette kurduğumuz takım yeni. Futbolcularımızın büyük kısma ilk kez bir arada olmayacaklar. Bunun için belli bir uyum süreci geçmesi gerekiyor. Antrenmanlar ve özel maçlarla bunu kısa sürede aşmak zorundayız. Bütün Kırşehirspor taraftarlarının hasretle takımımızı beklediğinizin farkındayız. Bu nedenle biz de çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. İnşallah yeni sezonda hep birlikte başarılı bir Kırşehir Belediyespor izlemek için takımımızın, yönetimin etrafından kenetlenmeye davet ediyorum.”
Dün yapılan akşam Teknik Direktör Gökhan Kaynak yönetiminde saat 18.00’de başlayan antrenman, 1 saat 40 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketlerinin ardından dayanıklılık ve kuvvet çalışması yapan yeşil-beyazlı ekip, ardından 2 gruba ayrılarak; 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Çift kale maçın ardından ise antrenman bireysel çalışmalarla tamamlandı. Kırşehir Belediyespor çalışmalarına sabah ve akşam olmak üzere çift antrenmanla devam edecek. HABER: SALİH GÜNER)