KIRŞEHİRSPOR YÖNETİMİ’NİN HAKEMLERE TEPKİSİ ARTIYOR

Başkan Torun: “Hakem hatalarıyla 4 puanımız gasp edildi” 

TFF 2. Lig, Kırmızı Grup ekiplerinden Kırşehirspor’un Ankara Demirspor ve Sarıyerspor karşısında attığı iki nizami golünün hakemlerin yanlış kararları sonucu iptal etmesi yeşil-beyazlı yönetimi harekete geçirdi.
Kırşehirspor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun, hiç kimsenin Kırşehirspor’un emeğini çalmaya hakkı olmadığını belirterek, hakem hatalarının son bulması için Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu nezdinde gerekli girişimleri yaptıklarını söyledi.
Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde As Başkan Murat Tekdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kenan Şengök, Mehmet Işık ile birlikte eşil-beyazlı ekibin yöneticileri ile bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Çağatay Han Torun son haftalarda iyi futbol sergilediklerini fakat iyi futbollarını sonuca yansıtamadıkları için üzgün olduklarını belirtti.
Yeşil-beyazlı ekibin Başkanı Çağatay Han Torun, futbolda adaletsizliğin önüne geçilmesi için bundan sonraki maçlarında hakkaniyetli kararlar verecek hakemler istediklerini söyledi.
Ligin 5’inci haftasında Pazar günü Ahi Stadyumunda oynanan Sarıyer maçında 10 kişi kalmalarına rağmen 2’nci yarıda bir golünün ofsayt nedeniyle sayılmaması ve ligin açılış maçı olan Ankara Demir spor maçında da ofsayt kurbanı olduklarını anlatan Başkan Torun, şunları ifade etti:
“Kırşehirspor olarak 5 haftalık bir periyodu geride bıraktık. Maçlar bizim istediğimiz şekilde geçmedi. Yaptığımız 5 maç sonunda henüz galibiyetle tanışamadık. Nitekim zaten 2. Haftada da sezon başında anlaşmış olduğumuz hemşerimiz Sinan Özdoğan hocamız kendi takdirleriyle görevi bıraktı. O süreçten itibaren bizim için yeni bir süreç başladı. Yeni süreçte takımımızı yardımcı antrenörlerimizden Gökhan Beklemiş hocamız çalıştırıyor. Sinan hocamız gittikten sonra takımımızda da değişiklikler oldu. Sonuca yansıtamadık ise de oynadığımız pozitif futbol, seyirciyi heyecanlandıran, izleyiciyi memnun eden atak futbolu bizim için bir gelişim konusudur. Bunu elbette skora da yansıtmak isterdik ama herkeste buna şahit oldu.
Özellikle de Ankara Demirspor maçından sonra sahada 10 kişi kalmamıza rağmen maalesef bir hakem katliamına uğradık. Çok değerli bir iki puan bıraktık. Bu başımıza gelen ikinci olay. Bu noktada hem Federasyon yetkililerimizi, hem de Merkez Hakem Kurulu yetkililerimizi göreve davet ediyoruz. Bizler özellikle dar bütçeyle düşük bütçeyle ligde iyi işler yapmaya çalışan bir takım olarak bu tür şeyler yapılan hakkımızın yenilmesini çok ciddi handikap olduğunu düşünüyoruz. Bütün imkânlarımızı zorlayarak, Kırşehirimizi en iyi şekilde tanıtmak için işimizi, ailemizi dahi ihmal ederek gece gündüz çalışıyoruz. Bu şehri temsil ederken bir çok haksızlıklarla karşı karşıyayız. Bu nedenle bizim maçlarımızda görev alan tüm hakemlerin adaletli maçlar yönetmelerini arzu ediyoruz. Rakibe de çalınıyorsa bize de çalınsın. Artık biz isyan noktasına geldik. İşte Ankara Demirspor karşısında nizami golümüz ofsayt gerekçesiyle iptal edilerek iki puandan olduk. Ardından Sarıyer maçında penaltı olmayan bir penaltının verilmesi, kırmızı kart verilerek 10 kişi bırakılmamız, ona rağmen takımımızın 10 kişilik verdiği muhteşem oyun neticesinde attığımız nizami golün de ofsayt gerekçesiyle sayılmamış olması bizim camiamızı ve özveriyle görev yapar bizleri ciddi anlamda üzdü. Tabi bunların telafisi yok ama ilgililerden bu konuda ciddi anlamda daha hassas olmalarını istiyoruz.” 
Kırşehirspor’un her geçen hafta daha iyiye gideceğine inandığını da belirten Başkan Çağatay Han Torun, “Artık beri galibiyetler alarak hızla tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz. Çünkü ben takımımızda bu sinerjiyi görüyorum. Teknik ekibimize ve futbolcularımıza inanıyoruz. 90 dakika koşan, mücadele eden bir kadromuz var. Ligte oynadığımız 5 maçta maalesef galibiyet sevinci yaşayamadık ve büyük Kırşehirspor taraftarlarını üzdük. İnşallah kısa sürede çıkışa geçeceğiz. 5 maçtaki sonuçlarla bizim düşeceğimizi düşünenler görecek, bu takım kısa sürede layık olduğu yere gelecek. 5 maça bakarak şunu söyleyebilirim. Oynadığımız maçlarda galibiyet için her şey vardı, ama sonuç böyle olmadı. Şu an da tek şeye ihtiyacımız var. O da galibiyet. Onu da bu hafta alacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.  (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)