TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup 8’inci hafta maçları yarın oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehirspor yarın deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya gelecek. Balıkesir Atatürk Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 19.00’da başlayacak.
Cumartesi günü Ligin 7’nci haftasında sahasında karşılaştığı Uşakspor’u 3-0 gibi net bir skorla yenerek ligdeki ilk galibiyetini alan temsilcimiz Kırşehirspor galibiyet serisini Balıkesirspor karşısında sürdürüp alt sıralardan zirveye doğru tırmanmak istiyor.
Üst üste kaybedilen puanların ardından Uşakspor galibiyeti ile büyük moral bulan Kırşehirspor, bu sezon 2’nci kez akşam maçına çıkacak. Bu sezon ilk akşam maçını Bucaspor karşısında oynadı ve güçlü rakibiyle golsüz berabere kaldı.
2022-2023 Futbol sezonunu Başkent’te Ankara Demirspor’la 0-0 berabere kalarak açan Kırşehirspor, bu beraberliğin ardından evinde Kocaelispor’a 1-0’lık skorla mağlup olarak ilk yenilgisini almıştı.
Kocaelispor yenilgisi sonrası Kırklarelispor ile berabere kalıp deplasmanda Serik Belediyespor’a 3-0 mağlup olduktan sonra geçtiğimiz haftada 10 kişi kalmasına rağmen Sarıyer ile 1-1 berabere kalmıştı.
Sarıyer beraberliği sonrası son oynadığı maçta Bucaspor’la 0-0 berabere kaldı.
Ligde 6 maçta 4 beraberlik 2 yenilgi alan Kırşehirspor 4 puanla 16’ncı sırada yer alıyor.
Kırşehirspor’un sahasında konuk edeceği Uşakspor ise topladığı 3 puanla 19’uncu sırada yer alıyor.
Ege temsilcisi sezona Diyarbekirspor’a deplasmanda 1-0, evinde Karacabey Belediyespor’a 3-0 yenilerek kötü bir başlangıç yapıp 3’üncü hafta deplasmanda Etimesgut Belediyespor’la 0-0 berabere kalıp ilk puanını almasının ardından Cumartesi günü de sahasında Uşakspor’u 3-0’la geçip ilk galibiyetini aldı.
Kırşehirspor’un rakibi Balıkesirspor ligde zor günle geçiriyor. Kırmızı-beyazlı ekip ligde oynadığı 7 maçta sadece 4 puan topladı.
Sezona deplasmanda aldığı 1-0’lık İskenderunspor yenilgisiyle başlayan Balıkesirspor, Ligin 2’nci haftasında evinde karşılaştığı Diyarbekirspor’u 4-2 mağlup ederek bu sezon ki ilk galibiyetini aldı.
Diyarbekirspor karşısında alınan farklı galibiyetin ardından deplasmanda Karacabey Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.
İlk 4 maçından 4 puan çıkaran Balıkesirspor, daha sonra puan yüzü göremedi. Kırmızı-beyazlı ekip Etimesgut Belediyespor’a 3-0, Kastamonuspor’a 1-0, Ankara Demirspor’a 2-0 ve son olarak Kocaelispor’a 3-0 kaybederek oynadığı 4 maçtan henüz puanla tanışamadı.
Ligde bu sezon 7 maça çıkan Balıkesirspor, bu 7 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Oynadığı bu 7 maçta rakip filelere 5 gol atarken, kalesinde ise 13 gol gördü.
(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)