Kırşehirspor’da yeni şekillenmenin ardından Salih Eken başkanlığındaki teknik ekip iç ve dış transfer çalışmalarına başladı.Kırşehir il yöneticilerinin bir araya gelerek destek verdiklerini bildirmesinin ardından Kırşehirspor’da kollar sıvandı. Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin’in kulüp başkanı olması  kararlaştırılırken, Kırşehirspor’da teknik direktörlük görevine getirilen Bekir Barış Cihan, Sportif Direktör Salih Eken, Yardımcı Antrenör Mustafa Koçak ve Sinan Güneş, Kaleci Antrenörü Serkan Kartal, kulüp müdür eski kaptan Hacı Ahmet Çelik, transfer çalışmalarına başladı.

Sportif Direktör Salih Eken, Kırşehirspor’da oluşumun gecikmesi nedeniyle transfer etmek istedikleri pek çok futbolcunun kendisine kulüp bulduğunu, kaliteli futbolcuların transfer için yüksek rakam istediklerine dikkat çekti. Buna rağmen aceleye getirmeden, ili transferler yapmak istediklerini belirten Salih Eken, bugün ya da yarın geçen yıl Zara Belediyespor’la şampiyonluk yaşayan ve 3. Lig’de top koşturan 4 futbolcu ile görüşeceklerini söyledi.

Zara Belediyespor’dan stoper Muhammed, santrafor Mustafa, sağ bek Burak, sol bek Vural’la masaya oturacaklarını belirten Salih Eken, geçen yıl yeşil-beyazlı formayı giyen İbrahim ve Serhat’ın bu sezon da Kırşehirspor’da olacağını ifade etti.

Salih Eken, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kırşehir il yöneticilerimizin önderliğinde Kırşehirspor’da yeni bir oluşuma gidilmiş ve yeni yönetim ve teknik heyet belirlenmiştir. Tabi gönlümüz isterdi ki bu oluşum bir ay önce yapılmış olsaydı. Çünkü bir aylık süre transfer için, lige hazırlanma için çok iyi bir dönem olacaktı. Bu sürenin azalması nedeniyle daha önce transfer etmek istediğimiz futbolcuların pek çok kendisine yeni kulüp buldu. Halen kulüp bulamayan futbolcuların da yüksek rakam istemeleri bizleri zor durumda bırakıyor. Biz de bu konuda kulübümüze ve bütçemize uyacak kaliteli futbolcuların transferini yapmak için arayışlarımızı sürdürüyoruz. Pazartesi ya da Salı günü Zara Belediyespor’un eski futbolcularından dört tanesi Kırşehir’e gelecek ve kendilerine masaya oturup, anlaşırken imza attırmak istiyoruz. Bunlar stoper Muhammed, santrafor Mustafa, sağ bek Burak, sol bek Vural’dır.  Aceleye getirmeden, kalitesine inandığımız futbolcuları takımımıza kazandırmak için teknik heyetimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. Taraftarlarımız bize inansın ve güvensin. Biz Kırşehir’e layık güçlü ve hedefi olan bir kadro kurup, bu sezon şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyoruz. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz.”

Biran önce takımın iskeletini kurup, transfer çalışmalarını sonuçlandırıp lig hazırlıklarına başlamak zorunda olduklarını ifade eden Sportif Direktör Salih Eken, kendilerine yeni dönemde görev ve sorumluluk veren Kırşehir il yöneticilerine de teşekkür etti.

(HABER: SALİH GÜNER)