Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara deplasmanında Ankara Demirspor’la golsüz berabere kalarak lige bir puanla başlayan Kırşehir FK Spor’da ilk onbirde forma giyen futbolcularımızın performanslarını sizler için değerlendirdik:

İşte takımımızın 1ilk 11’inin maç karnesi:

53 KADEM B. YAŞAR: 1922 Konyaspor’dan Kırşehirspor’a gelen kalecimizin bu maçtaki performansına göre havadan ve yerden olumlu gözlendi. Ankara Demirspor’un ataklarında kurtarışlarıyla kalesinde güven verdi. Önümüzdeki maçlarda başarılı olması takımımıza daha çok başarı getirecek.

4 ENVER YILDIZ: Defansta görev yapan oyuncumuz ilk maçta biraz yetersiz kaldı. Özellikle havadan ve yerden yaptığı hamlelerinde olumsuzdu. Daha çok çalışıp eksiklerini giderirse takıma katkısı daha çok olur.

12 ÖMER FARUK TAŞ:  Geçen sezon Kırşehirspor’dan kiralık olarak 3. Lig ekibi Karamanspor’a giden ve bu sezon yeniden Kırşehirspor’a dönen 22 yaşındaki genç oyuncumuz çabuk, havadan ve yerden oldukça iyi gözlendi. Yeşil-beyazlı ekibimize bu sezon önemli katkıları olacağı izlenimi verdi.

40 OĞULCAN ŞAHİN: 3. Lig ekibi Tahta 02Spor’dan Kırşehir Belediyespor’a gelen 26 yaşındaki sol bek oyuncumuz defansız yönüyle başarılı, ofansif yönüyle takıma katkısı az oldu. Daha çok çalışıp, eksiklerini kısa sürede gidermeli.

77 FATİH KIZILAY: Bu sezon Elazığ Karakoçanspor’dan yeşil-beyazlı ekibimize gelen sağ bek oyuncunun defansif yönü iyi, ofansif yönü vasat bir görünüm çizdi, ama gelecek adına olumlu işaretleri var.

8 ZİHNİ TEMELCİ: Geçen yıl ki performansıyla takımımıza büyük katkı veren genç oyuncumuz bu maçta takıma beklenileni veremedi. İyi niyetli, mücadeleci. Kısa sürede güçlenerek ve daha çok çalışarak takıma önemli katkısı olacağı ortada.

20 HAKAN ÇELİK: Tekniği iyi, ofansif ve defansif bir oyuncu. Takıma yararlı ve başarılı. Genç oyuncumuzun mücadelesi ve serbest vuruşlardaki etkili topları takımımıza büyük yarar vereceğini biliyoruz.

70 AHMET SUN: Ankaragücü, 1461 Trabzonspor ve Bucaspor gibi önemli takımlarda sol kanat ve santrafor mevkilerinde forma giyen 24 yaşındaki futbolcumuz defansif ve ofansif yönü vasat bir maç çıkardı. Geçmişi başarılı bir oyuncu. Ancak maçın hayal kırıklığıydı. Kısa sürede toparlanıp takıma katkı vermesi bekleniyor.

10 SAVAŞ YORULMAZ: Deneyimli oyuncu, temposuz ama katkılı. Orta sahanın dinamosu. Ama pasları doğru ve zamanında kullansa takıma daha çok katkısı olacağı ortada. Takımın kaptanı olan bu oyuncudan çok daha yüksek bir katkı bekliyoruz.

11 ONUR GARİP: sezon başında Belediye Kütahyaspor’dan yeşil-beyazlı ekibimize gelen 32 yaşındaki tecrübeli forvet bu maçta güçlü, mücadeleci, iyi niyetli, başarılı gözlendi. Gelecekte daha çok katkısı olacağı izlenimi verdi.

19 FATİH KIRAN: 30 Lig ekibi Karakoçanspor’dan Kırşehirspor’a gelen forvet ve sağ kanatta görev yapan oyuncu ilk maçında istediği topları alamadığı için beklenilen varlığı gösteremedi. Bu nedenle vasat bir oyun ortaya koydu.

Ankara Demirspor karşısında Kırşehirspor takımına genel olarak baktığımızda defansif anlamda herhangi bir taktik anlayış gözlenmedi. Defans oyucuları genelde doğaçlama ve uzun oynadılar. Defans oyuncuları genel anlamda görev yerlerini terk etmeden savunma görevlerini yaptılar. Sadece defans oyuncularından 12 Ömer Faruk Taş oyun kurmaya çabası olan bir oyuncu olarak gözlendi.

Takımımızın ofansif yönüne bakacak olursak, ofansif organizasyonları yönetecek oyuncu 10 Savaş Yorulmaz olarak gözlendi. 20 numara Hakan Erçelik te ofansif olarak oldukça katkılı ve başarılıydı. Ofansif organizasyonlarda ekstra ve farklı bir taktik gözlenmedi. Hücum anlayışı genelde 70 numaralı Ahmet Sun tarafından geliştirilmeye çalışıldı.  Onur Garip te ceza sahası içinde ve dışında oldukça etkili pozisyonlar yakalama potansiyeli bir oyuncu olarak gözlendi. (HABER: CUMHUR ASLAN)