2.Lig, Beyaz Grup’ta 36. hafta oynanan 9 karşılaşmayla sona erdi…

Kırşehirspor, galibiyete hasret!

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadeleye 36.Haftada oynanan birbirinden zorlu 9 karşılaşmayla devam edildi. Temsilcimiz Kırşehirspor, haftayı beraberlikle kapatarak galibiyet hasretine devam ederken, Erokspor, Vanspor, Serik Belediyespor, Ankara Demirspor, Afyonspor, Karacabey Belediyespor ve Altınordu haftayı kayıpsız geçti.

Ankaraspor’un maç yapmadan bay olarak geçtiği 2.Lig Beyaz Grup’ta 36.Hafta karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından ligde oynanan 9 maçta fileler 28 kez ağlarla buluşurken, bu 9 karşılaşmanın 3’ünü ev sahibi, 4’ünü deplasman takımı, 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Kırşehirspor, prestij amaçlı maçlarına çıkmaya devam ediyor. Yeşil-beyazlı ekibimiz hafta sonu sahasında Kırklarelispor’u konuk etti ve 2-0 öne geçtiği maçta beraberliğe razı olarak karşılaşmadan 3-3’lük eşitlikle ayrılıp galibiyet hasretini 8 maça çıkarırken, 36.hafta sonunda puanını 23 yapıp haftayı yine 17.sırada tamamladı. Kırklarelispor ise Kırşehir’den aldığı beraberliğin ardından puanını 44’e çıkararak 10.sıradaki yerini korudu.

Şampiyonluk mücadelesi veren lider Esenler Erokspor, haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında deplasmanda karşılaştığı Bucaspor’u 2-1’lik skorla yenerek 77 puanla liderliğini sürdürdü. Ligdeki 5’inci yenilgisini alan İzmir ekibi bu sonuçla birlikte 69 puanla haftayı 3’üncü sırada bitirdi.

Esenler Erokspor’un en yakın rakibi Vanspor, deplasmanda ligde hiçbir iddiası kalmayan Beyoğlu Yeni Çarşıspor’la karşı karşıya geldi. Kırmızı-siyahlı ekip karşılaşmadan 2-0’lık skorla üstün ayrılarak puanını 75 yaparak 2.sıradaki yerini korurken, Beyoğlu ise 46 puanla haftayı 9’uncu sırada tamamladı.

Play-Off potasında yer alan 1461 Trabzon FK deplasmanda karşılaştığı küme düşen Adıyamanspor’la 2-2 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı. Bu sonucun ardından Trabzon ekibi puanını 66 yaparak haftayı 4’üncü, 16 puanla Adıyamanspor ise son sırada 36.Haftayı bitirdi.

Ligden düşmeyi garantileyen Altınordu FK, kendi sahasında konuk ettiği Mersin İdmanyurdu’nu 2-0’la geçerek galibiyet sayısını 10’a, puanını da 41 yapıp haftayı 12’nci sırada bitirdi. Mersin ise bu sonuçla ligdeki 8’inci yenilgisini İzmir’den alarak 58 puanda kalarak 5.sırada tamamladı.

Haftayı maç yapmadan bay olarak geçen Başkent temsilcisi Ankaraspor 56 puanla haftayı 6’ncı basamakta bitirdi.

Kırşehirspor skoru koruyamadı: 3-3 Kırşehirspor skoru koruyamadı: 3-3

Play-Off hattında olmak isteyen Bursa ekibi Karacabey Belediyespor, ligde düşme hattında yer alan Nazilli Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Maçı 3-1’lik skorla kazanan Karacabey Belediyespor puanını 50 yaparak haftayı Play-Off hattının bir basamak aşağısında 7’nci sırada tamamlarken, maçtan 3 golle mağlup ayrılarak Nazilli Belediyspor ise 38 puanla 15’inci sıraya geriledi.

Ligde hiçbir iddiası kalmayan ekiplerden olan Diyarbekirspor, deplasmanda Ankara Demirspor’a 2-1’lik skorla kaybetti. Bu sonucun ardından Başkent temsilcisi puanını 47 yapıp 8’inci sıraya yükselirken, Diyarbekirspor ise 42 puanda kaldı.

Deplasmanda küme düşen Bursaspor’u 3-0’la geçen Afyonspor puanını 41 yapıp ligde kalırken, Bursaspor ise bu yenilginin ardından sezonun 21’inci mağlubiyetini alarak 20 puanla 18’inci sırada yer aldı.

Haftanın en önemli ve küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Serik Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Zonguldakspor’u 1-0’lık skorla geçerek puanını 40 yapıp son 2 haftaya küme hattından uzaklaşmış olarak girerek ligde kaldı. Zonguldakspor ise bu yenilginin ardından işini oldukça zora sokarak 32 puanla haftayı 16’ıncı sırada tamamladı.

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta 37.Hafta maçları 28 Nisan Pazar günü oynanacak olan 9 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehirspor, Ligin 37.Haftasında deplasmanda Zonguldakspor’la karşı karşıya gelecek.

Kırklarelispor’un maç yapmadan bay olarak geçeceği 37.Haftanın maçları şu şekilde:

28 NİSAN PAZAR / 15.00: Esenler Erokspor Stadı (Esenler Erokspor-Adıyaman FK), Van Atatürk Stadı (Vanspor FK-Ankara Demirspor), Ortahisar Yavuz Selim Stadı (1461 Trabzon FKSerik Belediyespor), Karaelmas Kemal Köksal Stadı (Zonguldak Kömürspor-Kırşehirspor), Diyarbakır Stadyumu (Diyarbekirspor-Bursaspor), Afyon Zafer Stadı (Afyonspor-Bucaspor 1928), Karacabey M.Fehmi Gerçeker Stadı (Karacabey Belediyespor-Altınordu), Mersin Stadyumu (Mersin İdman Yurdu-Beyoğlu Yeni Çarşıspor), Etimesgut Bld Atatürk Stadı (Ankaraspor-Nazilli Belediyespor)

(HABER-FOTOĞRAF: SALİH HANÇER)