TFF 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta 6 hafta Cumartesi ve Pazar günü oynanacak 10 karşılaşmayla devam edecek.

Lige kötü bir başlangıç yapan ve oynadığı 5 haftada 2 yenilgi, 3 beraberlik alarak ligin sıralarında yer alan temsilcimiz Kırşehirspor, Pazar günü deplasmanda Bucaspor ile karşı karşıya gelecek.

Yeni Buca Stadyumundaki karşılaşma Pazar günü saat 19.00’da oynanacak maç için bu sabah yola çıkan Kırşehirspor’da tek hedef mutlak galibiyet.

Kırşehirspor Kulübü Başkanı Çağatay Han Torun,  5 maçta kaybettikleri puanın çok üzücü olduğunu, özellikle iki maçta hakem hatalarıyla 4 puan kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Hiç kimsenin Kırşehirspor’un emeğini çalmaya hakkı olmadığını belirten Başkan Torun,  hakem hatalarının son bulması için Türkiye Futbol Federasyonu ile Merkez Hakem Kurulu nezdinde gerekli girişimleri yaptıklarını ifade etti.

Yeşil-beyazlı ekibin Başkanı Çağatay Han Torun, futbolda adaletsizliğin önüne geçilmesi için bundan sonraki maçlarında hakkaniyetli kararlar verecek hakemler istediklerini söyledi.

Ligin 5’inci haftasında Pazar günü Ahi Stadyumunda oynanan Sarıyer maçında ortaya koydukları futbolu Bucaspor karşısında sergilemeleri halinde mutlaka 3 puanla döneceklerine inandığını belirten Başkan Torun, “Bizler özellikle dar bütçeyle düşük bütçeyle ligde iyi işler yapmaya çalışan bir takım olarak bu tür şeyler yapılan hakkımızın yenilmesini çok ciddi handikap olduğunu düşünüyoruz. Bütün imkânlarımızı zorlayarak, Kırşehirimizi en iyi şekilde tanıtmak için işimizi, ailemizi dahi ihmal ederek gece gündüz çalışıyoruz. Bu şehri temsil ederken birçok haksızlıklarla karşı karşıyayız. Bu nedenle bizim maçlarımızda görev alan tüm hakemlerin adaletli maçlar yönetmelerini arzu ediyoruz. Rakibe de çalınıyorsa bize de çalınsın. Artık biz isyan noktasına geldik. İşte Ankara Demirspor karşısında nizami golümüz ofsayt gerekçesiyle iptal edilerek iki puandan olduk. Ardından Sarıyer maçında penaltı olmayan bir penaltının verilmesi, kırmızı kart verilerek 10 kişi bırakılmamız, ona rağmen takımımızın 10 kişilik verdiği muhteşem oyun neticesinde attığımız nizami golün de ofsayt gerekçesiyle sayılmamış olması bizim camiamızı ve özveriyle görev yapar bizleri ciddi anlamda üzdü. Tabi bunların telafisi yok ama ilgililerden bu konuda ciddi anlamda daha hassas olmalarını istiyoruz. Artık beri galibiyetler alarak hızla tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyoruz. Çünkü ben takımımızda bu sinerjiyi görüyorum. Teknik ekibimize ve futbolcularımıza inanıyoruz” dedi.

Lige Ankara Demirspor beraberliği ardından Kocaelispor yenilgisi ile başlayan Kırşehirspor, Kırklarelispor ile berabere kalıp deplasmanda Serik Belediyespor’a 3-0 mağlup olduktan sonra geçtiğimiz haftada 10 kişi kalmasına rağmen Sarıyer ile 1-1 berabere kalmıştı.

Rakip Bucaspor ise oynadığı 5 karşılaşmada 9 puan çıkardı ve 5’inci haftanın sonunda 5’inci sırada yer alıyor.

         İzmir temsilcisi lige Karacabey Belediyespor ile golsüz berabere kalarak 1 puanla başladı. Ligin 2’nci haftasında sahasında konuk ettiği Etimesgut Belediyespor’u 2-1’le geçip rakibinin elini boş gönderirken, 3’üncü hafta da deplasmanda Kastamonuspor’la 0-0 berabere kaldı.

Sarı-lacivertli ekip 4’üncü haftada sahasında bu kez bir diğer Başkent temsilcisi Ankara Demirspor’u 1-0’lık skorla galip gelirken, son oynadığı maçta ise Kocaelispor’la 1-1 berabere kaldı. Bu maçların sonunda Bucaspor 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Attığı 4 gole karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü. (HABER: İLKNUR ÖNCÜ)