TFF 2’nci Lig Kırmızı grupta 4’üncü hafta tamamlandı. Hafta arası maçları sonunda puantaj tablosu yeniden şekil aldı.

Çarşamba maçları Adıyaman, Rize, Trabzon, Antalya, Uşak, Kırklareli, İstanbul Sarıyer, İzmir, Muğla Fethiye ve Balıkesir’in ev sahipliğinde oynandı. Birbirinden zorlu karşılaşmalarda fileler 25 kez havalandı. Bu sayı, ilk hafta 18, ikinci hafta 21, üçüncü hafta 18’di.

En gollü haftanın yaşandığı grupta Fethiyespor, Etimesgut Belediyespor, Sarıyer, Kocaelispor ve Serik Belediyespor 3’er gol üretti. Karacabey Belediyespor 2, Diyarbekirspor, Bucaspor 1928, Kırklarelispor, Uşakspor, Kastamonuspor, Adıyaman FK, Vanspor ve İskenderunspor 1’er gol buldu.

Balıkesirspor, Ankara Demirspor, Zonguldak Kömürspor, Kırşehir FK, 1461 Trabzon ve Pazarspor hafta arasını gol sessizliğiyle geçirdi.

Çarşamba mesaisinde 7 takım galibiyet sevinci yaşadı. Bu takımlardan 4’ünü ev sahibi, 3’ünü deplasman takımları oluşturdu. Evinde kazananlar Fethiyespor, Bucaspor 1928, Kırklarelispor ve Serik Belediyespor oldu. Deplasman galibiyetleri ise, Etimesgut Belediyespor, İskenderunspor ve Karacabey Belediyespor’dan geldi.

İki maçta skor eşitliği bozulmadı. Uşakspor-Kastamonuspor (1-1) ve Sarıyer-Kocaelispor (3-3) maçları berabere sonuçlandı. 6 golün atıldığı Sarıyer-Kocaeli maçında müthiş bir geri dönüş hikayesi yaşandı. İstanbul’da oynanan maçın ilk yarısı, Sarıyer’in 3-0 üstünlüğüyle tamamlanırken, maçın son dakikasına 3-1 yenik giren Kocaelispor, uzatma süreleri oynanırken peş peşe bulduğu gollerle beraberliği sağladı.

İSKENDERUN FARKI AÇIYOR

Hafta arası maçlarının ardından 4’te 4’lük galibiyet serisi yakalayan İskenderunspor, 12 puanla liderliğini sürdürdü. Henüz puan firesi vermeyen lider ayrıca en yakın rakibi Karacabey Belediyespor’la aradaki puan farkını 4’e çıkardı.

Liderin ardından 8’er puanla Karacabey Belediyespor, Serik Belediyespor, Kocaelispor ve Bucaspor 1928 sıralanıyor. Averaj farkına göre sıra alan takımlardan Karacabey +5, Serik +4, Kocaeli ile Buca +2 gol averajına sahip.

8 puanlı takımların ardından 7 puanlı tek takım Zonguldak Kömürspor geliyor. İlk 3 maçlık yenilmezlik serisine Kırklareli yenilgisine nokta koyan temsilcimizin +4 averajı bulunuyor. Bu bölümdeki takımlar aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

BURUN BURUNA SIRALANIYORLAR

Puantajın geri kalan bölümünde, 7’nci Fethiyespor (6), 8’inci Etimesgut Belediyespor (5), 9’uncu Sarıyer (5), 10’uncu Kırklarelispor (5), 11’inci Vanspor (5), 12’nci Ankara Demirspor (5), 13’uncu 1461 Trabzon (5), 14’üncü Balıkesirspor (4), 15’inci Diyarbekirspor (4), 16’ncı Kastamonuspor (2), 17’nci Uşakspor (2), 18’inci Adıyaman FK (2), 19’uncu Kırşehir FK (2), 20’nci Pazarspor (1) geliyor.

İLK 5’İN YENİLGİSİ, SON 5’İN GALİBİYETİ YOK

Bu arada puantajın ilk 5 basamağını oluşturan İskenderunspor, Karacabey Belediyespor, Serik Belediyespor, Kocaelispor ve Bucaspor 1928’in 4’üncü hafta itibariyle yenilgi almayan takımlar olarak öne çıktı. Bu takımların tam aksine son 5 basamakta yer alan Kastamonuspor, Uşakspor, Adıyaman FK, Kırşehir FK ve Pazarspor da henüz galibiyet siftahı yapamadı. (HABER MERKEZİ)