Kırşehir’li okçularımız Ankara’da düzenlenen okçuluk yarışmalarına katılarak ilimizi temsil ettiler.
Aylardan beri devam eden Covit 19 (Korona virüsü) salgını nedeniyle çalışmalarına ara veren Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu 2020 Yıllık Faaliyet planını birtakım kısıtlama ve kurallarla uygulamaya koymuştur. Bu bağlamda ilk faaliyet olarak Türkiye Büyükler Puta yarışmasına başlandı.. 
Salgın sebebiyle yarışmalarda sporcu ve yöneticilerin sağlığını tehlikeye atmamak için gerekli önlemler alındı. Maske ve sosyal mesafe kuralları titizlikle uygulandı. Plan gereği Türkiye beş bölgeye ayrıldı ve bölgesel elemelerde dereceye giren ilk yirmi sporcunun Türkiye finalinde yarışmasına karar verildi.
17 Ekim 2020 tarihinde Ankara, İstanbul ve Bursa’da yapılan ilk eleme yarışlarına 24 Ekim 2020 tarihinde Adana ve Tokat illerinde yapılacak yarışmalarla devam edilecek.
Salgın tehlikesine karşı, yarışmalara sınırlı sayıda yarışmacı davet edildi. Yarışma bölgesinde yer alan kulüplere iki erkek iki kadın sporcu ve bir idareci kontenjanı verildi. Bu nedenle şampiyonaya ilimizden faal olan bir kulüp katılabildi.
Planında yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu Büyükler Türkiye Şampiyonasının Ankara elemelerinde Kırşehir Geleneksel ve Atlı Okçuluk Kulübü bu yarışmalarda 4 sporcu ve bir idareci ile ilimizi temsil etti. Yarışmaya kulübümüzden Ekrem Çelik antrenör ve idareci olarak, Mahmut Seyfeli ve Levent Barsboğa büyük erkekler, Hatice Gündoğan ve Derya Demir büyük bayanlar kategorilerinde katıldılar. Yarışmaların derecelendirilmesi 24 Ekim günü yapılacak elemelerden sonra belli olacak. Sporcularımızdan iyi bir performans beklenmektedir.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Kırşehir Geleneksel ve Atlı Okçuluk spor Kulübü Başkanı Mahmut Seyfeli, ilgili makamlardan destek isteyerek şunları söyledi:
“Okçuluk dünyada en eski sporlardan biridir. Atalarımız bunu hem spor, hem avlanma hem de bir savaş aracı olarak ustaca kullanmayı bilmiştir. Hatta ok ve yay yapmada o döneme göre dünyanın en üstün teknolojisini kullanmış, dünyanın en güçlü ve etkili yaylarını üretmişlerdir. Ünlü şampiyonlarımızdan Tozkoparan İskender’in 845 metrelik rekoruna ve Bursalı Şücaattin gibi daha birçok kemankeşin attığı mesafelere bugün hâlâ ulaşılamamıştır. Günümüzde Türkiye ve dünya rekoru ancak 500 metreye ulaşabilmiştir. Fakat zamanla ihmal edilen bu spor ve savaş sanatı unutulmaya yüz tutmuştur. Geleneksel Okçuluk Türkiye’de henüz yeni sayılabilecek bir spordur. Kırşehir Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü olarak bizim amacımız bu ata sporunu ilimizde yaygınlaştırmak, sporcu sayısını artırmaktır. Amatör bir ruhla giriştiğimiz bu işte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Kırşehir Belediyesinden aldığımız destekle faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Kendilerine müteşekkiriz. Yine bu desteklerden aldığımız güçle, ilimizde 8-12 yaş küçükler, 12-15 yaş yıldızlar, 15-18 yaş gençler ve 18 yaşından büyükler için yetişkinler kategorilerinde önce yetiştirme kursları, ardından ilimiz çapında yarışmalar düzenlemeyi planlıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz desteklerinin devam etmesi ve bizlere faaliyetlerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir mekan ve atış alanı sağlanmasıdır. Bizlere verilecek destek ve imkânlar arttıkça bu sporda Türkiye dereceleri elde edecek yetenekli gençler yetiştirebileceğiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)