Ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle bir süredir evde antrenman yapmak zorunda kalan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk branşındaki sporcular, normalleşme sürecinin başlamasıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kontrollü sosyal hayat kuralları çerçevesinde Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde antrenmanlarını yapmaya devam ediyor.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Spor Merkezleri kapsamında açılan okçuluk antrenmanları devam ediyor. Haftada 3 gün olarak devam eden antrenmanlara 7-18 yaş grubundan toplam 40 sporcu katılıyor. Başlangıç olarak taktik ve teknik bilgilerinin verildiği antrenmanlarda eğitim alan genç sporcular, makaralı ve klasik yaylı okla hedef tahtasına atış yaparak uygulamalı olarak öğrendiklerini pekiştirme imkanı buluyor.
Okçuluk sporu yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış yaşandığını ifade eden Gençlik ve Spor il Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Kırşehir’de yaptığımız okçuluk çalışmalarıyla bu branşta Kırşehir’i ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek başarılı ve yetenekli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Engelli bireylerimizi de okçuluk sporuyla tanıştırarak, onlara sosyal çevre oluşturmak ve müsabık sporcu olarak ülkemize kazandırmak, yenilikçi, gelişmeyi seven, başarılı, istikrarlı bir Karaman olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş; “Normalleşme süreciyle birlikte salonlarımızda maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek okçuluk antrenmanlarımıza başladığımız için hem sporcularımız hem de bizler çok mutluyuz. Ayrıca Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün tesislerdeki dezenfekte çalışmaları büyük bir titizlikle periyodik olarak devam etmektedir. Desteklerinden ve katkılarından ötürü Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederim. “dedi.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk antrenörü Yahya Ulaş, Okçuluk antrenmanı ile ilgili yaptığı açıklamasında, ailelerin çocuklarıyla birlikte verimli vakit geçirmelerini ve spor yapma alışkanlığı kazanmasını sağlamak için bu imkânlardan faydalanmaya davet etti.
Ulaş, “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Bu zor günlere hep birlikte atlatacağımıza yürekten inanıyoruz. Antrenmanlarımız başladı. Hijyen, Maske ve Sosyal Mesafe kurallarına uyarak genç arkadaşlarımız ile birlikte antrenmanlarımız başladı. İnşallah Pandemi süreci en kısa zamanda biter ve bizlerde kaldığımız yerden devam ederiz” açıklamasında bulundu.
ULAŞ, “OKÇULUK SPORUNA OLAN MERAK, BİZLERİ MUTLU EDİYOR”   
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Yahya Ulaş, “Yıllardır bu sporun içindeyim. Aynı zamanda okçuluk sporcusuyum. Ahi Stadyumunun içinde bulunan Okçuluk Spor Kompleksi’nde kurslarımız devam ediyor. Okçuluk sporuna olan talep çok yoğun. Özellikle küçük yaştaki sporcular, yaz-kış spor okullarımıza ve yaz spor okullarımıza çok ilgi gösterdiler. Buradan da seçtiğimiz, performansa uygun olan öğrencileri, kendi performans antrenmanlarımıza dahil ederek, yarışmalara hazırlanacak şekilde çalıştırıyoruz. Şu an Kompleksi’nde 15 yaş ve üzeri grupla bir aradayız. Hedefe yönelik olarak yaptığımız çalışmalarla, çocukları yarışmalara hazırlıyoruz” diye konuştu.
MİLLİ TAKIMLA ŞAMPİYON OLAN SPORCULARIMIZ VAR
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yetişen ve Türk Milli Takımı ile başarılara imza atan sporcuların olduğuna dikkat çeken Antrenör Yahya Ulaş, “Geçtiğimiz yıllarda, gençler ve büyükler kategorisinde kazandığımız  madalyalarımız var. Bayan takım, erkek genç takım ve erkek büyük takım. Aynı zamanda bireysel de de bir sürü başarılı olan sporcumuz oldu. Milli takıma sporcu yetiştirdik. İki tane çok başarılı sporcumuz var. Önümüzdeki sene inşallah, sporcularımızla birlikte Milli Takım yarışmalarına katılacağız” diye konuştu. (HABER: CUMHUR ASLAN)