Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Cimnastik kursları devam ediyor. Kırşehir’de İl Spor Merkezleri kapsamında açılan Cimnastik kursları küçük sporcuların yoğun katılımı ile devam ediyor.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Aşıkpaşa Spor Salonu’nda devam eden cimnastik kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. 
Antrenörler nezaretinde gerçekleştirilen kurslar haftanın her günü devam ediyor. Yaş gruplarına göre ve aldıkları eğitimler kapsamında gruplara ayrılan sporcuların eğitimleri oldukça başarılı geçiyor.
Sporun temelinin Cimnastik olduğuna vurgu yapan Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Cimnastik, bedeni, fiziki olarak yapısını düzeltme güçlendirme ve geliştirme amacıyla özenli ve düzenli biçimde hareket ettirme sanatıdır. Bedeni çevikleştirmek ve güçlendirmek amacıyla yapılmış olan alıştırmaların hepsi, idman ve kültürfizik hareketleri Cimnastiğin kapsamına girer. Spor yapmak isteyen sporun temelini almak isteyen tüm çocuklarımızı İl Spor Merkezlerimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Cimnastik kurslarımıza davet ediyoruz” dedi.
Cimnastik sporunun bölgemizde olağanüstü ilgi görmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten, Kırşehirli antrenörler “Amacımız Cimnastik sporunu ilimizde tanıtmak ve yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil edecek yetenekli, başarılı sporcular yetiştirmektir” dedi.
Kırşehirli antrenörler sadece aerobik cimnastik kategorisinde 400’den fazla sporcunun yaz kursuna kayıt yaptırdığını, haftanın 5 günü aerobik, artistik ve step jimnastik gibi ayrı kategorilerde kursların devam ettiğini ve sporcu sayısının giderek arttığını söyledi. (HABER: CUMHUR ASLAN)