TFFHGD) Kırşehir Şubesi Başkanı Bahamettin Öztürk: “Kırşehir’deki takım sayımızın azalması bizleri üzüyor”

TÜRKİYE Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kırşehir Şubesi, sezonu açtı.
Ahi Stadı’ndaki bulunan Gençlikspor lokalindeki sezon açılışı törenine, Kırşehir İl Hakem Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk, İl Hakem Kurulu Başkan Vekili ve Hakem atama sorumlusu Turgut Akbaş, Klasman Gözlemcilerimizden Mehmet Konar, Kırşehir Futbol İl temsilcisi Hakan Koçak ile Kırşehirli hakemleri katıldı.
Hakemlere birlik ve beraberlik çağrısında bulunan Kırşehir İl Hakem Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk, kaldırdıkları bayraklarda ve çaldıkları düdüklerde adaletli olmalarını istedi,
Öztürk yaptığı açıklamada, “2019-2020 yılı 1. Amatör küme Ocak ayı içinde başlayacak, hepinize hayırlı uğurlu olsun, hakem şansı versin. Allah dirliğimizi birliğimizi bozmasın. Burada birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İl müdürümüz her zaman sizlerin yanında. Yine ASFK Başkanı yeni seçilmiş kültürüyle diksiyonuyla dört dörtlük, yine aynı şekilde il temsilcilerimiz birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Amatör Spor oynadım, hakemlik yaptım, futbol oynadım ve Türkiye’nin belirli yerlerinde görev aldım. Şu durumda da faal hakem ve gözlemci disiplin kurulu üyesiyim. Cemaatten olan 150 hakem yaptıkları yanlışlıklarla cezalarını çekti ve onların yerine ben geldim. Tabi burada daha önce biz hakemlik yaparken, futbol oynarken 49 adet kulüp vardı. Bir hakem günde üç veya dört maça çıkardı. Bazı hakem arkadaşlarımız bu yoğunluğu yaşarken hocam artık yeter yorulduk derlerdi. Günümüz şartlarında çim sahalar yoktu, biz bu maçları yönetiyorduk ama bunun yanı sıra birlik ve beraberliğimiz vardı. Bugünümüz şartlarında 8 takıma kadar düştük. Allah izin verirse Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde oluyoruz. Bundan sonra hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu sporseverlere hasım değil, hısım olacağız. Benim üzerime düşen görev ne ise yapmaya hazırım. Birlik ve beraberlik olduktan sonra her şey çözülür. Bugün burada genç, dinamik hakemlerimizi görünce mutlu oluyorum. Hakemlik para değildir, para arkadan gelir. Bu işi öğrendikçe sevdikçe bizler de canımız sağ olur burada olursak maddi ve manevi her zaman yanınızda olacağız. “Sizden tek isteğim dedikodudan vazgeçin işte vay efendim il müdürü şunu diyor, il temsilcisi bunu diyor. Bu dedikodulardan bir maaş fazla alabilirsiniz o da 50 lira yapar 100 TL yapar ondan dolayı bir birinize yardımcı olmalısınız, birlik ve beraberlik içerisinde olmanız lazım. Ben burada bazen işlerimin yoğunluğu nedeni ile gelemiyorum ama burada, yönetimden olan tecrübeli arkadaşlarımız var. Belirli yerlerde görev almış genç, dinamik tecrübeli, yetenekli kişiler sizlerin de bu kişilerden faydalanmanızı istiyorum. Bilmediğiniz konuları gelip bu tecrübeli arkadaşlardan öğrenebilirsiniz. Bilmediğiniz şeyleri biliyormuş havasına girmeyin” açıklamasında bulundu.
AKBAŞ: HAKEMLERİMİZ HAZIR KITA…
Hakemlerin yeni sezon öncesi toplantısına katılan Kırşehir İl Hakem Kurulu Vekili ve Hakem atama sorumlusu Turgut Akbaş, yeni sezonun tüm takımlara hayırlı uğurlu olmasını dilerken, hakemlerinde yeni sezona hazır olduğu söyledi.
Akbaş, “Yeni sezonla birlikte hakemlerimiz başta olmak üzere biz temsilciler de tatlı bir heyecan başladı. İnşallah sorunsuz kavgasız, gürültünün olmadığı bir lig olur. Zaten takım sayımız bir elin parmağı geçmeyecek kadar az. O yüzden İnşallah iyi bir lig olur. İl Hakem Kurulu Vekili olarak hakemlerimizle birlikte yeni sezona iyi bir şekilde hazırlandık. Kısaca başta amatör lig olmak üzere alt yapı maçlarına hazırız” şeklinde konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)