Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 15’inci hafta maçlarıyla devam edildi. Ligin 15’inci haftasında 2 karşılaşma oynanmazken, 8 zorlu karşılaşma oynandı. Geçtiğimiz hafta Başkent deplasmanında 2 puan bırakan Kırşehir Belediyespor, Pendik engeli tek golle geçerken, Lider Eyüpspor, Konyaspor’u, Vanspor ise Turgutlu’yu, Kırklareli’de Etimesgut’u yenerek haftayı 3’er puanla kapattı.
Evinde üst üste oynadığı Bodrumspor ve Sivas Belediyespor maçlarını kazanarak iyi bir çıkış yakalayan fakat bu çıkışını Başkent deplasmanında devamını getiremeyen Kırşehir Belediyespor 1-1’lik eşitlikle sahadan ayrılarak 2 puanı Ankara’da bırakmıştı. Bu 2 puan zirveye bir adım daha yaklaşma adına önemli bir fırsattı. Bu fırsatı değerlendiremeyen Kırşehir ekibi bu hafta sahasında 5 maçtır yenilen Pendikspor’u konuk etti. Ağır zeminde oynanan maçı Kırşehir Belediyespor savunmadan ileri çıkan Volkan Altınsoy’un golüyle 1-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. 
Zor da olsa haftayı üç puanla kapatmanın mutluluğunu yaşayan Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Gürses Kılıç, “Bu maçtan önce sizlere her fırsatta bizim için çok zor bir maç olacak demiştim. Nitekim öyle oldu ve ilk yarının son dakikalarda bulduğumuz golle 1-0’da olsa kazanmayı bildik. Oyun olarak sahaya istediğimizi yansıttık. Bulduğumuz gol pozisyonlarında birden fazla atamadık. Birçok pozisyon ürettik ancak bunların sadece birini gole çevirebildik. 1-0 kazandığımız maç sonrası kaçan pozisyonlara çok üzülmedik, ayrıca oyunumuzun pozitif şekilde her geçen gün gelişmesi bizi mutlu etti. Bu tarz maçlarda 1-0 da olsa kazanmak önemlidir. Biz de kazandığımız için mutluyuz. Pendikspor gibi iyi bir takıma karşı böyle bir oyun oynayarak galip gelmek önemli bir başarı bizim takımımız için. Oyuncularımın her birini, özverili mücadelesinden dolayı kutluyorum. Verdiğimiz görevi yerine getirdiler ve hepsi formalarının hakkını verdiler. Elbette alınan galibiyet önemli. Sahanın ve havanın elverişsiz olmasına rağmen çok iyi futbol oynayıp, mücadele etti. Farklı kazanabilirdik ama futbol sonuç oyunudur ve bizlerde istediğimiz sonucu aldık. Oyuncu arkadaşlarım iyi mücadele etti. Takibi iyi mücadelenin sonunda atacağım gol birazda erken olmalıydı fakat karşımızda gerçekten çok iyi bir takım vardı. Böyle takımlara karşı gelen galibiyet bizleri çok mutlu etti. Bu galibiyet bizleri zirve yolunda emin adımlarla ilerlemek adına önemli bir galibiyet oldu. Çünkü evimizde 2 maçtır seri bir galibiyet yakaladık. Bunu 3 maça çıkarmayı hatta seri galibiyetler alarak ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamayı istiyoruz. Bizim takım, gurur duyulacak bir takım. Herkesin bu takıma inanmasını istiyorum. Bizim hedefimiz kesinlikle Play-Off oynamak. Yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüzde zorlu Pazarspor maçı var. Bu maçtan da 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Cumartesi günü erteleme maçında deplasmanda oynayacağımız Pazarspor maçına en iyi şekilde hazırlanacağız. Hafta boyu yine çok çalışacağız ve her maç olduğu gibi aynı ciddiyetle sahaya çıkacağız. Güzel bir skorla sahadan ayrılacağımızı düşünüyorum. Bunun için de maç saatine kadar çalışmalarımızı sürdürüp, inşallah sahadan üç puanla ayrılan takım olacağız” dedi.
Bu sonucun ardından yeşil-beyazlı temsilcimiz evindeki son 3 maçın 3’ünü kazanarak puanını 25 yapıp 15’inci haftayı 5’inci sırada tamamladı. Üst üste 5’inci toplamda da 10’uncu yenilgisini alan Pendikspor ise 10 puanda kalıp haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Lider Eyüpspor bu haftada fire vermedi. İstanbul’un sarı-lacivertli ekibi sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor’u 2-1’lik skorla geçerek ligdeki 11’inci galibiyetini alıp puanını 34 yapıp liderliğini sürdürdü. Bu yenilginin ardından 1922 Konyaspor ise 18 puanda kalarak haftayı 14’üncü sırada kaldı.
Vanspor’un amansız tabi ki devam ediyor. Ligde son haftalarda sergilediği futbolla liderlikte Eyüpspor’la yarışan kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında konuk ettiği Turgutluspor’u 4-0 gibi farklı skorla geçerek bu sezon 9’uncu galibiyetini alarak puanını 31 yapıp Eyüpspor’la puan farkını 3’e indirerek haftayı 2’nci sırada tamamladı. Ligdeki 6’ncı yenilgisini alan Turgutluspor ise 27 puanda kalarak haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Sessiz bir şekilde galibiyetler alarak zirveye tırmanan Kırklarelispor, bu hafta kendi sahasında ağırladığı Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor’u 3-0’lık net bir skorla geçerek puanını 24’e çıkararak 15’inci haftayı 5’inci sırada tamamladı. Ligdeki 5’inci yenilgisini alan Etimesgut Belediyespor bu sonucun ardından 20 puanda kalarak haftayı 10’uncu sırada geçti.
Kendi sahasında Bayburt Özel İdarespor ile golsüz berabere kalan Karacabey Belediyespor puanını 22 yapıp haftayı 6’ncı sırada tamamlarken, Ligde 4 maç eksiği bulunan Bayburt ise bu beraberliğin ardından puanını 10’a çıkararak haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
Pazarspor kazanmaya devam ediyor. Karadeniz temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 2-1’lik skorla geçerek üst üste 5’inci toplamda da 7’nci galibiyetini alarak puanını 22 yapıp 8’inci sıraya yükseldi. -1 puanda kalan Kardemir Karabükspor ise 15’inci haftayı da son sırada bitirdi.
Ligde inişli-çıkışlı bir grafik sergileyen Bodrumspor kendi sahasında konuk ettiği Elazığspor’la 2-2 berabere kalarak puanını 19 yapıp haftayı 12’nci sırada tamamladı. Elazığspor ise bu beraberliğin ardından puanını 14’e yükseltip haftayı 15’inci sırada tamamladı.
Geçtiğimiz hafta sahasında Kırşehir Belediyespor’la 1-1 berabere kalarak puan hasretine son veren Mamak FK, bu hafta yine sahasında karşılaştığı Sivas Belediyespor’a bu kez 4-1’lik skorla mağlup oldu. Bu galibiyetin ardından Sivas temsilcisi puanı 18 yapıp 15’inci haftayı 14’üncü, bu yenilgi sonrası 12 puanda kalan Mamak FK ise haftayı 17’nci sırada yer buldu.
Öte yandan Ligin 15’inci haftasında oynanması gereken Sakaryaspor-Serik Belediyespor, Tarsus İdmanyudu-Kastamonuspor maçları, Sakaryaspor ve Kastamonuspor’lu futbolcuların Covid-19 testlerinin Pozitif çıkmasının ardından ileri bir tarihe ertelendi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 16’ncı hafta 23 Aralık 2020 Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek.
Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, Ligin 16’ncı haftasında deplasmanda Elazığspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 16’ncı haftada deplasmanda karşılaşacağı Elazığspor maçı öncesi Ligin 9’uncu haftasında ertelenen maçta yine deplasmanda Pazarspor ile karşılaşacak. (HABER: SALİH GÜNER)