10 günlük Antalya kampı tamamlandı, zorlu lig maratonu hafta sonu Pazarspor maçı ile başlıyor

KIRŞEHİR’İN İLK YARI MAÇ PERFORMANSI…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Beyaz Grupta 2021-2022 sezonunun ilk yarısı, profesyonel futbol liglerinde nadir görülecek bir puantaj sıralamasına sahne oldu.

18 takımlı grupta açık ara farkla lider Pendikspor haricindeki 2 ila 15’inci sırada yer alan takımlar arasında puan farkı yok denecek kadar az. 28 puanla ikinci sırada yer alan Amed Sportif ile 15’inci sıradaki Tarsus İdmanyurdu arasındaki puan farkı 8. Bu iki takım arasında yer alan diğer takımların sahip olduğu puanlar, 21 ila 27 arasında 1’er puan farkla değişiyor. Bu durum ilk yarı itibariyle farklı bir yarış ortaya çıkardı. Mevcut puan tablosunda ne Play-Off’taki takımların durumu garanti, ne de düşme potasındaki takımların durumu belirgin.

Ligin ilk yarısını topladığı 22 puanla 11’inci sırada tamamlayan Kırşehir Belediyespor, 2’nci sırada yer alan Amedspor ile sadece 6 puan fark var. Kırşehir Belediyespor ikinci yarıda alacağı başarılı sonuçlarla bu şansını artırmak isterken, mevcut kadrosunu ara transferde eksik mevkilerini takviye etmek için yoğun çaba harcıyor.

Yeşil-beyazlı ekibimiz önce tehlikeli bölgeden hızla uzaklaşıp sonra Play-Off yarışına ortak olmak isterken, Teknik Direktör Hakan Karaca, her ne kadar 11’inci sırada olmalarına karşın Play-Off’la arada sadece 4 puan fark olduğuna dikkat çekti.

Kırşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Karaca, ikinci yarıda daha iyi skorlarla bu farkı kapatıp sezon sonu itibariyle Play-Off heyecanı yaşamak istediklerini söyledi.

İkinci yarının ilk yarıdan daha zorlu ve çetin geçeceğine dikkat çeken Karaca, teknik patronu, “İlk yarıyı 22 puanla tamamladık. Bu bizim için yeterli bir puan değil. 30’un üzerinde bitirebilirdik. Sonuç olarak ilk yarıyı geride bıraktık. Kısa bir devre arası boşluğunun ardından ikinci yarıya başlayacağız. İlk maçımız 16 Ocak’ta kendi sahamızda Pazarspor’la oynayacağız İyi başlamak istiyoruz. İlk yarının son iki haftasında oynadığımız Şanlıurfaspor ve Kırklareliespor maçlarında iyi futbol oynaya koyduk. Futbol ve netice olarak çıkışımız söz konusu. Bunu ikinci yarıda da sürdürmeliyiz. Devre arası tüm takımlar takviye yapacak. Puantajdaki durum itibariyle bütün takımlar bir hedef peşinde. Kimse yarıştan kopmuş değil. Herkesin bir umudu var. Biz de umutluyuz. Dolayısıyla tüm takımlar için zor bir ikinci yarı olacak. Yarışın içinde olmak istiyoruz” dedi.

Bu arada devre arasını çok iyi değerlendirmek isteyen ve bu nedenle Antalya’da 10 günlük bir kamp dönemi geçiren Kırşehir Belediyespor Antalya kampında üç hazırlık maçı yaptı. İlk hazırlık maçında Eskişehirspor’a 3-2 yenilen yeşil-beyazlı temsilcimiz, ikinci hazırlık maçını da Serik Belediyespor ile yaptı ve gol düellosu şeklinde geçen maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Kırşehir Belediyespor, son maçında ise Sakaryaspor’u 3-1 mağlup etti.

YEŞİL-BEYAZLI EKİBİMİZİN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Kırşehir Belediyespor’un yarın kendi sahasında karşılaşacağı Kırklarelispor maçı öncesi oynadığı maçları sizler için derledik.

2021-2022 Futbol sezonuna deplasmanda 3-0’lık Pazarspor ardından evinde 1-0’lık Amedspor galibiyeti ile başlayan Kırşehir Belediyespor, 4’üncü haftada sahasında Zonguldakspor’a 2-0 yenilerek ilk yenilgisini almıştı. Bu yenilginin moral bozukluğu ile deplasmanda Bucaspor’la karşılaşan yeşil-beyazlı ekibimiz mücadeleyi oyuna sonradan giren Can Vural’ın golüyle 1-0 kazanarak ikinci deplasman galibiyetini almıştı.

Ligin 6’ncı haftasında sahasında konuk ettiği 1922 Konyaspor karşısında 1-0 öne geçen Kırşehir Belediyespor, savunmada yapılan hatayı pahalı ödedi ve maçı 2-1 kaybederek evinde üst üste 2’nci yenilgisini alıp taraftarlarını üzmüştü.

1922 Konyaspor yenilgisinin moral bozukluğu ile deplasmanda Erzincanspor karşısına çıkan Kırşehir Belediyespor yenik duruma düştüğü maçı 1-1’lik skorla beraberlikle tamamladı.

Sahasında ligin güçlü ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu karşısında maçı 2-1 kazanan Kırşehir Belediyespor evinde 2 maçlık özlemini sona erdirerek galip gelmesini bilmişti. Tarsus galibiyetinin morali ile deplasmanda Ispartaspor’a konuk olan yeşil-beyazlı ekibimiz mücadeleden golsüz beraberlikle ayrılarak evine 1 puanla dönmüştü.

Üst üste gelen puanların vermiş olduğu moralle sahasında ligin sonlarında yer alan Akhisarspor’a hiç ummadığı bir skorla 1-0 kaybeden yeşil-beyazlıları, deplasmanda Pendikspor’a 2-1’lik skorla mağlup olduktan sonra bir puan kaybı da evinde yaşadı. Kırşehir temsilcisi Uşakspor ile 1-1 berabere kalarak 15 puanla 13’üncü sırada yer aldıktan sonra deplasmanda Nazilli Belediyespor’a 2-1’lik skorla mağlup oldu.

Nazilli maçının ardından Hakkı Hocaoğlu ile yollarını ayıran yeşil-beyazlı ekip, Sinan hocanın yönetiminde çıktığı maçta evinde Ankara Demirspor’la 1-1 berabere kaldı. Başkent temsilcisine evinde kaybettiği 2 puanın ardından deplasmanda Eskişehirspor’la da 1-1 berabere kalan yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu maçın ardından galibiyet özlemini 7 maça çıkardı.

7 maçlık galibiyet özlemini hafta 2-0’lık skorla Karacabey Belediyespor maçında sonlandıran Kırşehir Belediyespor, puanını 2-0’ye çıkardı.

Haftalar sonra kazanan yeşil-beyazlı temsilcimiz, geçtiğimiz hafta deplasmanda Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Yeşil-beyazlı ekibimizin ilk yarının son maçında kendi saha ve seyircisi önünde Kırklarelispor ile golsüz berabere kalarak ilk yarıyı 22 puanla 11’nci sırada tamamladı.  (HABER: SALİH GÜNER)