Gurur duyacak bir hentbol takımımız var artık

Kırşehir’in genç hentbol takımı parmak ısırttı!...

Hentbol takımımızın başarılı oyuncusu ve Kaptanı Melahat Güler: “1. LİGİN KAPISINDAN DÖNDÜĞÜMÜZ İÇİN ÜZGÜNÜZ”

Kırşehir Belediyespor Hentbol takımımızın başarılı oyuncusu ve Kaptanı Melahat Güler, Ankara'daki play-off müsabakalarının ardından yaptığı açıklamada kendileri adına iyi bir turnuva geçirdiklerini açıkladı.
İlimizi hentbolda temsil eden Kırşehir Belediyespor takımı Kırşehir’deki 3’üncü etap 1’inci Lige yükselme maçları sonrası 6 takım arasında ilk 3’e girerek Ankara’da gruplara kaldı. Ankara Gruplarında da 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet alan yeşil-beyazlı temsilcimiz buradaki turnuvayı da 4’üncü sırada tamamladı.
1. Lig'in kapısından döndükleri için üzgün olduklarını ifade eden Kaptan Güler açıklamasında şu şekilde devam etti: 
"Herkesin bildiği gibi Kırşehir Belediyespor Hentbol takımı olarak genç bir ekibe sahibiz. Tabii ki genç bir ekip olmamıza rağmen karşımızda yılların hentbol takımlarına ve oyuncuları karşısında ezilmeden mücadele ettik ve birçok ilde derece yapıp buralara kadar geldik. Ortaya koyduğumuz mücadele ve aldığımız başarılı sonuçlarla herkesin gıpta ile baktığı bir takım olduğumuzu herkese gösterdik. Çok şükür güzel çalışmalara imza attık. Ben ve arkadaşlarım, antrenörlerimizle birlikte inandık ve başarılı olduk. Elbette buraya kolay gelmedik, zaman zaman performans düşüklüğümüz ve şanssızlığımız oldu Ama yılmadık, mücadele ettik. Eğer biz bir yenilgiyle hedeflerimizden ve hayallerimizden vazgeçmiş olsaydık. Buralara gelemezdik. O gün pes etseydik Kırşehirimize böyle güzel başarılar kazandıramazdık. Nitekim biz üstüne üstüne gittik ve Kırşehirimizin adına güzel başarılar elde ettik. Kaybetsek de yıkılmadık ve 1. Lig’e yükselme turnuvasına katıldık. Tabi burada da aldığımız yenilgilerle 1. Ligin kapısından döndük. Bizlere her türlü desteği veren Kırşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Ekicioğlu ve bizlere gecesini gündüzüne katarak destek olan takımımızın değerli yöneticilerine, tüm takım arkadaşlarıma, teknik heyetini ve bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu bizim için büyük bir tecrübe olur ve yeni sezonda eksiklerimizi görerek buna göre durum değerlendirmesi yaparız. Genç takım olmamız rağmen herkesin takdirini kazanmakta çok önemliydi. Bizler takım olarak bunu başardığımız için çok mutluyuz. Gelecek yıl için takımımızı da birkaç takviye ile genç koşan mücadele eden bir ekip olarak kaldığımız yerden devam ederiz. Tekrardan bizlere destek veren Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni sezonda görüşmek üzere Allah'a emanet olun" ifadelerini kullandı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da, hentbol takımını kutlayarak, “Futbolda 1. Ligin kapısından döndük. Ama ilimizin tanıtımına büyük katkı sunduk. Aynı başarılı hentbol de elde ettik ve burada da aynı başarıyı elde ederek orada da 1. Lig’in kapısından döndük. Kırşehir’de gençlere büyük önem veriyoruz. Onların zeki, çevik ve başarılı olmaları için spora yönlendirmeye ve onları spor okullarımızda eğiterek Kırşehir Belediyespor alt yapısına kazandırmaya devam edeceğiz. Futboldan sonra hentbolda de bizlere 1, lig heyecanı yaşatan Kırşehir Belediyespor takımımızın tüm hentbolcularını, antrenörlerini ve yöneticilerini yürekten kutluyor ve onlarla gurur duyuyorum” dedi. 
Kırşehir Belediyespor Bayan Hentbol takımı Antrenörlerinden olan Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, Ankara’da düzenlenen 1’inci Lige çıkma Play-Off maçlarının takımları için büyük bir tecrübe olduğunu açıkladı.  
Ankara Hentbol Federasyonu’nun Spor Salonunda oynanan maçların ardından değerlendirmelerde bulunan yeşil-beyazlı ekibemizin Antrenörleri Mustafa Fidan ve Murat Kılıç, 17 ve 19 yaş grubundaki gençler kurulu bir kadro ile büyük başarı elde ettiklerine dikkat çekerek, gelecek yıl için genç kadrolarını koruyup 2-3 nokta transferle 1. Lig hedeflerine ulaşacaklarına inandığını söyledi.
Sezon başından bu yana her fırsatta genç koşan ve mücadele eden bir ekip olduklarını belirten Fidan ve Kılıç, elde ettikleri başarıyla Kırşehir’in adını duyurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
“Herkesin malumu olduğu üzere Kırşehir Belediyespor olarak birçok ilden derece elde ederek buralara kadar geldik. Kırşehir’de ilk 3’e girdik ve Ankara gruplarına adımızı yazdırdık. Ankara’da ilk maçımızda Hoca Ahmet Yesevi Spor Kulübü ile karşılaştık. Maçı 27-21’lik skorla yenerek 1’inci Lig Play-Off’larına galibiyetle başladık. Tabi ki diğer rakiplerimizden gelen iyi haberlerle birlikte 2’nci maçımıza oldukça motive ve mutlu bir şekilde çıktık. Rakibimiz Karaman Minik Atılım Spor Kulübü oldu. Başa baş geçen maçın son saniyesine 24-24’lük eşitlikle girilirken maçın hakeminin tartışmalı 7 metre kararı sonrasında maçı 25-24 kaybettik. Mücadelenin 3’üncü ve son maçında ise as oyuncularımızın birçoğunu dinlendirerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktık. Karşımızda yıllarını hentbol sporuna adamış bir takım olan İlimiz Gençlik Merkezleri Spor Kulübü vardı. Yedek ağırlıklı çıkmamıza rağmen güçlü rakibimize oyunun sonlarına doğru 28-19 mağlup olduk ve turnuvayı 1 galibiyet 2 yenilgi alarak 4’üncü sırada bitirdik. Tabi ki Ligi 4’üncü bitirmemize rağmen oynadığımız oyun ve genç kadro ile mücadele etmemiz spor kamuoyu tarafından büyük beğeni kazandı. Bizler antrenörler olarak Kırşehir gençliğine ve alt yapıya büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda da Kırşehir Belediyespor’un yaş ortalaması 17’dir. En büyüğümüz 19 yaşında. Bu turnuva bizler açısından gelecek adına büyük bir tecrübe oldu. Karşımızda yıllardır Profesyonel anlamda Hentbol oynayan sporculara karşı ezilmeden aslanlar gibi mücadele ettik. Kırşehir’in adını Hentbol sporunda fazlasıyla duyurduk. İleriki yıllarımızda genç kadromuzu koruyup 2-3 nokta transferle hedefimize ulaşacağımızın kanaatindeyiz. İnşallah hentbol sporunu Kırşehir’de futbolun ardından yaygın bir spor dalı olarak tanıtmaya devam ederiz.”  (HABER: SALİH GÜNER)