Lider Karşıyaka deplâsmanında aldığı yenilgi ile şampiyonluk yolunda önemli bir yara aldı

KIRŞEHİR’İN DEPLASMAN KÂBUSU SÜRÜYOR: 0-2

STAD: Atatürk Stadı/İzmir
HAKEMLER: Tayfun Sarı** (Afyon), Hilmi Göktürk**Serhat Sağır** (Antalya)
DÖRDÜNCÜ HAKEM: Metehan Ayyürek* (Konya)
GÖZLEMCİ: Abdulkerim Tör (İstanbul)
TEMSİLCİLER: Alpaslan Acar (Bursa), Okan Arslan (İzmir)
KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜ: Erdoğan Acar**, Cenk Özbey**, Harun Atalay**(Dk.73 Battal Demirlek*), Metin Peker**, Özgür Güler**, Muhammed Öztekin**, Mustafa Aşan**(Dk.90 Abdullah Ethemoğlu?), Arif Çılak**, Anıl Çıracı**,Doğukan İnci**(Dk.85 Mustafa Değirmenci*), Hakan Kuş**
YEDEKLER: Mehmet Aksoy, Burak Karapınar, Görkem Kınay, Mahir Aydın
TEKNİK DİREKTÖR: Mesut Toros
KIRŞEHİR BELEDİYESPOR: İsmet Yumakoğlulları**, Cabir Coşar**, Erdinç Karakaş**, Ogün Bayrak**, Taha Batuhan Yayıkçı**, Fahrettin Bıyıklı**(Dk.72 Emre İşçiler*), Turgay An**, Uğur Ayhan**(Dk.85 Emrah Kaya*), Mert Narin**(Dk.55 Sinan Uzun), Ali Han Tuncer**, Ömer Yalçın**
YEDEKLER: Fatih Demirlek, Emre Bayrak, Murat Şimşek, Fatih Şen
TEKNİK DİREKTÖR: Selahaddin Dinçel
SARI KARTLAR: Özgür Güler, Arif Cılak (Karşıyaka), Uğur Ayhan, Taha Batuhan Yayıkçı (Kırşehir Belediyespor)
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: Dk.51 Hakan Kuş, Dk. 83 Doğukan İnci (Karşıyaka)
(HABER. SALİH GÜNER)

3. lig, 2. Grup’ta şampiyonluk kovalayan lider Kırşehir Belediyespor, mutlak galibiyet parolası ile gittiği İzmir deplâsmanında Karşıyaka’ya ikinci yarıda yediği iki golle eli boş döndü. Deplasman yenilgilerine bir yenisini ekleyen Yeşil-beyazlı ekibimiz aldığı bu ağır yenilgi ile şampiyonluk yolunda önemli bir darbe aldı.
İzmir Atatürk Stadında oynanan karşılaşmayı az sayıda seyirci takip etti. Kırşehirli seyirciler takımlarını yalnız bırakmadı. Maçın ilk yarısında her iki takımda kontrolü elden bırakmadı. Karşılıklı ataklardan gol bulunamayınca ilk yarı 0-0’lık skorla tamamlandı.
Maçın ikinci yarısında Karşıyaka maçın 51. dakikasında Hakan Kuş’un attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra Sinan Uzun ve Emre İşçiler’i oyuna alan Selahattin Dinçel skora etki edemedi.
Maçın 83. dakikasında Doğukan İnci ile farkı 2’ye çıkaran Karşıyaka maçtan galip ayrılan taraf oldu. Kırşehir Belediyespor 42 puanda kalarak liderliğini sürdürürken, Kemerspor deplâsmanından 1-0’lık galibiyetle ayrılan Esenler Erokspor puanını 40’a yükselterek 2. sıraya yerleşti.
Atatürk Stadı'nda güçlü rakibini 51. dakikada Hakan ve 83. dakikada Doğukan’ın golleriyle mağlup ederek puanını 30’a çıkaran yeşil-kırmızılılar rahat bir nefes alırken, konuk ekip 42 puanda kaldı. Sezonun ikinci yarısında evinde ilk kez kazanan Kaf-Kaf, lider karşısında alınan 3 puanı taraftarıyla kutladı.
Maçı Pınar Karşıyaka'yla sözleşme imzalayan Alman Antrenör Dirk Bauermann ve CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da izledi. Maç öncesi Kırşehirli futbolcular, Karşıyaka taraftarlarına çiçek verirken rakip taraftarlar da yeşil-kırmızılı takımı tribüne çağırıp alkışladı.
Karşıyakalı taraftarlar, vefatının 2. yılında kulübün sembol isimlerinden Tahir Türetken'i de unutmayıp, "Şampiyonlukta etken Tahir Türetken" tezahüratı yaptı.
İlk yarıda rakibine oranla daha etkili bir olun ortaya koyan Kırşehir Belediyespor, ikinci yarıda gol için rakip kaleye gittiği anlarda kalesinde tehlikeli poziyonlarla karşılaştı ve bu pozisyonlardan ikisi kalemizde gol olunca, deplâsman kabuslarına bir yenisini ekleyerek İzmir’den eli boş döndü.
MAÇTAN DAKİKALAR:
34. dakikada gelişen Karşıyaka atağında soldan Doğukan’ın ortasında ceza sahasındaki Harun istediği vuruşu yapamadı.
44. dakikada konuk ekipten Turgay sağdan serbest vuruşu orta yaparak kullandı. Savunmanın arasında iyi yükselen Ömer’in şutunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
45+1. dakikada Uğur’un ceza yayı üzerinden şutu az farkla yandan auta gitti.
İlk yarı golsüz sonuçlandı.
51. dakikada Karşıyaka öne geçti. Hakan şık çalımlardan sonra ceza yayı üzerinden yerden bir vuruşla kaleci İsmet’i avladı: 1-0.
61. dakikada gelişen konuk ekip atağında Turgay soldan korner atışı kullandı. Kale sahasında oluşan karambolde Fahrettin vurdu, kaleci Erdoğan gole izin vermedi.
83. dakikada soldan hareketlenen Özgür yerden kesti, arka direkte Doğukan topu filelere gönderip skoru belirledi: 2-0.
Yeşil-beyazlılar bu yenilgi ile sahadan boynu bükük ayrılarak taraftarlarını üzdü.



23. HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
Karşıyaka-Kırşehir Belediyespor: 2-0
Sultanbeyli Belediyespor-Osmaniyespor: 1-0
Adıyamanspor-Ofspor: 2-2
Elaziz Belediyespor-Kızılcabölükspor: 0-3
Van Büyükşehir Belediyespor-Altındağ Belediyespor: 0-0
Yeni Orduspor-Pazarspor: 2-3
Çatalcaspor-Bergama Belediyespor: 1-0
Düzcespor-Alibeyköspor: 1-0
Kemerspor-Esenler Erokspor:

24. HAFTANIN MAÇLARI
02 Mart 2019 Cumartesi
Kırşehir Belediyespor-Kemerspor
Osmaniyespor-Elaziz Belediyespor
Ofspor-Sultanbeyli Belediyespor
Pazarspor-Adıyamanspor
Esenler Erokspor-Alibeyköyspor
Kızılcabölükspor-Van Büyükşehir Belediyespor
Bergama Belediyespor-Yeni Orduspor
Altındağ Belediyespor-Karşıyaka
Çatalcaspor-Düzcespor

Esenler Erokspor zirveye bir adım daha yaklaştı



Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 2. Grupta temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Esenler Erokspor deplasmanda Kemerspor 2003’ü uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup edip yükselişini devam edip şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet elde etti.
TFF 3. Lig 2. Grupta Esenler Erokspor deplasmanda Kemerspor 2003’ü uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-0 mağlup edip yükselişini devam ettirdi.
Dr. Fehmi Öncel Stadında oynanan 23. hafta karşılaşmasını Lütfullah Aslan, Eren Özçelik ve Emre Demirel Hakem triosu yönetti. Karşılaşma büyük bir çekişmeye sahne olurken 90. dakikada oyuna sonradan dahil olan Eray Pazar takımının galibiyetini getirdi.
Esenler Erokspor zirveye bir adım daha yaklaşırken 2. sıraya yerleşti ve Kırşehir Belediyespor ile puan farkını ikiye düşürdü. Kemerspor 2003 ise 20 puanda kaldı.
Kemerspor Cumartesi günü deplasmanda Kırşehir Belediyespor ile oynarken, Esenler Erokspor ise sahasında Alibeyköyspor’u konuk edecek. (HABER. SALİH GÜNER)