Memleketin evladı olmak demek ki suçmuş!

Kırşehir’in çalışkan müdürü
Faruk Şahin görevden alındı!

Bir Şahin gitti, bir Şahin geldi…

Kırşehir’de 10 yıldır Kredi ve Yurtlar Kurumu ve 1,5 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yapan, yaptığı başarılı çalışmalarla herkesin sevgi ve saygısını kazanan Faruk şahin görevden alındı. Yerine İstanbul Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak görev yapan Numan Şahin atandı.
10 yıllık görev sırası içinde Kırşehir’e 5 bin kişilik öğrenci yurdu, Mucur ve Kaman’da gençlik merkezleri açılmasında büyük emek ve çabaları geçen Faruk Şahin, Bağbaşı Mahallesi’ndeki İl müdürlüğü inşaatını tamamlayarak kurumunu buraya taşımıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bir çatı altında toplamak için büyük çabalar harcayan Şahin merkezde yüzme havuzunun bakım ve onarımını yaparak gençlerin hizmetine sunmayı başardı.
Ayrıca Çiçekdağı Gençlik Merkezi’ne olimpik havuzunun yapılmasını sağlayarak temelini atma aşamasına getiren Faruk Şahin, Çiçekdağı Öğrenci Yurdu’nun da hizmete açılmasını sağlamıştı. Mucur’a da öğrenci yurdu kazandıran Faruk Şahin, Kırşehir’de spor konusunda hiçbir sorun bırakmamıştı
Çalışmaları ile herkesin sevgi ve saygısını kazanan Faruk Şahin’in hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmasına tepki göstererek Kırşehirliler, “Memleketin evladı olmak demek ki suç oluyor. Üstelik Kırşehir için gecesini gündüzüne katarak çalışan Faruk Şahin gibi bir ismin gerekçesiz olarak alınması üzücü olmuştur. Başarılı ve liyakatli idarecilerin görevden alınmasını aklıselim düşünen kimse kabul edemez. Kırşehir Milletvekilimiz Sayın Mustafa Kendirli bu konuda ne düşünüyor bilmiyoruz, Bildiğimiz başarılı ve çalışkan müdürleri ne yazık ki kimse sahip çıkılmadığıdır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile KYK’nın birleşmesinde güzel bir sistem kuran ve kısa sürede bunu başarıya yerine getiren, gençlerin Faruk Babası olarak da bilinen Şahin’in görevden alınması gerçekten Kırşehir için büyük bir kayıp olmuştur” dediler.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl müdürü olarak görev yaparken, bakanlık emrine uzman olarak atanan Faruk Şahin’in yerine atanan Numan Nafiz Şahin İstanbul Bahçelievler Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini yapıyordu.
Kırşehir’in yeni Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Numan Nafiz Şahin,
1979 Erzincan doğumlu, Numan Nafiz Şahin, Niğde Üniversitesi Aksaray Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu.
2002 yılında Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak göreve başlayan Numan Şahin, 2003 yılından beri Bahçelievler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak görev yapıyor.
Evli ve iki çocuk babası olan Numan Şahin’in en kısa sürüde Kırşehir’e gelerek görevine başlaması bekleniyor. (HABER: SALİH GÜNER)