Kırşehir Belediyespor’un 2. Lig’teki başarıları devam ederken, Diriliş40 Taraftar Grubunun yönetim aleyhinde slogan atması diğer taraftarların tepkisini aldı ve “Diriliş40 dışarı” temposu tutuldu…

Kırşehir’e bu yakışmıyor!

Bölgesel Amatör Lig’te ve 3. Lig’te üst üste şampiyon olarak 2. Türkiye Ligi’ne yükselen Kırşehir Belediyespor, ilk yılında grubunda zirveye oynarken, taraftar gruplarının yönetim aleyhinde slogan atmaları taraftarları ikiye böldü. Kırşehir Belediyespor’un 2. Lig’teki başarıları devam ederken, Diriliş40 Taraftar Grubunun yönetim aleyhinde slogan atması diğer taraftarların tepkisini aldı ve “Diriliş40 dışarı” temposu tutuldu.
Diriliş40 Taraftar Grubu’nun Pazar günü Ahi Stadı’nda oynanan Kırşehir Belediyespor-Kahramanmaraşspor maçının ikinci yarısında “Taraftar burada, yönetim nerede?” şeklinde slogan atmasını hoş karşılamayan taraftarlar “Bu nasıl bir anlayıştır. 2. Lig’te Kırşehirimizi başarıyla temsil eden ve şampiyonluğa oynayan bir takımın yöneticilerini taraftar üzerinde eleştiriliyor? Geç te olsa güçlü bir takım kurulduğu alınan başarılı sonuçlarla ortada. Üstelik takımın sürekli 11’inde oynayan iki-üç futbolcusundan yoksun çıktığı güçlü Kahramanmaraşspor’u yenerken yönetim aleyhinde provoke edilmesi hoş olmuyor. Yönetim Kale’den maç seyredilmesinin önüne geçmek için bilet fiyatlarını 10 liraya indirdi. İmkansızlıklar içinde çırpınan yönetim daha ne yapacak? Spora siyaset sokulmak isteniyorsa bu çok yanlıştır. Kırşehir Belediyespor, bütün Kırşehir’indir ve her Kırşehirli bu takıma sahip çıkıp, destek vermek zorundadır. Kırşehir Belediyespor’un bu başarısı neden birilerini bu kadar rahatsız ediyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Taraftar Grupları da bunu dikkate alarak, çok sevdiklerine inandığımız takımlarını desteklerse bu takım biz inanıyoruz ki şampiyon olacaktır. Yoksa takımı provoke edenleri tribünde görmek istemiyoruz” dediler.
Yönetim aleyhinde slogan atan ve diğer taraftarların tepkisini alan Diriliş40 Taraftar Grubu sosyal medya hesabından Pazar günü Ahi Stadı’nda yaşananlar hakkında bir açıklama yaparak, “Bugün Maraş maçında 90 dakika hiç durmadan nefisinin son demine kadar avazının çıktığınca bağıran taraftarın yönetime olan tepkisi şu idi. Maçın başlamasından itibaren stat kapılarının kapanıp Kırşehirspor taraftarının dışarda kalması sonucu tribünlerin boş kalması, Hafta içi yönetime Maraş maçında maçı maratonda taraftarın arasında taraftar yönetim birlikteliği için yapmış olduğumuz davete karşılık vermeyip taraftarı yalnız bırakmaları, Taraftarın Vali baba tezahüratından rahatsız olup tepki vermeleri, Diriliş 40 taraftar gurubu 3 yıldır bu takımın peşine gitmiş 2 şampiyonluk yaşamış liyakat sahibi şehrin markası olmuş deplasmanlarda gönül bağı kurmuş bir gruptur nerde neyi yapacağını çok iyi bilen Kırşehir’in halkından ve çocuklarından oluşan bir gruptur kimse ötekileştiremez. Herkesin ortak davası Kırşehirspor ise bu davanın en büyük paydaşı DİRİLİŞ40’tır.”
Neşet Ertaş Taraftar Grubu da sosyal medya hesabından Kırşehir Belediyespor’un Kırşehir’in gururu olduğunu ve erkesin bu takımı alkışlaması gerektiğini ifade ederek, şunları paylaştı:
Baştan sona ciddiyetle üstün oynadığımız önemli maçta kentimizin gururu, temsilcimiz yeşil inciler sahadan bütün Kırşehirliyi onure ederek garip taraftarlarımızı sevindirmişlerdir. Sizler bizim yaşam felsefemizsiniz. Takımımız lider 26 puanlı Tuzlaspor’un ensesinde 23 puan ve averajla 3. sıradaki yerini aldı. Tebrikler yiğit adamlar. Sizlerle ne kadar övünsek azdır. Tarihe altın harflerle adınızı yazdırıyorsunuz. Yüreği mert insanlar her daim yanınızdayız. Bundan zerre şüpheniz olmasın. Taner Öcal ve şerefli karakter ordusu, dürüst, ilkeli, onurlu adam topluluğu yüzümüzü güldürüyor, gönüllere kalplere taht kuruyor sevenlerimizi mest ediyor. Bizleri istenilen tabloya eriştireceklerini mutluluk abidesince hep birlikte yaşayacağımız atmosferi heyecanı sabırla sessizce bekliyoruz.
"İNANIN ÇOÇUKLAR ŞAMPİYONLUK YAKIN"
Medeniyetin Beşiği Kırşehirliler olarak gayrı markamızın tescili şampiyonluğa adayız. Başta Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu Vali Babamız İbrahim Akın, Ticaret Odası Başkanımız Mustafa Yılmaz, Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Bahamettin Öztürk, kıymetli yöneticilerimiz, teknik hocalarımız, yardımcı antrenörlerimiz, futbolcularımız, doktorumuz, masörümüz, malzemecimiz yürekli kadromuzla, tertemiz ruhla destekleyen taraftarımızla hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizi bütün Türkiye’ye Kırşehirsporumuzun aşkını ilan ediyor, bizlerin başarısını kıskananlara, hazmedemeyenlere istinaden alkışlayın bu gurur 2 milyon Kırşehirsporlu sevdalılarındır diyoruz nokta...” (HABER: SALİH GÜNER)