TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 23’üncü hafta maçında Kırşehir Belediyespor’un mutlak galibiyet parolası ile gittiği Zonguldakspor maçı sahanın temizlenmemesinden dolayı ileri bir tarihe ertelenmesi hem yeşil-beyazlı ekibin yöneticilerini, hem de taraftarların tepkisine neden oldu.

Son 7 haftadır yenilgi yüzü görmeyen ve play-off umudunu yükselten Kırşehir Belediyespor, mutlak üç puan parolası ile çıktığı Zonguldakspor deplasmanından maç yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

Kırşehir’de de görülen yoğun kar yağışı Zonguldak’ta da vardı. Nedense Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunun sadece 4’te 1’inin temizlendiği, ev sahibi Zonguldakspor’un maç oynamama istememesinden kaynaklandığı iddia edildi.

Maçın ertelenmesi ile Kırşehir Belediyespor’un hem maddi, hem de manevi anlamda büyük bir kayıp yaşarken, Kırşehir Belediyespor kulübünün yaşanan maddi mağduriyetin giderilmesi adına TFF’ye müracaat ettiği öğrenildi.

Her ne kadar misafirperverlik adına hoş görüntüler ortaya çıksa da, ev sahibi takımın maçın oynanabilmesi adına yeterli çabayı göstermemesi, sanki ertelenmesi için gayret ediyor görüntü vermesi maalesef olaya şahit olan tüm futbolseverleri üzdü.

Daha olumsuz hava ve saha koşullarının olduğu illerde misafir takımın mağdur olmaması adına büyük bir çaba ve gayretle maçlar oynanabilirken, iki grupta tüm maçlar içinde uygun hava şartlarına rağmen ertelenen tek maçın bu maç olması ne yazık ki akıllarda rahatsız edici bir soru bıraktı.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, ertelenen Kırşehir Belediyespor maçının ardından spor medyasına yaptığı açıklamada, “Şehrimiz hafta boyunca son 30 yılın en yoğun kar yağışına maruz kaldı. Perşembe akşamı kesilen kardan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Belediye başkanlarımızın destekleriyle zemin temizleme çalışmalarına başladık. Zeminin yeni olması münasebetiyle iş makinesi sokamıyoruz. İnsan gücüyle bugüne dek bu kadarını yapabildik. Hakem zeminde yaptığı kontrollerin ardından bu şartlarda oynanamayacağını belirterek maçı Pazartesi gününe erteledi. Daha sonrasına yapılan toplantıda sahanın Pazartesi gününe yetişip yetişmeyeceği konusu görüşüldü. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve kulübümüz tarafından sahanın insan gücüyle yarına da yetişemeyeceği belirtildi. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’nu maçı ileri bir tarihe erteledi” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)