Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 29 Haziran’da açtığı Yaz Spor Okulları çocukların ve gençlerin büyük ilgisini çekiyor.

Yaz Spor Okulları’na şuana kadar yaklaşık 3 binin üzerinde kişinin başvurduğunu Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, her yıl düzenledikleri İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarının bu yıl 3 bin civarında öğrencinin katımlımı ile devam ettiğini açıkladı.

 Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 29 branşta açtığı yaz spor okullarına başvuran çocuk ve gençlerin tüm kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor.

Tekwondo, judo, muay thai, boks, futbol, basketbol, voleybol, badminton, tenis, güreş, hentbol, masa tenisi, eskrim, karate, okçuluk, atletizm, jimnastik, wushu, atıcılık ve yüzme dallarında açılan kurslara tatildeki öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi sevindiriyor.

Çocuk ve gençlere sporu sevdirerek yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürü oluşturmak amacıyla açılan yaz spor okullarına kayıtların eylül ayına kadar devam edeceği belirtildi. Bu yaz engelli sporcularında faydalandığı yaz spor okullarında 3 branşın engelliler için açıldığı belirtildi.

Çocuklarının spor sayesinde daha verimli bir yaz tatili geçirdiklerini ifade eden veliler, ücretsiz olarak spor kurslarından faydalandıkları için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Farklı branşlarda spor yapan çocuklar ise sevdikleri spor dalını seçtikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Yaz spor okulları kapsamında 29 branşta hizmet verdiklerini belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin yaptığı açıklamada, “Yaz Spor Okulları kapsamında açılan kursları ziyaret ederek, çocuk ve gençlerimizle sohbet etme imkânı bulduk. Velilerimizle bir araya geldik. Taleplerini aldık. Yaz okullarında özellikle yetenekli olan sporcular antrenörlerimiz tarafından tespit ediliyor. Onlar sadece yaz için değil tüm yıl boyunca o spor dalında eğitim alıyor. Yaz okulları aynı zamanda yetenek tarama okulu da oluyor. Benim amacım çocuğun 3 ay değil bir yıl boyunca o spor dalında yer alarak onu kazanabilmek. Tespit edilen çocukların kulüplere kazandırıldığını biliyorum bu da beni mutlu ediyor. Yüzme dahil tüm branşlar ücretsiz. Şuanda yaklaşık 3 bine yakın kişi başvuru yaptı. Biz bu sayının 3 bini geçmesini bekliyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. Daha güzel bir hizmet için tüm arkadaşlarımızla seferberiz. İnşallah daha güzel hizmetler yapacağız. Yüzme kursuna yoğun ilgi var. Çok küçük yaşlarda çocukların yüzme öğrenmesi beni çok mutlu ediyor. Yüzme insan sağlığı ve vücut gelişimi için önemli bir spor. Havuzlarımız sene başından itibaren hepsi bakıma alındı. Cankurtaran ve antrenörlerimizle halkımızın hizmetindeyiz. Sadece yüzme olarak değil, Kırşehir’de spora yönelik büyük bir artış var Ben tüm vatandaşlarımızın çocuklarını spora davet ediyorum. Tüm velilerimize antrenörlerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Vali H. Mete Buhara Cacabey Gençlik Merkezini ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Kurslara devam eden gençlerle ve çocuklarla bir araya gelen Vali Buhara, kulüp ve atölye faaliyetlerini inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı ve gençlerle ve aileleri ile sohbet etti. (HABER MERKEZİ)