Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullar arası online satranç turnuvası düzenlenecek. Bu dönem Covid-19 salgını ile birlikte okullar arası faaliyetlerin yapılamaması sebebiyle, Kırşehir geneli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerin katılımına yönelik Kırşehir Okullar Arası Online Satranç Turnuvası düzenlenmesi planlandı. Okullar Arası Online Satranç Turnuvasıyla Eğitim, antrenman ve centilmenlik esaslarında satranç etkinliği yapılmasının hedeflendiği öğrenildi.
Turnuvada 7-18 Yaş arası tüm sporcular kendi yaş grubunda olmak üzere il  turnuvası olarak 21 Şubat 2021 tarihinde yapılacağı duyuruldu. Turnuvalar chess.com platformu üzerinden 5 dakika+2 saniye düşünme süresinde ve 8 tur düzenlenmesi planlandı. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından turnuva sonunda ilkokullar, ortaokullar ve liseler ayrı ayrı yapılacak okullar sıralamasına göre en yüksek Okul Satranç Derecelendirme Endeksi (OSD) kazanan ilk 4 okula kupa ödülü ve her kategoride ilk 4 dereceyi elde eden sporculara madalya verileceği bildirildi.
Turnuvaya katılacak sporcular lisans-vize işlemi ve chess.com`dan ücretsiz hesap oluşturma işlemlerini haberin devamındaki adımlardan gerçekleştirilebildiği öğrenildi.
Daha detaylı bilgi için 2020-2021 Kırşehir Okullar Arası Online Satranç Turnuvası Yönergesi yayınlandı. Yönerge hakkında yayınlanan verilere göre; “Yarışma Adı 2020-2021 Kırşehir Okullar Arası Online Satranç Turnuvası, Başlama-Bitiş Tarihi 21.02.2021, Yeri Chess.Com, Son Başvuru Tarihi 19.02.2021 18:00, Sistem İsviçre Sistemi / 8 Tur, Düşünme Süresi 5’+2’’ Eklemeli Tempo, Organizasyon Kırşehir Gsim & Kırşehir Mem & Tsf Kırşehir
GENEL HÜKÜMLER
TSF satranç yarışmaları talimatlarının, prosedürlerinin, uygulama yönergelerinin ilgili kısımları, FIDE kuralları ve chess.com topluluk kuralları geçerli olacak. (https://www.chess.com/community ).
KATILIM VE BAŞVURU
Turnuvaya TSF Lisansına sahip 2020 – 2021 yılı vizesi yapılmış, 2014-2003 yılları ve arasında doğan Kırşehir Milli eğitim Müdürlüğü’ne  bağlı okullarda öğrenim gören sporcular katılabilir. Lisans ili Kırşehir olmayan sporcular turnuva son başvuru tarihine kadar [email protected] adresine öğrenci belgesini e-posta ekiyle iletmeleri ile turnuvaya katılabilirler.
TURNUVADA
7 Yaş Kategorisi 2014 Doğum Tarihli Sporcular – 8 Yaş Kategorisi 2013 Doğum Tarihli Sporcular
9 Yaş Kategorisi 2012 Doğum Tarihli Sporcular – 10 Yaş Kategorisi 2011 Doğum Tarihli Sporcular 11 Yaş Kategorisi 2010 Doğum Tarihli Sporcular – 12 Yaş Kategorisi 2009 Doğum Tarihli Sporcular 13 Yaş Kategorisi 2008 Doğum Tarihli Sporcular – 14 Yaş Kategorisi 2007 Doğum Tarihli Sporcular 15 Yaş Kategorisi 2006 Doğum Tarihli Sporcular – 16 Yaş Kategorisi 2005 Doğum Tarihli Sporcular 17 Yaş Kategorisi 2004 Doğum Tarihli Sporcular – 18 Yaş Kategorisi 2003 Doğum Tarihli Sporcular olmak üzere sporcular 12 farklı kategoride yarışacaktır.
Sporcular www.chess.com adresinden ücretsiz olarak kullanıcı adı oluşturduktan sonra veya var olan kullanıcı adları ile http://kirsehir.tsf.org.tr adresinden çevrim içi kayıt yaptırmalıdır.
Çevrim içi kayıt sırasında, sporcuların chess.com’da oluşturdukları kullanıcı adlarını yazmaları zorunludur. Kullanıcı adları sporcuların gerçek ad-soyadından ve ilave olarak rakamdan oluşabilir. Daha önce kullanıcı adı kapatılan bir sporcu farklı bir kullanıcı adıyla turnuvaya katılım gösteremez. Çevrim içi kayıt işlemini tamamlayan sporcular, turnuvanın düzenleneceği chess.com sayfasındaki grubuna (kulübüne) katılabilmeleri için aşağıdaki bağlantılardan kendilerinin başvuruda bulunmaları gerekiyor. (HABER MERKEZİ)