Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün İl Spor Merkezleri faaliyet programında yer alan ve eski adıyla Yaz Spor Okulları kapsamında spor okulları açıldı. Açılan spor okullarına Kırşehir ve İlçedeki öğrenciler büyük ilgi gösteriyor. Bu ilgiden ise antrenörler oldukça memnun.
Spora ve sporcuya her zaman destek vermeye çalıştıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, “Kırşehir Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak amatör çocuklarımızı deneyimli antrenörlerimiz ile çalıştırarak profesyonel sporcu seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetten faydalanan çocuklarımız belki de yarın Uluslararası sportif faaliyetlerde Kırşehir’imizi temsil edecek ve bize bunun gururunu yaşatacak. Buradan bütün teknik ekibimize ve çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi
Antrenör "Antrenmanlarımıza yeni başladık ve şimdiden yaklaşık elli öğrenciye ulaştık. Daha önce olduğu gibi bu sene de oluşturacağımız takımımızın ilk saniyeden itibaren ciddiyetle ve adım adım ilerleyeceğine eminim" dedi.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü her yıl gençler ve çocuklar için geleneksel olarak düzenlediği İl Spor Merkezleri kapsamında kapılarını açtı.
Sadece spor odaklı olmayıp çocukların fiziksel gelişimlerinin yanısıra sosyal ve kültürel açıdan da daha donanımlı hale gelmelerini sağlayan İl Spor Merkezlerinde Kırşehirli çocuklar yazın keyfini doyasıya çıkarıyorlar.
MASKE, TEMİZLİK VE MESAFE KURALLARINA ÖNEM VERİLİYOR
Pandemi nedeniyle bu sene kontenjanın kısıtlı tutulduğu İl Spor Merkezlerinde eğitimler sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uygun bir şekilde veriliyor. Eğitmenlerin maske taktığı, tesisin birçok noktasına el dezenfektanlarının konulduğu Yaz Spor Okulları’nın açık ve kapalı mekanlarında ise rutin bir şekilde dezenfekte işlemi gerçekleştiriliyor.
EĞİTİMLER 13 FARKLI SPOR BRANŞINDA VERİLİYOR
Kırşehir ve İlçeler olmak üzere düzenlenen İl Spor Merkezlerinde Okulları’nda 9-15 yaş arasındaki çocuklara badminton, futbol, basketbol, voleybol, tenis, karate, bisiklet, okçuluk, satranç, atletizm, oryantiring, kaykay eğitimleri ücretsiz olarak veriliyor. 
EĞİTİMLER ÜCRETSİZ VERİLİYOR
Kırşehirli gençler ve çocuklar, belediyenin bu hizmeti sayesinde, yaz boyunca ücretsiz olarak çeşitli sportif faaliyetlerinde bulunuyorlar. Bir yandan spor yaparken, diğer yandan da sosyal çevrelerini genişleterek öz güvenlerini arttırıyorlar. Tüm yıl boyunca verilen sportif eğitimlerde gençlere ve çocuklara spor bilincinin, spor ahlakının, spor kültürünün, dostluğun ve saygının aşılanması amaçlanıyor.
EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR!
Verilen eğitimler hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin,” farklı branşta açılan kurslarda çocuklar hem bedenlerini geliştirip sağlıklı yaşam için spor yapma imkânı buluyor, hem de tatillerini en iyi şekilde değerlendiriyor. Kurslara katılan minik sporcularımıza yönelik zaman zaman aktivitelerde düzenleniyor. Deneyimli uzman hocalar eşliğinde küçüklerin gelişimlerine katkı sağlanması amacıyla titizlikle yürütülen kurslarda küçüklerin beden gelişimleri ve iyi birer sporcu olarak yetişmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmıyor” dedi.
“SPORA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin,” Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri ve yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri en büyük temennimizdir. Bu amaçla açılan kurslarımızda çocuklarımıza titizlikle eğitim veriliyor. Bu yıl da geleneksel olarak düzenlediğimiz yaz spor okulu etkinliklerimizden ailelerimizde memnun kalıyor. Spor ve sporcuya desteğimiz devam edecek” diye konuştu.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Pandemi olmasından dolayı gençlerin spordan mahrum kalmaması adına birçok branşta açtığı İl Spor Merkezleri kapsamındaki Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görüyor. Yaz Spor Okulları’na kapsamında açılan spor kurslarına şuana kadar yaklaşık 1 binin üzerinde kişinin başvurduğunu Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları Kırşehir’de büyük ilgi görüyor. Bu yıl Pandemi bizlerin gençlerle buluşmasına engel oldu. Fakat bizler bu pırlanta gibi gençlerimizin spordan mahrum bırakmamak adına sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak spor yapmaları için elimizden geleni yoruyor. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 29 branşta açtığı yaz spor okullarına yaklaşık 1 bin kişi başvurdu. Çocuk ve gençler 29 branşta hizmet veren yaz spor okullarında, açılan tüm kurslardan ücretsiz olarak faydalanıyor. Açılan kurslar arasında tekwondo, judo, muay thai, boks, futbol, basketbol, voleybol, badminton, tenis, güreş, hentbol, masa tenisi, eskrim, karate, okçuluk, atletizm, cimnastik, wushu, atıcılık ve yüzme yer alıyor. Çocuk ve gençlere sporu sevdirerek yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürü oluşturmak amacıyla açılan yaz spor okullarına kayıtların eylül ayına kadar devam edeceği belirtildi. Bu yaz engelli sporcularında faydalandığı yaz spor okullarında 3 branşın engelliler için açıldığı belirtildi.
Ülke olarak sıkıntılı günler geçirdiğimiz şu günlerde çocuklarının spor sayesinde daha verimli bir yaz tatili geçirdiklerini ifade eden sporcuların velileri, Gazetemize yaptıkları ortak açıklamada: “Ücretsiz olarak spor kurslarından faydalandıkları için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Farklı branşlarda spor yapan çocuklar ise sevdikleri spor dalını seçtikleri için mutlu oluyor. Çocuklarımız bu salgın hastalık yüzünden aylardır hareketsiz olarak evlere mahkum kaldı. Yetenekli olan sporcular antrenörlerimiz tarafından tespit ediliyor. Çocuklarımızın spor yapma imkanı tanıyan başta Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan beye, ekibine ve antrenörlere çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandılar.
 (HABER: SALİH GÜNER)