2018 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de hayata geçirilen, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi,  pandemi nedeniyle verilen aranın ardından yeni normale göre Covid-19 tedbirleri alınarak devam ediyor.
Bu yıl pandemi nedeniyle Ağustos ayında start alan proje kapsamında bu güne kadar 3.000'e yakın çocuğumuz ve gencimiz yüzme öğrenme sevincini yaşadı. Yüzme sporunu tabana yaymak maksadıyla yürütülen proje maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyularak, deneyimli antrenörlerimiz eşliğinde devam etmektedir. Çocuklarımız, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü servis araçlarıyla okullarından alınıp, yüzme eğitimlerinin tamamlanmasın ardından yeniden okullarına güvenli bir şekilde götürülüyor. 
Amaçlarının ulaşabildikleri kadar çocuğa ulaşıp bütün okullarla iş birliği içerisinde “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesini en iyi şekilde devam ettirmek olduğunu ifade eden Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin:" Cumhurbaşkanlığımızın ikinci yüz günlük eylem planında yer alan "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte koordine bir şekilde devam ediyoruz. Pandemi sürecinin araya girmesi ile birlikte bir müddet eğitimlere ara vermek zorunda kaldık. Ağustos ayından itibaren ise  yeni normalin başlamasıyla birlikte gerekli tedbirleri alarak Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzda çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yüzme sporu çocuklarımızın gelişiminde büyük bir önem arz etmektedir. Biz de Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak hem çocuklarımızın gelişimine destek olmak hem de bu projeyi en iyi şekilde devam ettirmek istiyoruz. Amacımız projeyle birlikte eğitim alan ve başarılı olan çocuklarımızın, antrenörlerimiz eşliğinde ulusal ve uluslararası müsabakalara en iyi şekilde hazırlanması ve Kırşehir'imizi yüzme sporunda başarılı bir şekilde temsil etmeleridir" ifadelerinde bulundular. (HABER MERKEZİ)