Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gençlik Merkezi Müdürlüğü´nde İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları faaliyetleri kapsamında açılan Tekvando antrenmanları tüm hızıyla devam ediyor.
Birçok farklı alanda hizmet veren Gençlik Merkezi Müdürlüğü, İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları faaliyetleri kapsamında kurslarını sonbahar ayında da sürdürüyor. 
Kırşehir’de çocuk ve gençlerin tekvando sporuna yoğun ilgi gördüklerini belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, diğer spor branşlarıyla birlikte binlerce kişinin kurslardan faydalandığını söyledi. 
İl Müdürü Şahin “Şehrimizde tekvando ve karate sporuna büyük ilgi gösteriliyor. Burada minikler ve gençler spor yapıyorlar. Devletimizin verdiği bu güzel imkânlardan herkesin faydalanmasını istiyoruz. Yaşı kaç olursa olsun herkesin mutlaka spor yapmalarını istiyoruz. Buraya gelen çocuklarımızın sağlığını her şeyden önce düşünüyoruz. Antrenmanlar bittiği anda hemen tesislerimizi dezenfekte ederek bir sonraki antrenmana hazır hale getiriyoruz. Bu yüzden bütün öğrencileri, gençleri bu kurslardan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.
Tekvando’nun şiddet sporu olmadığını, savunma sporu olduğunu belirten Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tekvando Antrenörü Salim Demir ise, haftanın belirli günlerinde ve saatlerinde miniklere ve gençlere eğitim verdiğini belirtti. 
Demir, “Gençlik Merkezi´nde açılan kursumuzda Tekvando kursu eğitimleri veriliyordu, ancak Pandemi süresince birkaç ay bu branşlardan öğrenci kardeşlerimiz mahrum kalmıştı. Normalleşme döneminde tekrar antrenmanlarımız kaldığı yerden daha enerjik bir şekilde devam ediyor. Pandemi döneminde de yaz tatilinde açılan yaz kursları kapsamında öğrenciler, kursumuza daha da çok ilgi gösterdi. Karate kursuna ilginin olması bizleri mutlu ediyor. İlimizde çok yetenekli ve hevesli sporcular var. Bende çok iyi sporcular yetiştirmeyi planlıyorum ve bu amaca ulaşmak içinde çabalıyorum. Öğrencilerin hepsi öğrenmek konusunda çok istekliler. Burada yaz eğitiminden sonra kuşak almaya başlayan sporcularımız da olacak. Daha öncesinde ki öğrencilerimiz zaten programlı bir şekilde kuşak alıyorlardı. Yaz tatilinde gelip sonrasında devam eden öğrencilerimiz de aynı şekilde kuşak almaya başlayacaklar. Tabi ki her sporcu aynı başarıyı gösteremiyor. Tekvando sporu insanlar üzerinde özgüven sağlıyor. Hiperaktif çocuklarda sakinleşme sakin çocuklarda ise özgüven veriyor. Çocukların içine kapalılığını karate de genel verilerde de görüyoruz diyebilirim. Evde gösterdikleri içe kapalılığı oyunlarda da görebiliyoruz. Karate savunma sporudur, kişinin kendisine olan özgüvenini arttırır” dedi. (HABER: CUMHUR ASLAN)