Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Satranç Topluluğu tarafından Birinci Satranç Turnuvası düzenlendi.

22 Aralık 2021 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen turnuvaya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Birinci Satranç Turnuvasının açılışında bir konuşma yapan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, satrancın zihni geliştiren bir spor olduğuna vurgu yaparak öğrenciler arasında gerçekleşen bu tür aktiviteleri desteklediklerini söyledi.

Gençlerin satranç turnuvasına gösterdikleri ilgiden dolayı mutlu olduğunu belirten Gökbel, turnuvaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in konuşmasının ardından Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin söz alarak bir konuşma yaptı.

Şahin konuşmasında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen Birinci Satranç Turnuvasında bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyerek bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Satrancın hızlı, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olan bir spor dalı olduğunu kaydeden İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Birinci Satranç Turnuvası, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük’ün ilk hamleyi yapmasıyla başladı. Heyecanın dorukta olduğu turnuvada tüm öğrenciler birbirleriyle yarıştı. Turnuva sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (HABER MERKEZİ)