Kırşehir’de bir hastanın şarbon hastalığına yakalandığı iddiası kısa süreli panik yaşattı.
Kırşehir’in Mucur ilçesinden Ahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen M.C. ’nin şarbon hastalığına yakalandığı iddiası hastaneyi karıştırdı.
Olay akşam saatlerinde Kırşehir Ahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde meydana geldi. İddiaya göre Kırşehir’in Mucur ilçesinden şarbon hastalığı şüphesi bulunan M.C.(33)akşam saatlerinde ambulansla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.
ŞARBON ŞÜPHESİ ÜZERİNE TEBDİR ALINDI
Şarbon şüphesi ihtimaline karşı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisi izole edildi. Acil servisine tedavi için hastalar bir süre dışarıda bekletilirken dışarıdan gelen hastalar ise içeriye alınmadı.
MASKE KULLANDILAR
Acil servisinin içersi tamamen ilaçlandı.Muayene için acil servisine gelen vatandaşlar başta olmak üzere sağlık ekipleri ve polisler tedbir için maske kullandılar.
TAHLİLLER YAPILDI
İntaniye uzmanının kontrolünde gerçekleşen muayene sonrası yapılan tahlil ve tetkikler sonucu M.C.’ye deri hastalığı teşhisi konuldu.
Konrunun kendisine bildirilmesi üzerine Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen İl sağlık Müdürü Suat Türkoğlu, şarbon hastalığına dair hiçbir kanı olmadığı, ihtimale karşı acil servisinin karantina altına alındığını bildirdi.
Tedavisinin ardından M.C., taburcu edildi. (HABER: SALİH GÜNER)