Koşabiliyorken Koş proje kapsamında gençler ile hafta içi ve hafta sonları spor yaparak stres atıyorlar.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Daire Başkanlığı tarafından sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, lisanslı sporcu ve kulüp sayısının arttırılması, çocuk ve gençlerin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşımızın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılması amacıyla hayata geçirilen “Koşabiliyorken Koş Projesi” kapsamında Kırşehir’de yapılan etkinliklerle devam ediyor.
Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi  tüm hızıyla devam ediyor.
Türkiye’nin 81 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün örnek çalışmalarıyla 7’den 77’ye halkımıza spor yapma imkanı veren ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi yeni dönem çalışmaları devam ediyor. İlk senesinde beklentilerin çok üzerinde bir ilgi ile karşılanan ve birçok projeye ilham kaynağı olan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi, bu sene de faaliyetlerine tüm hızıyla devam edecek.
‘Koşabiliyorken Koş’ projesi ile her il ve ilçede belirlenen koordinatörler sorumluluğunda Spor Genel Müdürlüğü’ne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin mutluluğunu hissetti. Katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalandılar.
Bu kapsamda Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak Proje kapsamında çeşitli branşlarda spor antrenmanları devam ediyor.
Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörler eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşların güzel, sağlıklı ve sporla iç içe bir gün geçirmelerine imkan sağlamaya devam ediliyor.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:
“İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan Antrenör arkadaşlarımız eşliğinde gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliklerimize katılan vatandaşlarımızın güzel, sağlıklı ve sporla iç içe bir gün geçirmelerine imkan sağlamaya devam ediyoruz. Gerçekleştireceğimiz tüm sportif faaliyet ve etkinliklerimize 7′den 70’e tüm halkımızı davet ediyoruz.”
KOŞABİLİYORKEN KOŞ PROJESİNİN AMACI
Başta Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere Spor Genel Müdürlüğü tarafından halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında, deneyimli Antrenörlerimiz eşliğinde Türkiye'nin tüm illerinde farklı projelerle etkinlikler yapılıyor.
Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye halkımıza spor yapma imkanı veren projenin yeni dönem çalışmaları 81 ilde eş zamanlı olarak devam ediyor.
Spor Genel Müdürlüğü 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile İl ve ilçelerde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor. 
Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin yanı sıra tüm katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanacaklar. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayrı uygulamadan oluşurken, Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor. (HABER MERKEZİ)