YAZ Spor Okulu çalışmaları farklı branşlarda devam ediyor. Yüzlerce sporcuyla her gün 09.00 ile 18.30 saatleri arasında gençlere hizmet veriyor.
Voleybol, basketbol, hentbol, judo, badminton branşların-da 2'şer takımlarla devam eden spor okulu, Kırşehirliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Geçmiş yıllara göre bu yıl voleybol, basketbol ve hentbol branşlarında katılımın yoğun olduğu dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl değişik branşlarda 2 bin sporcuya eğitim veren yaz okulu, 2020-2021 sezonunda 24 değişik dalda koronavirüs tedbirleri kapsamında bu sayıda aşırı bir düşüş olurken, Pandemiden dolayı da gençler yine ilgi gösteriyor.
Bu doğrultuda Hentbol çalışmaları tam gaz devam ediyor. Okulların kapanmasının ardından Pandemi süresince yaz spor okulları çalışmalarına başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hentbol branşında çok sayıda sporcuya hizmet veriyor.
Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yaz spor okulları çalışmalarına tüm hızıyla başladı. Aşıkpaşa Spor Salonu'nda hentbol branşında eğitimlerini sürdüren yaz spor okulları tüm öğrencileri bünyesine bekliyor.
Kayıtların ücret-siz olduğunu ve iste-yen herkesin yaz spor okullarına katılabileceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Antrenörü Gülseren Kılıç, "Okullarımızın kapanmasıyla her yaz açtığımız spor okulları antrenmanlarına başladı. Yaz aylarını sporla değerlendirmek isteyen tüm öğrencilerimiz spor okullarımıza katılabilir" dedi.
Okulların bir süre uzaktan eğitim verilmesinin ardından faaliyetlerde başlayan Yaz Spor Okullarına kayıtlar devam ederken Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol takımı altyapı ve Yaz Spor Okulu çalışmalarını Aşıkpaşa Spor Salonu'nda antrenörler Gülseren Kılıç nezare-tinde sürdürüyor. Sporcular Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç günü Hentbol eğitimli alıyorlar. Gençlik ve Spor Kulübü'nde hedef altyapıya yıldız oyuncular yetiştirmek.
Kayıtların devam ettiğini dile getiren Gençlik ve Spor Kulübü Hentbol antrenörü Gülseren Kılıç, “Haftanın üç günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayıt olmak veya Hentbol eğitimi almak isteyen sporculara kapılarımız sonuna kadar açık. Ramazan ayı olmasından dolayı sayımız şu an için az. Ramazan bayramı sonrasında tam kapasite ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz Hentbol altyapısını güçlendirerek yarışmacı gruplara sporcu yetiştirmek” ifadelerini kullandı.
Hentbol hakkın-da açıklamalarda bulunan Gülseren hoca, “7'şer kişilik takım halinde oynanan oyundur. Elle oynana oyun 2 devreden oluşur, erkeklerde 30 dakika olan devreler kadınlarda 25'er dakikadır. Her takım 7 kişiden oluşur, bir kişi kalede beklerken 6 kişi sahada oyunu çevirir. Günümüzde 150 ülkede resmi oyunlardandır. Olimpiyatlarda kabul gören oyundur. Hentbol, 7 ve 11 kişi ile oynana takım oyunudur. İlk zamanlar 11 kişilik takımlarla futbol sahasında el ile oynanan oyundu. Zaman içeri-sinde oyun dönüşerek 6+1 sistemine geçilmiştir. 6 kişi saha içeri-sindeyken 1 kişi kalede durur. Her devre 30 dakika olmak üzere 2 devre oynanır. Her devre arası mola 10 dakikadır. Hentbol ilk zamanlar futbola benzetilirdi. Futbol sahasında elle oynana oyun gibi görülmekteydi. Futbola benzer yönleri zaman içerisinde oyundaki değişimlerle ayrılmıştır. Yaş ve cinsiyet fark etmeksizin herkesin oynayabileceği oyundur. Hentbol oyunu için kuvvet, dayanıklılık, hız ve esneklik gereklidir. Takım halinde oynana oyunda karar vermek için zorlandığınız noktalar olabilir. Azimle hareket ederek doğru kararlar verebilirsiniz. Çevik olmanız oyunda üstün gelmenizi sağlayacaktır. Oyun boyunca efor sarf etmeniz gerekecek. Küçük saha içerisinde yeri geldiğinde zorlanabileceğiniz oyundur” ifadelerini kullandı. (HABER: SALİH GÜNER)