Haftayı Bodrumspor galibiyeti ile kapatan Kırşehir Belediyespor bugün kendi sahasında Sivas Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. Ahi Stadyumunda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’te başlayacak. Mücadele Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanacak.
Pazar günü ligin son haftalarında sergilediği performansla alt sıralardan üste doğru tırmanan Bodrumspor’u 3-0’lık net bir skorla yenerek 2 maçlık galibiyet özlemini sona erdirdikten sonra yeni bir galibiyet için bugün Sivas Belediyespor’u konuk edecek.
Sakaryaspor ve Karacabey Belediyespor’a kaybedilen puanlarla zirveden uzaklaşan birde üstüne Gençlerbirliği ile oynanan Türkiye kupasında vasat futbolla elenmesinin ardından yoğun eleştirilere neden olan Kırşehir Belediyespor’da 3-0’lık Bodrumspor karşısındaki galibiyetle moraller tekrar üst düzeye yükseldi.
Kırşehir Belediyespor ile yarın deplasmanda karşılaşacak olan Sivas Belediyespor, şuana kadar oynadığı 11 maçta topladığı 14 puanla 12’nci sırada yer alıyor.
Yeşil-beyazlı ekip lige deplasmanda Kırklarelispor ile 1-1 berabere kalarak aldığı 1 puanla başlamasının ardından 2’nci haftada sahasında konuk etmesi gereken Bayburt Özel İdarespor maçında rakibin testlerinin pozitif çıkmasının ardından ileri bir tarihe ertelenirken,  2’nci haftayı maç yapmadan geçirerek 3’üncü haftada deplasmanda konuk olduğu Vanspor’a 1-0’lık skorla kaybederken, 4’üncü haftada Serik Belediyespor’la 0-0, 5’inci haftada da deplasmanda Pazarspor’a 4-2’lik skorla kaybederek 5 maçlık galibiyet özlemini sona erdiremedi.
İlk 5 karşılaşmadan galibiyet yüzü göremeyen Sivas Belediyespor, Ligin 6’ncı haftasında sahasında konuk ettiği son sıradaki Kardemir Karabükspor’u 4-1’lik skorla geçerek ilk galibiyetini almayı başardı.
Zayıf rakibi karşısında gelen 4-1’lik galibiyet sonrasında Sakaryaspor’la 2-2 berabere kalan Sivas Belediyespor, Ligin şampiyonluktaki en güçlü adaylarından olan Turugtluspor’u 4-0 gibi oldukça farklı bir skorla yenerek rakibini liderlikten ederken, farklı gelen Turgutluspor galibiyeti sonrasında aynı skorla bu kez deplasmanda Karacabey Belediyespor’a kaybeden yeşil-beyazlılar, Etimesgut Belediyespor’la 0-0, Bodrumspor’la da 2-2 berabere kalmasının ardından evinde oynadığı son hafta karşılaşmasında Kastamonuspor’u 2-0’la geçmeyi başardı.
Ligde bir karşılaşması eksik bulunan Sivas Belediyespor, oynadığı 11 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 3’te mağlubiyet alarak topladığı 14 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Sivas’ın yeşil-beyazlı temsilcisi bu 11 maçta rakip filelere 17 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü. 
Kırşehir Belediyespor, bugün evinde Sivas Belediyespor ile karşı karşıya gelirken, grubumuzdaki diğer maçların programı şöyle:
Bodrumspor-Mamak FK, Eyüpspor-Etimesgut Belediyespor, Karacabey Belediyespor-Pendikspor, Kırklarelispor-Kardemir Karabükspor, Pazarspor-Bayburt Özel İdarespor, Sakaryaspor-Elazığspor, Tarsus İdmanyurdu-Turgutluspor, Vanspor-Serik Belediyespor, 1922 Konyaspor-Kastamonuspor.  (HABER: SALİH GÜNER)