Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Genç Stüdyo” ile spora ve gençliğe dair canlı yayınların düzenlendiği programlar artık “Dijital Spor Eğitim Platformunu” başlığıyla YouTube ve Twitter canlı yayınlarıyla takipçileriyle buluşuyor. 
1080/60p kalitesinde projelendirilen sistem altyapısı, ister doğal ister sanal stüdyo olacak şekilde esnek bir yapıya sahip olan “Genç Stüdyo” da son sistem ürünler kullanılarak spor ve gençlik konularında içerikler üretilip, canlı yayınların yapılması planlanmış ve şu ana kadar 20 den fazla program yapıldı.
“Pandemi sürecinde kimse spordan kalmasın” diye antrenörler eşliğinde haftanın 3 günü sabah sporu (step-aerobik) online olarak devam etmektedir. Spor ve sağlık temalı olarak, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor fizyoterapisti, spor diyetisyeni ve spor psikoloğu her hafta alanlarıyla ilgili canlı yayın programları yapıyor.
Ayrıca gençliğe yönelik sosyal içerikli yayınlarda “Kariyer Buluşmaları” programında Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Ahmet Gökbel ve “Ramazan Sohbetleri” programında İl Müftüsü Sayın Mehmet Yaman Genç Stüdyo’da misafir edilerek gençlerle ve takipçilerle buluşmaları sağlandı.
Tüm gerekli teknik altyapıya sahip olarak dizayn edilen “Genç Stüdyo” da “Başarı Hikayeleri” programında ise İstanbul’dan canlı yayına katılan Türkiye’nin alanında Avrupa’ya ilk transferini gerçekleştiren Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının milli ve başarılı sporcusu Selin Şahin’in hikayesini paylaşılarak, geçlerimizle ve spora gönül verenlerle buluşması sağlandı.
Konu ile açıklamalarda bulunan Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlü Numan Nafiz Şahin; “Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman gençlerimiz ve sporcularımız geleceğe hazırlanırken hangi şartlarda olurlarsa olsunlar her zaman yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda "Dijital teknolojiden yararlanarak sporcularımıza ve gençlerimize destek vermek amacıyla “Genç Stüdyo”yu kurduk. Her türlü şartlarda tüm personellerimizle birlikte, devletimizin imkanlarını kullanarak gençlerimize ulaşmaya gayret ediyoruz. Yakın zamanda gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte tüm sosyal medya platformları üzerinden aynı anda canlı yayınları gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yayınların takipçilerimize ulaşması konusunda kameramanından yayın yönetmenine, sunucusundan rejisine kadar herkes kurum personelimiz. Amatör bir ruhla spora ve gençliğe dair güzel, faydalı işler çıkarmayı hedefledik ve bu hedeflerimize de kısa bir süre içerinde ulaşmayı başardık. Geçtiğimiz ay içerisinde seyircisiz olarak gerçekleştirdiğimiz 19 Mayıs Özel yayını ile bayram coşkusunu dijitalden evlere taşıdık. Beğeniyle izlenen ve yüksek bir izleyici sayısına sahip bir program oldu. Amacımız bu ve buna benzer programları çoğaltarak, dijital teknolojiden faydalanmak ve gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif konularda gelişimleri destek vererek spordan uzak kalmamalarını sağlamak. “ ifadelerinde bulundular. (HABER MERKEZİ)