Kırşehir’de gençlere sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak adına "Diyanet Projesi" kapsamında Hatice Hatun Kız Kur'an kursunda voleybol kursu eğitimleri devam ediyor.

“Diyanet Projesi” kapsamında kuran kurslarında öğrenciler kuran öğrenimin yanı sıra spora da olan önemi de ön planda tutup bir çok spor faaliyetleri ile sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle gençlerin beden ve ruh sağlıklarına katkıda bulunmak üzere, gençlere sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımlarını sağlayarak gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolü 2019 yılında imzalandı ve hayata geçti.

Bu arada Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada ise “Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı müesseselerde spor imkânlarını Bakanlık olarak nasıl artırabiliriz, bu iş birliği ile bunu sağlamanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.

Gençlerin güvenilir kaynaklardan ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine işaret eden Bakan Kasapoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığınca KYK yurtlarında sürdürülen manevi danışmanlık ve rehberlik faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiğini ve bu iş birliği protokolü ile daha da gelişerek devam edeceğini kaydetti.

Bağımlılıkla mücadele konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile iş birliği içerisinde olmanın önemine işaret eden Kasapoğlu, gençleri hiçbir kötü alışkanlığın esiri etmeme konusunda kararlı olduklarını dile getirerek bunun ancak bilgiyle, hikmetle ve sporun sağlayacağı imkânlarla gerçekleştirilebileceğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Gençlerimizi bireysellikten, ‘ben’ anlayışından öte ‘biz’ anlayışı ile yarınlara hazırladığımızda çok daha sağlıklı ve mutlu bir toplum inşa edeceğimize inanıyoruz. Kardeşlik ve dayanışma duygusuyla donanmış nesillerin sadece ülkemiz için değil insanlık için çok mühim olduğunu düşünüyorum. Biz hep birlikte sadece bu ülke için değil insanlık için derdi olan, insanlık için bir mesajı olan bir toplumun fertleriyiz.” (HABER MERKEZİ)